Close

Lapsille ja nuorille

Teivon Ravikoulun kalenterista voi valita lapselle tai nuorelle sopivan kurssin, kerhon, leirin tai muun toiminnon.
Tarjolla on myös poniajotunnit sekä satunnaisesti erilaiset ponipäivät.
Lisäksi tarjoamme hevosavusteista toimintaa sekä ponisynttäreitä.

Kaikille Teivon lasten ja nuorten toimintaan osallistuville lisätään ohjatun harrastustoiminnan lisenssi, johon kuuluu toiminnassamme voimassa oleva vakuutus. Lisenssin hinta on 12 euroa / vuosi, laskuttaja on Suomen Hippos Ry. 

Löydät Ravikoulun kalenterin Hopotista!

Kerhot

Seuraavat kerhot alkavat elokuussa 2024!

Vuonna 2024 Teivossa kerhoilee viisi eri kerhoryhmää. Syksyn kerhot alkavat elokuussa viikolla 34. Kaikki kerhot ovat varattavissa Hopotista.

PONIKERHO
(kolme ryhmää: 5-7-vuotiaat, 8-9-vuotiaat, 10-vuotiaat ja vanhemmat)

Ponikerho kokoontuu kerran viikossa omana kerhopäivänään kauden ajan. Ponikerhossa opitaan hevosten ja ponien perustuntemusta ja -käsittelyä, varusteita ja hoitoa kokonaisvaltaisesti. Ponikerho ei painotu ajamiseen.

Syyskausi viikko 34 – viikko 51. Syyslomaviikolla (viikko 42) ei ole kerhoa. Kerhokauden hinta 170 € (10 € kerta) + ohjatun harrastustoiminnan lisenssi 12 € (=vakuutus, laskutetaan erikseen).

5-7-vuotiaat torstaisin klo 15.30-16.30

8-9-vuotiaat keskiviikkoisin klo 16.30-17.30 TÄYNNÄ

yli 10-vuotiaat perjantaisin klo 15.30-16.30

HOITOKERHO perjantaisin klo 16.30-17.30 TÄYNNÄ

Hoitokerho on tarkoitettu 9-vuotiaille ja vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneita hevosten ja ponien hoidosta. Hoitokerhossa kerholaiset saavat pareittain oman hoitohevosen tai -ponin, jota hoidetaan yhdessä koko kerhokauden ajan. Kerhokauden aikana opitaan paljon uutta hevosten hoitamisesta ja voidaan suorittaa myös Suomen Hippoksen hoitomerkkejä.

Syyskausi viikko 34 – viikko 51. Syyslomaviikolla (viikko 42) ei ole kerhoa. Kerhokauden hinta 170 € (10 € kerta) + ohjatun harrastustoiminnan lisenssi 12 € (=vakuutus, laskutetaan erikseen).

RAVIKERHO tiistairavipäivisin klo 17-18.30

Ravikoulun Ravikerhossa tutustutaan raviurheiluun Teivon tiistairavipäivinä. Kerhossa tutustutaan raviurheiluun, palkitaan ponilähtöä, mikäli sellainen kyseisenä järjestetään, tutustutaan päivän kilpaileviin hevosiin ja niiden taustajoukkoihin sekä autetaan ravikoulun hevosten hoidossa.

Kerho suunnattu 8-vuotiaille ja vanhemmille, aiempaa kokemusta raveista ei tarvita.

Kerhon hinta 10 € / kerta. Ravikerhossa jokainen kerhokerta ostetaan erikseen. Lisäksi suositelleen vuosikohtaista ohjatun harrastustoiminnan lisenssiä (=vakuutus), jonka hinta on 12 euroa.

Syksyn ravikerhon päivät: 
19.8. (poikkeuksellisesti maanantai), 
17.9.
8.10.
15.10.
22.10.
19.11.
26.11.

Leirit

Järjestämme leirejä lasten loma-aikoina. Suurin osa leireistä toteutetaan päiväleireinä, jolloin lapset nukkuvat yöt kotona. Extremeleiri kestää yön yli.

