Close

Lapsille ja nuorille

Teivon Ravikoulun kalenterista voi valita lapselle tai nuorelle sopivan kurssin, kerhon tai leirin.
Tarjolla on myös poniajotunnit sekä satunnaisesti erilaiset ponipäivät.
Lisäksi tarjoamme hevosavusteista toimintaa sekä poni- tai kepparisynttäreitä.

Kaikki Teivon lasten ja nuorten toimintaan osallistuvat lisätään Teivon Ravinuorten jäseneksi, josta tulee 25 euron lasku Suomen Hippos ry:ltä. Jäsenmaksun maksaminen on pakollista, sillä se sisältää mm. toiminnassamme voimassa olevan vakuutuksen.

Ponivalmentaja -jaksolla voit vuokrata Teivon Ravikoulun opetusponin käyttöösi ja päästä kilpailemaan Teivon Ravikoulun luotettavan ja kiltin ponin kanssa.

Kerhot

Seuraavat kerhot alkavat syksyllä 23!

Vuonna 2023 Teivossa kerhoilee neljä eri kerhoryhmää. Syksyn kerhot alkavat syyskuun alussa. Kaikki kerhot ovat varattavissa Hopotista.

PONIKERHO
(kolme ryhmää: 6-7-vuotiaat, 8-9-vuotiaat, 10-vuotiaat ja vanhemmat)

Ponikerho kokoontuu kerran viikossa omana kerhopäivänään kauden ajan. Ponikerhossa opitaan hevosten ja ponien perustuntemusta ja -käsittelyä, varusteita ja hoitoa kokonaisvaltaisesti. Satunnaisina kerhokertoina liikutamme myös poneja esimerkiksi ajaen tai ratsain, mutta ponikerho ei painotu ajoon eikä ratsastukseen.

Syyskausi viikko 36 – viikko 51. Syyslomaviikolla (viikko 42) ei ole kerhoa. Kerhokauden hinta 135 € (9 € kerta) + Teivon ravinuorten vuosijäsenyys 25 € (laskutetaan erikseen).

6-7-vuotiaat torstaisin klo 16-17

8-9-vuotiaat keskiviikkoisin klo 16.30-17.30

yli 10-vuotiaat torstaisin klo 17-18

HOITOKERHO perjantaisin klo 16-17

Hoitokerho on tarkoitettu 8-vuotiaille ja vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneita hevosten ja ponien hoidosta. Hoitokerhossa kerholaiset saavat pareittain oman hoitohevosen tai -ponin, jota hoidetaan yhdessä koko kerhokauden ajan. Kerhokauden aikana opitaan paljon uutta hevosten hoitamisesta ja voidaan suorittaa myös perushoitomerkki.

Syyskausi viikko 36 – viikko 51. Syyslomaviikolla (viikko 42) ei ole kerhoa. Kerhokauden hinta 135 € (9 € kerta) + Teivon ravinuorten vuosijäsenyys 25 € (laskutetaan erikseen).

 

Leirit

Järjestämme leirejä lasten loma-aikoina. Suurin osa leireistä toteutetaan päiväleireinä, jolloin lapset nukkuvat yöt kotona. Extremeleiri ja ravinuorten leiri kestävät yön yli.

PÄIVÄLEIRIT
Päiväleireillä puuhataan ponien ja hevosten kanssa, harjoitellaan ajamista sekä tutustutaan ponien ja hevosten hoitoon. Leirillä nautitaan omat eväät.

8-vuotiaat ja vanhemmat Syyslomaleiri
16.10.-20.10.2023
(5 päivää, hinta 150 e)

6-vuotiaat ja vanhemmat: seuraava leiri kesällä 2024

EXTREMELEIRI
Extremeleirillä tehdään kaikkea hauskaa, uidaan, käydään jätskillä ponien kanssa, kisaillaan, ratsastetaan yms. Leirillä yövytään Teivon Ravikeskuksessa ja leiriin kuuluvat myös ruokailut.
Leiri on tarkoitettu 9-vuotialle ja vanhemmille lapsille.
Extremeleiri tulossa kesällä 2024.

Kaikki Ravikoulun leireille osallistuvat lapset ja nuoret lisätään Teivon Ravinuorten jäseniksi.
Jäsenyyden hinta 25 e / vuosi. Jäsenyys kattaa mm. leireillä voimassa olevan vakuutuksen.

Kaikkien leirien varaus Hopotista, tarvittaessa järjestämme myös lisää leirejä kysynnän mukaan.
Kysy myös omaa leiriä tai kurssia ryhmällesi ravikoulu@teivo.fi. puh. 050 477 0450.

