Close

Lapsille ja nuorille

Teivon Ravikoulun kalenterista voi valita lapselle tai nuorelle sopivan kurssin, kerhon tai leirin. Tarjolla on myös yksityiset poniajotunnit sekä satunnaisesti erilaiset ponipäivät. Lisäksi tarjoamme hevosavusteista toimintaa sekä poni- tai kepparisynttäreitä.

Kaikki Teivon lasten ja nuorten toimintaan osallistuvat lisätään Teivon Ravinuorten jäseneksi, josta tulee 25 euron lasku Suomen Hippos ry:ltä. Jäsenmaksun maksaminen on pakollista, sillä se sisältää mm. toiminnassamme voimassa olevan vakuutuksen.

Ponivalmentaja – jaksolla voit vuokrata Teivon Ravikoulun opetusponin käyttöösi ja päästä kilpailemaan Teivon Ravikoulun luotettavan ja kiltin ponin kanssa.

Kerhot

Vuonna 2022 Teivossa kerhoilee kolme eri kerhoa, kolmeen ryhmään jaettu ponikerho, hoitokerho sekä ravikerho. Kaikki kerhot ovat varattavissa Hopotista, kerhokausi käynnistyy viikolta 2. 

Kerhot ovat kesän tauolla ja jatkuvat syksyllä viikolla 34. Kesän ajan kerhoja tuuraavat ponitunnit, jotka löytyvät myös Hopotista.

Ponikerho (kolme ryhmää: 6-7-vuotiaat, 8-10-vuotiaat, 11-vuotiaat ja vanhemmat)
Ponikerho kokoontuu kerran viikossa omana kerhopäivänään kauden ajan. Ponikerhossa opitaan hevosten ja ponien perustuntemusta ja -käsittelyä, varusteita ja hoitoa kokonaisvaltaisesti. Satunnaisina kerhokertoina liikutamme myös poneja esimerkiksi ajaen tai ratsain, mutta ponikerho ei painotu ajoon eikä ratsastukseen.

Kevätkausi viikko 2 – viikko 21. Hiihtolomaviikolla (viikko 9) ei ole kerhoja. Kerhokauden hinta 90 € + Teivon ravinuorten vuosijäsenyys 25 €.

Syyskausi alkaa viikolta 34.

Hoitokerho (yli 8-vuotiaat lapset)
Hoitokerho kokoontuu kerran viikossa perjantaisin klo 15-16. Hoitokerhossa kerholaisille jaetaan kaudeksi Teivon Ravikoulun opetushevosista ja -poneista oma hoidettava, jota hoidetaan pareittain kerholaisten kesken. Hoitokerhon pääpaino on hevosten ja ponien hyvinvoinnista huolehtimisen opettelussa. Hoitokerhossa opiskellaan hevosten ja ponien perustuntemusta ja -käsittelyä, varusteita, ruokintaa, kengitystä ja hoitoa kokonaisvaltaisesti ohjaajien johdolla. Satunnaisesti liikutamme hoidettavia kerhokertojen aikana.

Syyskausi alkaa viikolta 34.

Ravikerho (yli 8-vuotiaat lapset)
Ravikerho kokoontuu Teivon Ravikeskuksessa aina tiistairavipäivisin klo 17:30-19:00. Kerhokertojen aikana tutustutaan muun muassa raviurheiluun, ravipäivän käytöntöihin ja toimihenkilöiden tehtäviin, palkitaan ponilähtöjä ja tutustutaan ravipäivän kilpaileviin hevosiin ja niiden taustajoukkoihin.

Syyskausi alkaa viikolta 34.

Leirit

Järjestämme leirejä lasten loma-aikoina. Suurin osa leireistä toteutetaan päiväleireinä, jolloin lapset nukkuvat yöt kotona. Extreme-leiri ja ravinuorten leiri kestävät yön yli.

Uutta! Leirien kestoa on pidennetty ja kaikkiin leireihin kuuluu lounas sekä välipala ravikoulun puolesta!

Kesän päiväleirit

Järjestämme kesällä useita päiväleirejä lapsille. Leirit on jaettu lasten iän mukaisesti.

Päiväleireillä puuhataan ponien ja hevosten kanssa, harjoitellaan ajamista sekä tutustutaan ravikoulun arkeen. Päiväleiriin kuuluu lounas Teivon Ravikeskuksen lounasravintolassa sekä välipala.

Päiväleiri kestää viisi arkipäivää klo 10-16. Päiväleirin hinta 190 € + Teivon ravinuorten vuosijäsenyys 2022 25 €.

