Close

Aikuisille

Teivon Ravikoulun kalenterista voit valita itsellesi sopivan yksityistunnin, montén pienryhmätunnin tai kurssin. Yksityistunti kestää tunnin ja sen voi toteuttaa joko kärryillä tai monténa eli raviratsastuksena. Montéssa on käytössä myös pienryhmätunnit sekä rauhalliset ratsastusmaastot viikonloppuisin.
Kesällä kurssien ollessa tauolla voi ajotunnin valita myös pienryhmässä.

Kurssi on intensiivinen kuusi kertaa samana aikana kokoontuva, kaksi tuntia kerrallaan kestävä jakso. Kursseilla opit takuulla lisää ravihevosella ajamisesta sekä mm. hevosen hyvinvoinnista, varusteista ja valmennuksesta.

Lisäksi tarjoamme elämysajoja erikseen sovittuna ajankohtina sekä satunnaisesti järjestettäviä Nelly Korpikosken montépäiviä.

Tulossa myös kesällä 2023 aikuisten ravileiri!

Perjantaisin tarjoamme maksuttoman 16-28-vuotiaille suunnatun iltapäivätallin. ltapäivätallissa tutustutaan matalalla kynnyksellä ravikoulun hevosiin, niiden hoitoon ja talliaskareisiin yhdessä toimien. Aiempi hevostausta ei iltapäivätallissa ole välttämätön, tallissa kyllä oppii.

Löydät Ravikoulun kalenterin Hopotista!

Ajotunnit

Ajotunti on ravikoulun ammattiohjaajan pitämä ohjattu ajotunti. Ajotunnille voi tulla kokeilemaan, miltä ravihevosella ajaminen tai ratsastaminen tuntuu ilman suurempaa sitoumusta. Ajotunnille voi osallistua myös kaverin kanssa, sovi tästä erikseen ravikoulun henkilökunnan kanssa. Ajotunti ei edellytä aiempaa kokemusta.

Ajotunnin hinta on 1.1.2023 alkaen 55 euroa. Ajotunnit voi varata Hopotista, mikäli et löydä sopivaa ajankohtaa, otathan meihin yhteyttä!

Ajotunti on myös mainio lahjaidea! Lahjakortin ajotunnille voi ostaa joko sivun oikean reunan Teivo Shop -painikkeesta tai ostamalla lahjakortin Hopotista. Halutessassi voimme tehdä myös laskun.

Ajotunnille pukeudutaan sään mukaisiin varusteisiin, jotka saavat likaantua. Kypärän ja ajolasit saa tallilta lainaan.

Varaa ajotunti Hopotista tästä.

Montétunnit

Montétunti on ravikoulun ohjaajan pitämä montén eli raviratsastuksen harjoitteluun keskittyvä tunti. Tunnilla harjoitellaan hevosen varustamista sekä itse montératsastusta. Montétunti vaatii hyvää perusratsastustaitoa, aiempaa montékokemusta ei tarvitse olla aiemmin, mutta hevonen pitää pystyä hallitsemaan joka tilanteessa. Montétuntien hinta 1.1.2023 alkaen 55 euroa.

Montétunneilta voi edetä montén pienryhmätunneille. Pienryhmätunneilla harjoitellaan montéa ryhmässä ryhmän taitotason mukaisesti. Montén pienryhmätunnille voi kerätä vaikkapa oman kaveriporukan! 

Montén pienryhmätunnit pääsääntöisesti torstaisin, varaukset Hopotista.  Mikäli ajankohta ei sovi ryhmällesi, laita meille viestiä ravikoulu@teivo.fi niin räätälöimme ryhmällesi oman tunnin. Montén pienryhmätunnin hinta on 1.1.23 alkaen 45 euroa. 

Rauhallisempaa ratsastusta haluaville on tarjolla rauhalliset ratsastusmaastot, joita järjestetään noin joka toinen lauantai.