PÄIVÄLEIRIT
Päiväleireillä puuhataan ponien ja hevosten kanssa, harjoitellaan ajamista sekä tutustutaan ponien ja hevosten hoitoon teoriassa ja käytännössä. Leirillä nautitaan omat eväät. Päiväleirit klo 12-16.

Kesän leirit

6-vuotiaat ja vanhemmat: 
17.-19.6.2024 TÄYNNÄ
(3 päivää, hinta 105 €)

7-vuotiaat ja vanhemmat:
5.-6.8.2024
(2 päivää, hinta 80 €)

8-vuotiaat ja vanhemmat:
1.-5.7.2024    TÄYNNÄ
29.7.-2.8.2024 TÄYNNÄ

(5 päivää, hinta 160 €)

EXTREMELEIRI
Extremeleirillä tehdään kaikkea hauskaa, uidaan, käydään jätskillä ponien kanssa, kisaillaan, ratsastetaan yms. Leirillä yövytään Teivon Ravikeskuksessa ja leiriin kuuluvat myös ruokailut.
Leiri on tarkoitettu 9-vuotialle ja vanhemmille lapsille.
24.-26.6.2024  TÄYNNÄ
27.-29.6.2024 TÄYNNÄ

Kaikki Ravikoulun leireille osallistuvat lapset ja nuoret lisätään Teivon Ravinuorten jäseniksi.
Jäsenyyden hinta 12 e / vuosi. Jäsenyys kattaa mm. leireillä voimassa olevan vakuutuksen.

Kesäkuussa Teivossa järjestetään myös Suomen Poniraviyhdistuksen suurleiri sekä P-ajolupakurssi.

Kaikkien leirien varaus Hopotista, tarvittaessa järjestämme myös lisää leirejä kysynnän mukaan.
Kysy myös omaa leiriä tai kurssia ryhmällesi ravikoulu@teivo.fi. puh. 050 477 0450. 

Kurssit

Ajokurssit alkavat alkeista ilman mitään hevoskokemusta ja päättyvät kilpakurssiin. Kurssit tarjoavat polun alkeista aina ajolupakurssin (saa ohjastajaa poniraveissa) osaamistasoon saakka. Kaikkien kurssien kesto on 6 x 2 tuntia, hinta 264 euroa. Kurssista 0,5 h keskittyy päivän teoriaosuuteen, joka tehdään lähes poikkeuksetta ravikoulun tallissa demohevosta hyödyntäen.

Seuraavat kurssit alkavat elokuussa 2024.

Alkeiskurssi 1

Lasten alkeiskurssi 1 on suunnattu 6-vuotiaille ja vanhemmille lapsille sekä nuorille. Kurssi on suunnattu niille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Aikaisempaa kokemusta hevosista tai raviurheilusta ei vaadita, kurssi onkin siis oivallinen ponnistuslauta raviurheilun maailmaan. Kurssilla tutustutaan Teivon Ravikoulun opetushevosiin ja -poneihin, sekä niiden kanssa toimimiseen sekä tallissa että ajossa. Kurssin tavoitteena on oppia toimimaan hevosten kanssa turvallisesti sekä tutustua raviponin valjastukseen ja ajoon.

Lähtötasovaatimus: Ei vaadita aikaisempaa kokemusta.

Seuraava kurssi: Maanantaisin 19.8. alkaen klo 16.30-18.30
                                         (poikkeuksena ma 19.8. kurssi pidetään ti 20.8.)

Alkeiskurssi 2

Lasten alkeiskurssi 2 on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Lähtövaatimuksena kurssille on alkeiskurssi 1 tai vastaavat taidot (taidoiksi voidaan lukea ratsastus- tai muu hevostausta). Kurssilla syvennytään ponien käsittelytaitoon, opitaan ponien tavallisimmat varusteet sekä yleisimmät hoitotoimenpiteet. Kurssin tavoitteena on oppia ponin perushoidosta, itsenäisestä valjastuksesta sekä ajaa kävelyä ja hölkkää ponilla ohjatusti.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 tai ratsastus- tai muu hevostausta.

