Close

Ohjeet radankäyttäjälle

Näin toimit raviradalla

KAVIOURAN AUKIOLOT

 

Kavioura on suljettu harjoitusajolta lauantai- ja sunnuntairavien aamuna sekä arkiravipäivinä klo 13 alkaen. Ravien kilpailuaika alkaa kaksi tuntia ennen esimmäistä lähtöä ja kilpailuaikana tallialue on auki ainoastaan kilpaileville hevosille. 

Muina aikoina rata on auki, ellei muuta ilmoiteta. Mikäli kavioura on suljettu muina aikoina harjoitusajolta, ilmoitamme siitä radankäyttäjien tiedotteissa, Facebookissa (Teivon ravit) ja Cardu-sovelluksen kautta. Lauantaisin ja sunnuntaisin kaviouraa ei kunnosteta aktiivisesti. Kaviouran portit suljetaan, kun sitä ei saa käyttää esim. sääolojen takia. Suljettua porttia pitää jokaisen kunnioittaa, eikä kaviouralle saa tuolloin mennä.

Hiljaisessa vauhdissa käytä ulkoratoja kilpailusuunnan vastaisesti, kovassa vauhdissa sisempiä ratoja kilpailusuuntaan. Huom! Sisäradan käyttöä rajoitettava aina harjoitusajossa!  

Teivon kavioura on syys- ja talvikaudella myös valaistu harjoitusajoa varten torstaisin klo 19 saakka. Tallialueen alakatos on valaistuna klo 20 saakka.

Kaviouralla hevosen ohjastajan/ratsastajan pitää käyttää aina kypärää. Pimeällä ei saa mennä kaviouralle! Erityinen vaaratilanne syntyy, jos rataa kunnostetaan konein. Varo ja väistä koneita kaviouralla. Jokainen huolehtii turvallisuudestaan vakuutuksin sekä käyttäytymällä varovaisesti ja toisia kunnioittaen.

Tallinmäelle johtava vasemmanpuoleinen, kaviouranpuoleinen ajoväylä, on rauhoitettu hevosten valmennusajoa varten. Ethän aja siinä autolla!

Ratamestari pitää koko ajoväylän leveyden pehmeänä, jolloin kaksi hevosta voi mennä rinnakkain mäkivetoja. Tallien autoliikenne keskitetään tallinmäen oikeanpuoleiselle, yläkatoksenpuoleiselle ajoväylälle. Radan sisäpuolella, ns. tarkkailuauton uralla voi myös ajaa. Myös metsälenkki, joka jatkuu tallinmäen vasemmanpuoleisen ajoväylän jatkeena, on käytössä.

Hiittaajien käytössä on ainoastaan alakatos. Pesupaikat ovat käytössä valjastushallin päädyssä. Pesupaikan ovi on automatisoitu eikä ovea saa vetää väkisin kiinni. Valot syttyvät, kun pesupaikan ovi avataan ja sammuvat samalla, kun ovi automaattisesti sulkeutuu.

Vesi pesupaikalle ostetaan puhelimella soittamalla numeroon 0600 105 631. Puhelun jälkeen pesupaikan rahastinlaitteisiin syttyy valo. Valitun pesupaikan rahastinlaitteen punaista nappia painetaan kaksi sekuntia, jonka jälkeen valitulta pesupaikalta alkaa tulla vesi. Vettä saa yhdellä soitolla 5 minuuttia. Palvelun hinta on 2,84 € + pvm. Palvelun voi ostaa myös prepaid-liittymällä.

Radankäyttömaksut 2023

 

Teivon kaviouran ja harjoitusalueiden käyttöoikeuden saa
ainoastaan maksamalla joko vuosimaksun tai kertamaksun. Teivon
radankäyttömaksu koskee kaikkia alueen käyttäjiä ja kaikkien käyttäjien pitää kysyttäessä pystyä osoittamaan maksunsa. 
Laskua ei enää lähetetä automaattisesti.
Käyttömaksu maksetaan Teivo Shopissa
(etusivun oikean reunan Teivo Shop -painike). 

Alueita käyttävä valmentaja saa halutessaan myös laskun, kun ilmoittaa laskutustietonsa Teivon toimistoon teivo@teivo.fi tai p. 03-315 481. Postitse lähetettävistä laskuistaperimme 5 euron laskutuslisän.

Jos maksua ei ole hoidettu, käyttöoikeutta ei ole. Radankäytön
maksamista valvotaan harjoitusravien ilmoittamisen yhteydessä sekä erikseen tallialueella. Ilmoitustaululla alakatoksella on listaus valmentajista, jotka ovat maksaneet vuosittaisen radankäyttömaksun. Kertamaksusta täytyy pyydettäessä osoittaa kuitti.

Kertamaksu 20 e/kerta (sis. alv. 24%)

1-2 valmennettavaa hevosta 116 e/vuosi (sis. alv. 24 %)

3-10 valmennettavaa hevosta 215 e/vuosi (sis. alv. 24 %)

yli 10 valmennettavaa hevosta 430 e/vuosi (sis. alv. 24 %)

Teivon radankäyttömaksun 2023 suorittaneille  
Teivon harjoitusraveihin osallistuminen on maksutonta. 
Muille osallistujille harjoitusravimaksu on 10 euroa/hevonen/kerta. 

Teivon radankäyttömaksut maksetaan Teivo Shopin kautta. Voit ostaa joko vuosimaksun tai kertamaksun sivun oikean reunan Teivo Shop-painikkeen kautta. Lähetämme kaikille vuosimaksun maksaneille sosiaalitilan koodin sekä ohjeet Cardu-sovellukseen liittymisestä. 

Kaviouran teknisiä tietoja

 • kaviouran pituus 1000 m
 • etusuora 24 m
 • takasuora 20 m
 • kaarteet 20 m
 • etusuoran pituus 186 m
 • takasuoran pituus 176 m
 • suorien päissä siirtymäkaarteet (klotoidit)
 • kaarresäde 80 m
 • kaarrekallistukset 12* / 10 m > 8* / 5 m > -2* / 5 m (sisärata>ulkorata)
 • kaviouran rakenne
  • perusmaa sora
  • salaojituskerros sepeli 12..16 mm / 200 mm
  • kulutuspinta kivituhka 0….6 mm / 100 mm
  •  

Teivon rataennätykset

Outlaw Merci 10,9a/1600 m (20.9.2016)
Parvelan Retu 20,1a/1600 m (2.10.2021)