Varauduthan montétuntiin joustavilla housuilla, kannallisilla kengillä ja chapseilla tai saappailla. Kypärä ja turvaliivi ovat montétunneilla pakolliset, saat ne tarvittaessa myös lainaan. Suosittelemme myös omaa tapaturmavakuutusta.

Elämysajot

Oletko järjestämässä kaverillisesi polttareita tai kaipaatko ohjelmaa työhyvinvointipäivään? Yritätkö keksiä lahjaa hänelle, jolla on jo kaikkea? 

Ravikoulussa onnistuvat monenlaiset elämysajot, joista pitävät kaikki! Tandem-kärryillä hevosista tai ohjastamisesta ei tarvitse tietää mitään, ammattilainen on apukuskina mukana ravikoulun turvallisten hevosten rattailla. Elämysajo on mahdollista toteuttaa myös ravien yhteydessä esittelyn vetona.

Elämysajot alkaen 80 €, laita meille viestiä sopivasta ajankohdasta ravikoulu@teivo.fi. Elämysajot eivät ole varattavissa Hopotista, ota yhteyttä sähköpostitse.

Elämysajossa varusteet saa meiltä lainaan.

Montépäivät

Satunnaisesti tarjolla on myös huippumontératsastaja Nelly Korpikosken Montépäiviä. Montépäivässä perehdytään montén teoriaan, opitaan erilaisista montévarusteista, satuloinnista sekä tietysti ratsastetaan lajin huippuammattilaisen opeilla.

Montépäivään on mahdollista osallistua kuunteluoppilaana, omalla hevosella tai ravikoulun hevosella. 

Seuraavaa montepäivä tulossa keväällä 2023.

Kuvassa Nelly Prix de Teivo -voittajana 2020 hevosella Pope.

Ajokurssit

Ajokurssit alkavat alkeista ilman mitään hevoskokemusta ja päättyvät kilpakurssiin. Kurssit tarjoavat polun alkeista aina ajolupakurssin (saa ohjastajaa raveissa) osaamistasoon saakka. Kaikkien kurssien kesto on 6 x 2 tuntia, hinta 275 euroa. Kurssista 0,5 h keskittyy päivän teoriaosuuteen, joka tehdään lähes poikkeuksetta ravikoulun tallissa demohevosta hyödyntäen.

Seuraavat kurssit alkavat viikolta 2! 

Alkeis I

Aikuisten alkeiskurssi I on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Aiempaa kokemusta hevosista tai raviurheilusta ei vaadita. Kurssilla tutustaan Teivon Ravikoulun hevosiin ja niiden kanssa toimimiseen sekä tallissa että ajossa. Kurssin tavoitteena on oppia toimimaan hevosen kanssa turvallisesti sekä tutustua ravihevosen valjastukseen sekä ajoon.

Lähtötasovaatimus Ei vaadita aiempaa kokemusta.

Seuraava kurssi: Torstaisin 12.1. alkaen  klo 17-19.

Varaa Hopotista.

Alkeis II

Aikuisten alkeiskurssi II on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Lähtötasovaatimus on alkeiskurssi I tai vastaavat taidot, vastaaviksi taidoiksi voidaan lukea myös ratsastus- tai muu hevostausta. Kurssilla syvennytään hevosen käsittelytaitoon, opitaan hevosen tavallisimmat varusteet sekä yleisimmät hoitotoimenpiteet. Kurssin tavoitteena on oppia hevosen perushoidosta, valjastaa itsenäisesti sekä ajaa kävelyä ja hölkkää.

Lähtötasovaatimus Alkeis I tai ratsastus- tai muu hevostausta.

Seuraava kurssi: Torstaisin 23.2. alkaen klo 17-19.

Varaa Hopotista.

Taso I

Taso I -kurssi on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella ja saada varmuutta ravihevosen hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla opetellaan ravihevosen ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla. Kurssilla syvennytään hevosen lukutaitoon, hevosen aisteihin ja reaktioihin sekä toimimiseen ongelmatilanteissa. Kurssin tavoitteena on syventää ajo-osaamista, tunnistaa hevosen reaktioita sekä toimia ongelmatilanteessa.

