Close

Ponikorttikurssi Teivossa touko-kesäkuussa

Ponikorttikurssi on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, jotka haluavat ajaa poneilla kilpaa poniravilähdöissä. P-ajoluvan voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori omalla tai lainaponilla. Kurssille osallistuakseen täytyy osallistujalla olla ponin valjastamiseen sekä ajamiseen riittävät taidot, jotka varmistetaan pääsykokeessa.

Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla. Kurssi toteutuu, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kahdeksan (8) osallistujaa.

Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

P-ajolupa, kurssimaksu 85 €.

Kurssin vetäjänä toimii Teivon nuorisovastaava Viena Kauppi.

Lisätietoja https://www.hippos.fi/nuoriso/poniraviurheilu/poniajolupakurssi.

Ilmoittautumiset ja lainaponitiedustelut 15.5. mennessä viena.kauppi@teivo.wp.myyntivoima.fi tai puhelimitse 050 477 0450. Järjestämme huhti-toukokuussa myös ponikorttiin tähtäävän kurssin, jonka tarkoituksena on antaa aiempaa kokemusta omaaville lisävalmiudet ponikorttikurssille. Kurssipäivät ovat 19.4., 17.5. ja 24.5.

Ponikorttikurssin aikataulu:

Päivämäärä Ohjelma Paikka Ponitarve
24.5. klo 15-17 Korttikurssin pääsykoe & materiaalien jako Teivon yläkatos Oma poni mukana varusteineen
25.5. klo 16-19 Teoria I Teivonlinna Ei ponia
26.5. klo 16-20 Teoria II & volttaus ilman ponia Teivonlinna + rata Omat kilpakärryt, ei ponia
1.6. klo 14-18 Teoria III & volttaus ponin kanssa Teivonlinna + yläkatos + rata Oma poni varusteineen
2.6. klo 15-19 Tuomariluento & Teivon ravit Katsomo Ei ponia
3.6. klo 14-17 Volttaus ponin kanssa Yläkatos ja rata Oma poni varusteineen
4.6. klo 14-17 Volttaus ponin kanssa + harjoituskoe Yläkatos ja rata, Teivonlinna Oma poni varusteineen
5.6. klo 11-13 Teoria- ja ajokoe Teivonlinna
Yläkatos ja rata
Oma poni varusteineen
No event found!