6-vuotiaat ja vanhemmat:
6.6.-10.6.2022
25.7.-29.7.2022

8-vuotiaat ja vanhemmat:
13.6.-17.6.2022
4.7.-8.7.2022
1.8.-5.8.2022

Extreme-leiri TÄYNNÄ!

Extreme-leirillä tehdään kaikkea hauskaa, uidaan, käydään jätskillä ponien kanssa, kisaillaan, ratsastetaan yms. Leirillä vieraillaan ponivalmentaja Ilona Rekilän luona.

Leiri on tarkoitettu 9-vuotialle ja vanhemmille lapsille. Extreme-leirillä yövytään Teivon Ravikeskuksen kokoustilassa omalla patjalla. Aamupala, lounas, välipala, illallinen ja iltapala kuuluvat leirin hintaan.

Leirin hinta 320 € + Teivon ravinuorten vuosijäsenyys 2022 25 €.

Extreme-leiri järjestetään 29.6.-1.7.

Ravinuorten leiri

Ravinuorten leiri on tarkoitettu 9-vuotiaille ja vanhemmille ravinuorille, jotka ovat jo ajaneet p-ajoluvan tai suunnittelevat kurssille menoa. Leirillä mm. ajetaan poneilla kimppahiittiä, vieraillaan ravitallilla ja raveissa sekä tietysti vietetään kivaa aikaa yhdessä.

Leirille voi ottaa mukaan oman ponin, ponin yöpyminen ravikoulun tallissa kuuluu hintaan (heinät kuuluu, mutta muuten omat ruuat). Leirillä yövytään Teivon Ravikeskuksen kokoustilassa omalla patjalla. Aamupala, lounas, välipala, illallinen ja iltapala kuuluvat leirin hintaan.

Leirin hinta 350 € + Teivon ravinuorten vuosijäsenyys 2022 25 € (mikäli kuulut johonkin muun paikan ravinuoriin, ei tätä laskuteta).

Ravinuorten leiri järjestetään 11.7.-13.7.2022

Kurssit

Ajokurssit alkavat alkeista ilman mitään hevoskokemusta ja päättyvät kilpakurssiin. Kurssit tarjoavat polun alkeista aina ajolupakurssin (saa ohjastajaa poniraveissa) osaamistasoon saakka. Kaikkien kurssien kesto on 6 x 2 tuntia, hinta 198 euroa. Kurssista 0,5 h keskittyy päivän teoriaosuuteen, joka tehdään lähes poikkeuksetta ravikoulun tallissa demohevosta hyödyntäen.

Osa kursseista ei ole vielä tarjolla Hopotissa, mutta tulee tarjolle asiakkaiden osaamistason mukaisesti.

Alkeiskurssi 1

Lasten alkeiskurssi 1 on suunnattu 6-vuotiaille ja vanhemmille lapsille sekä nuorille. Kurssi on suunnattu niille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Aikaisempaa kokemusta hevosista tai raviurheilusta ei vaadita, kurssi onkin siis oivallinen ponnistuslauta raviurheilun maailmaan. Kurssilla tutustutaan Teivon Ravikoulun opetushevosiin ja -poneihin, sekä niiden kanssa toimimiseen sekä tallissa että ajossa. Kurssin tavoitteena on oppia toimimaan hevosten kanssa turvallisesti sekä tutustua raviponin valjastukseen ja ajoon.

Lähtötasovaatimus: Ei vaadita aikaisempaa kokemusta.

Seuraava kurssi:

Kurssit jatkuvat syksyllä viikolla 34.

Alkeiskurssi 2

Lasten alkeiskurssi 2 on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Lähtövaatimuksena kurssille on alkeiskurssi 1 tai vastaavat taidot (taidoiksi voidaan lukea ratsastus- tai muu hevostausta). Kurssilla syvennytään ponien käsittelytaitoon, opitaan ponien tavallisimmat varusteet sekä yleisimmät hoitotoimenpiteet. Kurssin tavoitteena on oppia ponin perushoidosta, itsenäisestä valjastuksesta sekä ajaa kävelyä ja hölkkää ponilla ohjatusti.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 tai ratsastus- tai muu hevostausta.

Seuraava kurssi:

Sunnuntaisin 17.4.-22.5. klo 11-13.

Kurssit jatkuvat syksyllä viikolla 34.

Taso 1

Taso 1-kurssi on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella sekä saada varmuutta ponin hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla opetellaan raviponien ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla. Kurssilla syvennytään lisäksi hevosen peruslukutaitoon, hevosen aisteihin, reaktioihin, värityksiin sekä hyvinvointiin. Kurssin tavoitteena on syventää ajo-osaamista, tunnistaa hevosen reaktioita sekä lisätä yleistietoutta hevosen hyvinvoinnista ja sen huolehtimisesta.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 ja 2 taidot tai muut vastaavat taidot.