Lähtötasovaatimus Alkeis I ja II kurssin taidot tai muut vastaavat taidot.

Seuraava kurssi: Torstaisin 6.4. alkaen klo 17-19.

Varaa Hopotista.

Taso II 

Taso II -kurssi on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella ja saada varmuutta ravihevosen hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla opetellaan ravihevosen ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä. Kurssilla syvennytään tarkemmin hevosen hoitoon, terveyden ylläpitoon, sairauksien tunnistamiseen sekä ruokintaan. Kurssin tavoitteena on oppia ajamaan ravihevosta varmoin ottein, hoitaa ja ylläpitää hevosen terveyttä sekä suunnitella ruokintaa.

Lähtötasovaatimus Alkeiskurssin I ja II sekä taso I -kurssin taidot tai muut vastaavat taidot.

Seuraava kurssi: Torstaisin 18.5. alkaen klo 17-19.

Varaa Hopotista.

Taso III

Taso III -kurssi on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssin ja tason I ja II tai hallitsevat vastaavat asiat. Kurssilla opetellaan ravihevosen ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä tasaisella temmolla.  Kurssilla syvennytään hevosen ruumiinrakenteeseen, jalka-asentoihin, kengitykseen ja rasitusvammoihin. Kurssin tavoitteena on oppia tuntemaan hevosen rakenne, erilaiset kengitykset sekä tunnistamaan yleisimmät rasitusvammat.

Lähtötasovaatimus: Taso I ja II tai vastaava osaaminen

Seuraava kurssi: Maanantaisin 9.1. alkaen klo 16.30-18.30.

Varaa Hopotista.

Taso IV

Taso IV on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet aiemmat kurssiosuudet tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan ravihevosen ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä sekuntikellon kanssa. Kurssilla opetellaan ajamaan myös hiittiä. Kurssilla syvennytään tarkemmin hevosen varusteisiin ja kokeillaan niiden käyttöä, tutustutaan lihashuoltoon sekä jalkojen hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan ja käyttämään erilaisia varusteita, tutustua sekuntikellon käyttöön ajossa sekä ymmärtää erilaisista hoitomuodoista hevosen terveyden ylläpidon apuna.

Lähtötasovaatimus Tasot I-III tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Keskiviikkoisin 11.1. alkaen klo 18-20.

Varaa Hopotista.

Valmennuskurssi

Valmennuskurssi on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet tasot I-IV tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla syvennytään ravihevosen tavoitteelliseen valmentamiseen, valmennuksen eri muotoihin ja niiden kokeiluun, hevosen kuljetukseen sekä siihen, miten valmentajaksi päästään. Kurssilla myös vieraillaan ammattivalmentajan luona. Kurssin tavoitteena on oppia hevosen valmennuksesta, oppia ajamaan hiitti sekuntikellon kanssa sekä ymmärtää valmentajan vastuu.

Lähtötasovaatimus Tasot I-IV tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Keskiviikkoisin 22.2 alkaen klo 18-20.

Varaa Hopotista.

Kilpakurssi

Kilpakurssi on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet vähintään tasot I-IV ja valmennuskurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan kilparadalla ajamista, tutustutaan volttaamisen alkeisiin sekä siihen, miten toimitaan hevosen kanssa raveissa. Kurssilla myös vierailee ammattiohjastaja. Kurssin tavoitteena on oppia hevosen kilpailuttamisesta, ymmärtää volttaamisen perusteet, oppia lukemaan käsiohjelmaa sekä erilaisia sarjoja. Kilpakurssi antaa hyvät valmiudet osallistua ajolupakurssille. Kilpakurssille on mahdollista osallistua myös omalla hevosella.

Lähtötasovaatimus Tasot I-IV ja valmennuskurssi tai vastaava osaaminen

Seuraava kurssi: Maanantaisin 9.1. alkaen klo 18.30-19.30.

Varaa Hopotista.