Kurssit

Ajokurssit alkavat alkeista ilman mitään hevoskokemusta ja päättyvät kilpakurssiin. Kurssit tarjoavat polun alkeista aina ajolupakurssin (saa ohjastajaa poniraveissa) osaamistasoon saakka. Kaikkien kurssien kesto on 6 x 2 tuntia, hinta 216 euroa. Kurssista 0,5 h keskittyy päivän teoriaosuuteen, joka tehdään lähes poikkeuksetta ravikoulun tallissa demohevosta hyödyntäen.

Seuraavat kurssit alkavat syksyllä 23.

Alkeiskurssi 1

Lasten alkeiskurssi 1 on suunnattu 6-vuotiaille ja vanhemmille lapsille sekä nuorille. Kurssi on suunnattu niille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Aikaisempaa kokemusta hevosista tai raviurheilusta ei vaadita, kurssi onkin siis oivallinen ponnistuslauta raviurheilun maailmaan. Kurssilla tutustutaan Teivon Ravikoulun opetushevosiin ja -poneihin, sekä niiden kanssa toimimiseen sekä tallissa että ajossa. Kurssin tavoitteena on oppia toimimaan hevosten kanssa turvallisesti sekä tutustua raviponin valjastukseen ja ajoon.

Lähtötasovaatimus: Ei vaadita aikaisempaa kokemusta.

Seuraava kurssi: Perjantaisin 8.9.23 alkaen klo 17-19

Alkeiskurssi 2

Lasten alkeiskurssi 2 on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka haluavat tutustua raviurheilun maailmaan. Lähtövaatimuksena kurssille on alkeiskurssi 1 tai vastaavat taidot (taidoiksi voidaan lukea ratsastus- tai muu hevostausta). Kurssilla syvennytään ponien käsittelytaitoon, opitaan ponien tavallisimmat varusteet sekä yleisimmät hoitotoimenpiteet. Kurssin tavoitteena on oppia ponin perushoidosta, itsenäisestä valjastuksesta sekä ajaa kävelyä ja hölkkää ponilla ohjatusti.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 tai ratsastus- tai muu hevostausta.

Seuraava kurssi: Perjantaisin 13.10.23 alkaen klo 17-19

Taso 1

Taso 1-kurssi on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella sekä saada varmuutta ponin hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla opetellaan raviponien ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla. Kurssilla syvennytään lisäksi hevosen peruslukutaitoon, hevosen aisteihin, reaktioihin, värityksiin sekä hyvinvointiin. Kurssin tavoitteena on syventää ajo-osaamista, tunnistaa hevosen reaktioita sekä lisätä yleistietoutta hevosen hyvinvoinnista ja sen huolehtimisesta.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 ja 2 taidot tai muut vastaavat taidot.

Seuraava kurssi: Perjantaisin 24.11.23 alkaen klo 17-19

 

Taso 2

Taso 2-kurssi on suunnattu 8-vuotiaille ja vanhemmille lapsille sekä nuorilla, joilla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluavat opetella sekä saada varmuutta ravihevosen hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Kurssilla harjoitellaan raviponin ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä. Kurssilla syvennytään tarkemmin hevosen hoitoon, terveyden ylläpitoon, sairauksien tunnistamiseen ja perusruokintaan. Kurssin tavoitteena on oppia ajamaan raviponia varmoin ottein, hoitaa ja ylläpitää hevosen terveyttä sekä suunnitella ruokintaa.

Lähtötasovaatimus: Alkeiskurssi 1 ja 2, sekä taso 1-kurssin taidot tai muut vastaavat taidot.

Seuraava kurssi: Keväällä 2024

Taso 3

Taso 3-kurssi on suunnattu yli 8-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssit ja tasot 1 ja 2 tai hallitsevat vastaavat asiat. Kurssilla opetellaan raviponin ajamista harjoitusradalla, raviradalla ja tallinmäen lenkillä ryhmässä tasaisella tempolla. Kurssilla syvennytään lisäksi hevosen ruumiinrakenteeseen, jalka-asentoihin, kengitykseen ja rasitusvammoihin sekä niiden hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tuntemaan hevosen rakenne ja erilaiset kengitykset sekä oppia ajamaan ponia tasaisella temmolla.