Taso 2

Taso 2-kurssi on suunnattu 8-vuotiaille ja vanhemmille lapsille sekä nuorilla, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella sekä saada varmuutta ravihevosen hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla harjoitellaan raviponin ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä. Kurssilla syvennytään tarkemmin hevosen hoitoon, terveyden ylläpitoon, sairauksien tunnistamiseen ja perusruokintaan. Kurssin tavoitteena on oppia ajamaan raviponia varmoin ottein, hoitaa ja ylläpitää hevosen terveyttä sekä suunnitella ruokintaa.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 ja 2, sekä taso 1-kurssin taidot tai muut vastaavat taidot., h

Taso 3

Taso 3-kurssi on suunnattu yli 8-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssit ja tasot 1 ja 2 tai hallitsevat vastaavat asiat. Kurssilla opetellaan raviponin ajamista harjoitusradalla, raviradalla ja tallinmäen lenkillä ryhmässä tasaisella tempolla. Kurssilla syvennytään lisäksi hevosen ruumiinrakenteeseen, jalka-asentoihin, kengitykseen ja rasitusvammoihin sekä niiden hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tuntemaan hevosen rakenne ja erilaiset kengitykset sekä oppia ajamaan ponia tasaisella temmolla.

Lähtötasovaatimus: Taso 1 ja 2 tai vastaava osaaminen.

Taso 4

Taso 4 on suunnattu yli 8-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet aiemmat kurssiosuudet tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan raviponin ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä sekuntikellon kanssa. Kurssilla opitaan ajamaan kilpavauhtisia harjoituksia. Kurssilla syvennytään lisäksi tarkemmin varusteisiin ja kokeillaan niiden käyttöä käytännössä. Lisäksi tutustumme lihashuoltoon sekä jalkojen hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan ja käyttämään erilaisia varusteita, tutustua sekuntikellon käyttöön ajossa sekä ymmärtää erilaisista hoitomuodoista hevosen hyvinvoinnin ylläpidon tukena.

Lähtötasovaatimus: Tasot 1-3 tai vastaava osaaminen.

Valmennuskurssi

Valmennuskurssi on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet tasot 1-4 tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla syvennytään raviponien tavoitteelliseen valmentamiseen, valmennuksen eri muotoihin ja niiden kokeiluun, ponien kuljetukseen sekä siihen, mitä valmentajan vastuualueeseen kuuluu. Kurssilla myös vieraillaan ammattivalmentajan luona. Kurssin tavoitteena on oppia hevosen erilaisista valmennusmahdollisuuksista, oppia ajamaan hiitti sekuntikellon kanssa sekä ymmärtää valmentajan vastuu.

Lähtötasovaatimus: Tasot 1-4 tai vastaava osaaminen.

Kilpakurssi

Kilpakurssi on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet vähintään tasot 1-4 ja valmennuskurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan kilparadalla ajamista, tutustutaan volttaamisen alkeisiin sekä siihen, miten toimitaan ponin kanssa raveissa. Kurssilla vierailee poniraviohjastaja. Kurssin tavoitteena on oppia ponin kilpailuttamisesta, ymmärtää volttaamisen perusteet, oppia lukemaan käsiohjelmaa sekä erilaisia sarjoja. Kilpakurssi antaa hyvät valmiudet osallistua poniajolupakurssille. Kilpakurssille on mahdollista osallistua myös omalla ponilla.

Lähtötasovaatimus: Tasot 1-4 ja valmennuskurssi tai vastaava osaaminen.   

 

Yksityiset poniajotunnit

Yksityinen poniajotunti on ravikoulun ammattiohjaajan pitämä yksityinen tunti. Yksityistunnille voi tulla kokeilemaan, miltä raviponilla ajaminen tuntuu ilman suurempaa sitoumusta. 

Yksityistunnin hinta on 50 euroa. Yksityistunnit voi varata Hopotista, nimellä ”yksityinen ajotunti”, muista merkitä kommenttiin poniajotunti. 

Yksityistunti on myös mainio lahjaidea! Yksityisen poniajotunnin lahjakortit voi ostaa joko sivun oikean puoleisesta Teivo Shop -painikkeesta tai osoitteesta ravikoulu@teivo.fi.