Seuraava kurssi: Maanantaisin 30.9. alkaen klo 16.30-18.30

Taso 1

Taso 1-kurssi on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella sekä saada varmuutta ponin hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla opetellaan raviponien ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla. Kurssilla syvennytään lisäksi hevosen peruslukutaitoon, hevosen aisteihin, reaktioihin, värityksiin sekä hyvinvointiin. Kurssin tavoitteena on syventää ajo-osaamista, tunnistaa hevosen reaktioita sekä lisätä yleistietoutta hevosen hyvinvoinnista ja sen huolehtimisesta.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 ja 2 taidot tai muut vastaavat taidot.

Seuraava kurssi: Sunnuntaisin 25.8. alkaen klo 16-18
Maanantaisin 11.11. alkaen klo 16.30-18.30

 

Taso 2

Taso 2-kurssi on suunnattu 8-vuotiaille ja vanhemmille lapsille sekä nuorilla, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella sekä saada varmuutta ravihevosen hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla harjoitellaan raviponin ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä. Kurssilla syvennytään tarkemmin hevosen hoitoon, terveyden ylläpitoon, sairauksien tunnistamiseen ja perusruokintaan. Kurssin tavoitteena on oppia ajamaan raviponia varmoin ottein, hoitaa ja ylläpitää hevosen terveyttä sekä suunnitella ruokintaa.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 ja 2, sekä taso 1-kurssin taidot tai muut vastaavat taidot.

Seuraava kurssi: Sunnuntaisin 6.10. alkaen klo 16-18

Taso 3

Taso 3-kurssi on suunnattu yli 8-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssit ja tasot 1 ja 2 tai hallitsevat vastaavat asiat. Kurssilla opetellaan raviponin ajamista harjoitusradalla, raviradalla ja tallinmäen lenkillä ryhmässä tasaisella tempolla. Kurssilla syvennytään lisäksi hevosen ruumiinrakenteeseen, jalka-asentoihin, kengitykseen ja rasitusvammoihin sekä niiden hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tuntemaan hevosen rakenne ja erilaiset kengitykset sekä oppia ajamaan ponia tasaisella temmolla.

Lähtötasovaatimus: Taso 1 ja 2 tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Sunnuntaisin 17.11. alkaen klo 16-18

Taso 4

Taso 4 on suunnattu yli 8-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet aiemmat kurssiosuudet tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan raviponin ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä sekuntikellon kanssa. Kurssilla opitaan ajamaan kilpavauhtisia harjoituksia. Kurssilla syvennytään lisäksi tarkemmin varusteisiin ja kokeillaan niiden käyttöä käytännössä. Lisäksi tutustumme lihashuoltoon sekä jalkojen hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan ja käyttämään erilaisia varusteita, tutustua sekuntikellon käyttöön ajossa sekä ymmärtää erilaisista hoitomuodoista hevosen hyvinvoinnin ylläpidon tukena.

Lähtötasovaatimus: Tasot 1-3 tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Tammikuu 25

Valmennuskurssi I

Valmennuskurssi on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet tasot 1-4 tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla syvennytään raviponien perusvalmentamiseen, valmennuksen eri muotoihin ja niiden kokeiluun, ponien kuljetukseen sekä siihen, miten valmentajaksi päästään.  Kurssin tavoitteena on oppia ponien valmennuksesta, oppia ajamaan hiitti sekuntikellon kanssa sekä valmennuksen perusmuodot.

Lähtötasovaatimus Tasot I-IV tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Torstaisin 22.8. alkaen klo 16.30-18.30

Varaa Hopotista.