Lähtötasovaatimus: Taso 1 ja 2 tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Maanantaisin 4.9.23 alkaen klo 16.30-18.30

Taso 4

Taso 4 on suunnattu yli 8-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet aiemmat kurssiosuudet tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan raviponin ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla ryhmässä sekuntikellon kanssa. Kurssilla opitaan ajamaan kilpavauhtisia harjoituksia. Kurssilla syvennytään lisäksi tarkemmin varusteisiin ja kokeillaan niiden käyttöä käytännössä. Lisäksi tutustumme lihashuoltoon sekä jalkojen hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tunnistamaan ja käyttämään erilaisia varusteita, tutustua sekuntikellon käyttöön ajossa sekä ymmärtää erilaisista hoitomuodoista hevosen hyvinvoinnin ylläpidon tukena.

Lähtötasovaatimus: Tasot 1-3 tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Maanantaisin 9.10.23 alkaen klo 16.30-18.30

Valmennuskurssi

Valmennuskurssi on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet tasot 1-4 tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla syvennytään raviponien tavoitteelliseen valmentamiseen, valmennuksen eri muotoihin ja niiden kokeiluun, ponien kuljetukseen sekä siihen, mitä valmentajan vastuualueeseen kuuluu. Kurssilla myös vieraillaan ammattivalmentajan luona. Kurssin tavoitteena on oppia hevosen erilaisista valmennusmahdollisuuksista, oppia ajamaan hiitti sekuntikellon kanssa sekä ymmärtää valmentajan vastuu.

Lähtötasovaatimus: Tasot 1-4 tai vastaava osaaminen.

Seuraava kurssi: Sunnuntaisin 10.9.23 alkaen klo 11-13
                                         Maanantaisin 20.11.23 alkaen 16.30-18.30

Kilpakurssi

Kilpakurssi on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet vähintään tasot 1-4 ja valmennuskurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan kilparadalla ajamista, tutustutaan volttaamisen alkeisiin sekä siihen, miten toimitaan ponin kanssa raveissa. Kurssilla vierailee poniraviohjastaja. Kurssin tavoitteena on oppia ponin kilpailuttamisesta, ymmärtää volttaamisen perusteet, oppia lukemaan käsiohjelmaa sekä erilaisia sarjoja. Kilpakurssi antaa hyvät valmiudet osallistua poniajolupakurssille. Kilpakurssille on mahdollista osallistua myös omalla ponilla.

Lähtötasovaatimus: Tasot 1-4 ja valmennuskurssi tai vastaava osaaminen.   

Seuraava kurssi: Sunnuntaisin 15.10.23 alkaen klo 11-13

Poniajolupakurssi järjestetään kesällä 2024

Poniajotunnit

Poniajotunti on ravikoulun ammattiohjaajan pitämä tunti, jonne voi tulla vaikkapa täysin ilman kokemusta. Poniajotunnille voi tulla kokeilemaan, miltä raviponilla ajaminen tuntuu ilman suurempaa sitoumusta. 

Poniajotunnin hinta on alkaen 55 euroa. Poniajotunnit voi varata Hopotista, nimellä ”ajotunti”, muista merkitä kommenttiin poniajotunti. 

Poniajotunti on myös mainio lahjaidea! Poniajotunnin lahjakortit voi ostaa joko sivun oikean puoleisesta Teivo Shop -painikkeesta tai osoitteesta ravikoulu@teivo.fi.

Ponipäivät

Hevostaitopäivä (yli 8-vuotiaat lapset)
Hevostaitopäivässä opitaan hevosten ja ponien käsittelyyn liittyvät perustaidot sekä valjastuksen alkeet. Hevostaitopäivästä saa muistoksi todistuksen hevostaitojen osaamisesta. Hevostaitopäivän ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Lasten ponipäivä (alle 6-vuotiaat lapset vanhempien kanssa)
Lasten ponipäivässä tutustutaan Teivon Ravikouluun, opetusponeihin ja päästään istahtamaan ponikärryille vanhemman kanssa. Päivä soveltuu alle kouluikäisille ja päivään osallistutaan vanhemman kanssa. 

Seuraava ponipäivä: Tulossa elokuussa

Tuukka Variksen ponipäivä
(yli 9-vuotiaat lapset ja nuoret)
Tuukka Variksen ponipäivän aikana Tuukka neuvoo ponivalmentajia ja -ohjastajia ja auttaa mm. sopivien varusteiden löytämisessä. Päivä onkin eri.nomainen uraansa aloitteleville sekä myös kokeneemmille poniharrastajille! Ponipäivään osallistutaan omalla tai lainaponilla. Ponipäivän ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Ponisynttärit

Jätä synttärijärjestelyt meidän huoleksemme ja pidä meillä ponisynttärit!

Hauskat ponisynttärit sisältävät aktiviteetin ravikoulun ponien kanssa sekä herkutteluhetken tarjoiluidemme parissa (lihapullia ja dippiä, popcornia, hedelmäkori, karkkia ja mehua). Ponisynttärit järjestetään ravinuorten kerhotilassa, joka on sijaitsee aivan ravikoulun vieressä.