Ponipäivät

Hevostaitopäivä (yli 8-vuotiaat lapset)
Hevostaitopäivässä opitaan hevosten ja ponien käsittelyyn liittyvät perustaidot sekä valjastuksen alkeet. Hevostaitopäivästä saa muistoksi todistuksen hevostaitojen osaamisesta. Hevostaitopäivän ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Lasten ponipäivä (alle 6-vuotiaat lapset vanhempien kanssa)
Lasten ponipäivässä tutustutaan Teivon Ravikouluun, opetusponeihin ja päästään istahtamaan ponikärryille vanhemman kanssa. Päivä soveltuu alle kouluikäisille ja päivään osallistutaan vanhemman kanssa. 

Seuraava ponipäivä järjestetään tiistaina 24.5. klo 16.30-18.

Tuukka Variksen ponipäivä (yli 9-vuotiaat lapset ja nuoret)

Tuukka Variksen ponipäivän aikana Tuukka neuvoo ponivalmentajia ja -ohjastajia ja auttaa mm. sopivien varusteiden löytämisessä. Päivä onkin erinomainen uraansa aloitteleville sekä myös kokeneemmille poniharrastajille! Ponipäivään osallistutaan omalla tai lainaponilla. Ponipäivän ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Poni- ja kepparisynttärit

Ponisynttärit Teivo

Järjestä poni- tai kepparisynttärit Teivossa ja jätä järjestelyt meidän huoleksemme! Poni/kepparisynttärit sisältävät aktiviteetin ponin tai keppareiden kanssa sekä tarjoilun (lihapullia, popcornia, kasvistankoja, karkkia ja mehua).

Synttäreiden hinta 24 euroa/henkilö (vähintään 5 lasta). Synttäreiden kesto 1.5 h, lisäaikaa voi halutessaan ostaa 50 € / 30 min. Esimerkiksi poniajo tai -ratsastus vaatii lisäajan. Halutessaan synttäreille voi tuoda oman kakun tai ostaa kakun meiltä.

Hevosavusteinen toiminta

Järjestämme hevosavusteista toimintaa yhteistyössä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kanssa, mutta tarjoamme palvelua myös muille ryhmille. Hevosavusteista toimintaa vetää lähihoitajaksi valmistunut ja lapsiin ja nuoriin erikoistunut Nora. 

Hevosavusteisen toiminnan tunneilla pääasiassa on hevosen tuoma hyvinvointi. Tunneilla hoidetaan ravikoulun hevosia ja poneja, välillä tehdään tallitöitä tai ajetaan ja ratsastetaan. Välillä tunneilla vain nautitaan hevosen rapsuttelusta ja läsnäolosta.

Hevosavusteisen toiminnan tunnit alkaen 50 € / henkilö.

Ponivalmentaja -jakso

Haluatko kilpailla poniraveissa, mutta oma poni puuttuu? Ponivalmentaja -jaksolla voit vuokrata Teivon Ravikoulun opetusponin käyttöösi. Yksi jakso kestää 2 kuukautta. Ensimmäiset kolme viikkoa jaksosta on perusvalmennusta ja kilpakärryharjoittelua turvallisuuden varmistamiseksi. Tämän jälkeen on lupa kilpailla yhdessä ohjaajan kanssa suunnitelluissa kilpailuissa.

Jakson aikana perehdytään ponin kokonaisvaltaiseen valmentamiseen ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ravikoulun ohjaajien kanssa luodaan yhteinen valmennussuunnitelma ottaen huomioon opetusponien muut opetustehtävät. Valmentamisen ohessa on mahdollisuus päästä kilpailemaan osaamistason mukaisesti. Ponin valmennus ja kilpailutus tapahtuu joko ohjaajan tai sitoutuneen vanhemman valvonnassa.

Jakso on suunnattu erityisesti poniravikortillisille nuorille, joilla ei ole omaa kilpaponia. Jaksoille on myös mahdollisuus osallistua ilman poniajolupaa, mutta tällöin ei ole mahdollisuutta kilpailuihin. Jaksoja on mahdollisuus järjestää Teivon Ravikoulun opetusponien lisäksi asiakkaan omalla ponilla, jolloin valmennussuunnitelma ja avuntarve kohdistetaan asiakkaan omaan poniin.

Kiinteään jaksohintaan (350 euroa) sisältyy ponin ja varusteiden käyttö, ohjaaja ja opetus, teoria, ponin kilpailuvakuutus ja radan käyttömaksut. Mikäli poni kilpailee Teivon ulkopuolella, tulee asiakkaalle maksettavaksi myös ponin kilpailumatkat (polttoaine) ja ponin kilpailukulut (katos-/osallistumismaksu).

Jaksot:

  1. jakso 30.5.2022-31.7.2022
  2. jakso 1.8.2022-2.10.2022
  3. jakso 3.10.2022-27.11.2022