Valmennuskurssi II

Valmennuskurssi II on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet vähintään tasot I-IV ja valmennuskurssi I tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla syvennytään raviponin valmennukseen kohti kilpailuja, harjoitellaan kilpavaljastusta ja vieraillaan raveissa tutustumassa ponivalmentajan ravipäivään. Kurssin tavoitteena on oppia ponin kilpailuttamisesta, mitä kuuluu valmentajan ravipäivään sekä valmentajan vastuu.

Lähtötasovaatimus Tasot I-IV ja valmennus I tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Perjantaisin 23.8. alkaen klo 17.30-19.30
Torstaisin 3.10. alkaen klo 16.30-18.30

Kilpakurssi I

Kilpakurssi on suunnattu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet ravikoulun kurssipolun vähintään valmennuskursseille asti tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan kilparadalla ajamista, tutustutaan volttaamisen alkeisiin sekä siihen, miten toimitaan ponin kanssa raveissa ohjastajan näkökulmasta. Kurssin tavoitteena on oppia ponin kilpailuttamisesta, ymmärtää volttaamisen alkeet, oppia lukemaan käsiohjelmaa sekä erilaisia sarjoja. 

Lähtötasovaatimus Tasot I-IV ja valmennuskurssit tai vastaava osaaminen

Seuraava kurssi: Perjantaisin 4.10. alkaen klo 17.30-19.30
Torstaisin 14.11. alkaen klo 16.30-18.30

Varaa Hopotista

Kilpakurssi II

Kilpakurssi on suunnattu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet ravikoulun kurssipolun vähintään valmennuskursseille asti tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan kilparadalla ajamista, perehdytään volttaamisen perusteisiin sekä vieraillaan raveissa tutustumassa kilpailijoiden ravipäivään. Kurssin tavoitteena on oppia ravikilpailusääntöjä ja ymmärtää volttaamisen perusteet.

Kilpakurssit antavat hyvät valmiudet osallistua poniajolupakurssille. Kilpakursseille on mahdollista osallistua myös omalla ponilla.

Lähtötasovaatimus Tasot I-IV ja valmennuskurssit tai vastaava osaaminen

Seuraava kurssi: Perjantaisin 15.11. alkaen klo 17.30-19.30

Poniajolupakurssi järjestetään kesällä 2024

Poniajotunnit

Poniajotunti on ravikoulun ammattiohjaajan pitämä tunti, jonne voi tulla vaikkapa täysin ilman kokemusta. Poniajotunnille voi tulla kokeilemaan, miltä raviponilla ajaminen tuntuu ilman suurempaa sitoumusta. 

Poniajotunnin hinta on alkaen 60 euroa. Poniajotunnit voi varata Hopotista, nimellä ”ajotunti”. Voit laittaa meille vielä viestin, että haluat ajotunnin ponilla osoitteeseen ravikoulu@teivo.fi.

Poniajotunti on myös mainio lahjaidea! Poniajotunnin lahjakortit voi ostaa joko sivun oikean puoleisesta Teivo Shop -painikkeesta tai osoitteesta ravikoulu@teivo.fi.

Kokeneiden poniohjastajien pienryhmätunnit keskiviikkoisin
Poniajon pienryhmätunnit keskiviikkoisin klo 17.30-19. 

Pienryhmätunnit ovat tarkoitettu esimerkiksi ravikoulun kurssipolun käyneille, jotka pystyvät ohjastamaan ja varustamaan ponin itsenäisesti.

Ponipäivät

Lasten ponipäivä (alle 6-vuotiaat lapset vanhempien kanssa)

Lasten ponipäivässä tutustutaan Teivon Ravikouluun, opetusponeihin ja päästään istahtamaan ponikärryille vanhemman kanssa. Päivä soveltuu alle kouluikäisille ja päivään osallistutaan vanhemman kanssa. 

Seuraava ponipäivät:
22.9.24 klo 10-11.30
3.11.24 klo 10-11.30

Ponisynttärit

Jätä synttärijärjestelyt meidän huoleksemme ja pidä meillä ponisynttärit!