Synttäreiden hinta 24 euroa/henkilö (vähintään 5 lasta). Synttäreiden kesto 1.5 tuntia, lisäaikaa voi halutessaan ostaa 50 € / 30 min. Esimerkiksi poniajo tai -ratsastus vaatii lisäajan. Yli 10 lapsen osallistuessa synttäreille, tarjoamme lisäajan. Halutessaan synttäreille voi tuoda oman kakun tai ostaa kakun meiltä.

Meillä onnistuu myös kepparisynttärit!

Hevosavusteinen toiminta

Järjestämme hevosavusteista toimintaa yhteistyössä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kanssa, mutta tarjoamme palvelua myös muille ryhmille. Hevosavusteista toimintaa vetää lähihoitajaksi valmistunut ja lapsiin ja nuoriin erikoistunut Nora. 

Hevosavusteisen toiminnan tunneilla pääasiassa on hevosen tuoma hyvinvointi. Tunneilla hoidetaan ravikoulun hevosia ja poneja, välillä tehdään tallitöitä tai ajetaan ja ratsastetaan. Välillä tunneilla vain nautitaan hevosen rapsuttelusta ja läsnäolosta.

Hevosavusteisen toiminnan tunnit alkaen 50 € / henkilö.

Ponivalmentaja -jakso

Haluatko kilpailla poniraveissa, mutta oma poni puuttuu? Ponivalmentaja -jaksolla voit vuokrata Teivon Ravikoulun opetusponin käyttöösi. Yksi jakso kestää 2 kuukautta.

Ensimmäiset kolme viikkoa jaksosta on perusvalmennusta ja kilpakärryharjoittelua turvallisuuden varmistamiseksi. Tämän jälkeen on lupa kilpailla yhdessä ohjaajan kanssa suunnitelluissa kilpailuissa.

Jakson aikana perehdytään ponin kokonaisvaltaiseen valmentamiseen ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ravikoulun ohjaajan kanssa luodaan yhteinen valmennussuunnitelma ottaen huomioon opetusponien muut opetustehtävät. Valmentamisen ohessa on mahdollisuus päästä kilpailemaan osaamistason mukaisesti. Ponin valmennus ja kilpailutus tapahtuu joko ohjaajan tai sitoutuneen vanhemman valvonnassa.

Jakso on suunnattu erityisesti poniravikortillisille nuorille, joilla ei ole omaa kilpaponia. Jaksoille on myös mahdollisuus osallistua ilman poniajolupaa, mutta tällöin ei ole mahdollisuutta kilpailuihin. Jaksoja on mahdollisuus järjestää Teivon Ravikoulun opetusponien lisäksi asiakkaan omalla ponilla, jolloin valmennussuunnitelma ja avuntarve kohdistetaan asiakkaan omaan poniin.

Kiinteään jaksohintaan (350 euroa) sisältyy ponin ja varusteiden käyttö, ohjaaja ja opetus, teoria, ponin kilpailuvakuutus ja radan käyttömaksu. Mikäli poni kilpailee Teivon ulkopuolella, tulee asiakkaalle maksettavaksi myös ponin kilpailumatkat (auton vuokra ja polttoaine) sekä ponin kilpailukulut (mahdolliset katos-/osallistumismaksu).

Poniajolupakurssi

Teivo järjestää seuraavan P-ajolupakurssin kesäkuussa 2023. Kurssi alkaa pääsykokeella sunnuntaina 4.6. ja päättyy loppukokeeseen sunnuntaina 11.6.

Poniajolupakurssi on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, jotka haluavat ajaa poneilla kilpaa poniravilähdöissä. P-ajoluvan voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori omalla tai lainaponilla. Kurssille osallistuakseen täytyy osallistujalla olla ponin valjastamiseen sekä ajamiseen riittävät taidot, jotka varmistetaan pääsykokeessa.

Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ponilla tulee olla voimassa oleva kilpailuoikeus. Kurssi toteutuu, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kahdeksan (8) osallistujaa.

Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

P-ajolupa, kurssimaksu 85 € + ajolupa 30 €. 

Kurssin vetäjänä toimii Teivon nuorisovastaava Viena Kauppi.

Ilmoittautumiset ja lainaponitiedustelut 25.5.23 mennessä viena.kauppi@teivo.fi tai puhelimitse 050 477 0450.  Ilmoittautumisen yhteydessä palauta tämä lomake täytettynä.

Katso Poniajolupakurssin aikataulu