Hauskat ponisynttärit sisältävät aktiviteetin ravikoulun ponien kanssa sekä herkutteluhetken tarjoiluidemme parissa (lihapullia ja dippiä, popcornia, hedelmäkori, keksejä, karkkia ja mehua). Ponisynttärit järjestetään ravinuorten kerhotilassa, joka on sijaitsee aivan ravikoulun vieressä.

Synttäreiden hinta 26 euroa/henkilö (vähintään 5 lasta). Synttäreiden kesto 1,5 tuntia, lisäaikaa voi halutessaan ostaa 50 € / 30 min. Esimerkiksi poniajo tai -ratsastus vaatii lisäajan. HUOM! Poniratsastuksen painoraja 40 kg.  Halutessaan synttäreille voi tuoda oman kakun.

Hevosavusteinen toiminta

Järjestämme hevosavusteista toimintaa yhteistyössä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kanssa, mutta tarjoamme palvelua myös muille ryhmille. Hevosavusteista toimintaa vetää lähihoitajaksi valmistunut ja lapsiin ja nuoriin erikoistunut Nora. 

Hevosavusteisen toiminnan tunneilla pääasiassa on hevosen tuoma hyvinvointi. Tunneilla hoidetaan ravikoulun hevosia ja poneja, välillä tehdään tallitöitä tai ajetaan ja ratsastetaan. Välillä tunneilla vain nautitaan hevosen rapsuttelusta ja läsnäolosta.

Hevosavusteisen toiminnan tunnit alkaen 50 € / henkilö.

Oma poni -paketti

Nyt sinulla on mahdollisus hankkia Ravikoululta käyttöösi oma hevonen tai poni kuukaudeksi kerrallaan!

Oma poni -paketti mahdollistaa tiiviimmän hevosharrastuksen, mutta harrastat kuitenkin ilman huolia yllättävistä kulueristä tai eläinlääkärilaskuista!

Oma poni -paketti sisältää kuukauden ajaksi oman hevosen tai ponin. Pakettiin kuuluu kerran viikossa ohjattu pienryhmätunti, itsenäinen treenikerta ja vapaavalintainen hoitokerta (kuukauden aikana yhteensä 12 kertaa). Hevonen tai poni on kuukauden ajan aina sama ja pääset tekemään lähemmin tuttavuutta kyseisen hevosen kanssa. 

Oma poni -paketti sopii kokeneemmille asiakkaille (vähintään Ravikoulun Taso IV -kurssi tai vastaavat taidot). Paketti on mahdollista toteuttaa joko hevosella tai ponilla.

Alaikäisillä tulee olla huoltaja mukana itsenäisillä treenikerroilla.

Oma poni -paketin hinta 320 € / kuukausi. 

Poniajolupakurssi

Teivo järjestää seuraavan P-ajolupakurssin kesäkuussa 2024. Kurssi alkaa pääsykokeella sunnuntaina 9.6. ja päättyy loppukokeeseen sunnuntaina 16.6.

Poniajolupakurssi on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, jotka haluavat ajaa poneilla kilpaa poniravilähdöissä. P-ajoluvan voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori omalla tai lainaponilla. Kurssille osallistuakseen täytyy osallistujalla olla ponin valjastamiseen sekä ajamiseen riittävät taidot, jotka varmistetaan pääsykokeessa.

Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ponilla tulee olla voimassa oleva kilpailuoikeus. Kurssi toteutuu, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kahdeksan (8) osallistujaa.

Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

P-ajolupa, kurssimaksu 85 € + ajolupa 30 €. 

Kurssin vetäjänä toimii Teivon nuorisovastaava Viena Kauppi.

Ilmoittautumiset ja lainaponitiedustelut 30.5.24 mennessä viena.kauppi@teivo.fi tai puhelimitse 050 477 0450 (ravikoulun ponit jo varattuina).  Ilmoittautumisen yhteydessä palauta tämä lomake täytettynä.

HUOM! Poniajolupakurssiin valmistavat kurssipäivät 25.5. ja 1.6. klo 15-18.