3
Close

Kilpailijoiden ohje

Kilpailupäivän ohje

Tallialue on avoinna myös yleisölle, mutta suosittelemme yleisön käyttävän katsomoalueen palveluita. 

Pyydämme kaikkia raveihin saapuvia pysähtymään talliportilla ja esittämään kulkuluvat. Ravilipun voi ostaa myös talliportilta.

Median akkredioituminen viimeistään ravipäivänä klo 12 mennessä osoitteeseen teivo@teivo.fi. 

Radan kunto: Tiistai 11.6.2024

Tiistairavit ajetaan  hyvällä hiekkapintaisella kesäradalla. Ennusteet lupaavat illaksi selkeää ja puolipilvistä säätä. Lämpöä +15 astetta. 

Katospaikat: Ilmoittaessasi hevosen Heppa-järjestelmässä, voit pyytää hevosellesi katos- tai karsinapaikan ja ilmoittaa erityistoiveista.  Teivossa pääsääntöisesti jaetaan valjastuspaikat eli samalla paikalla valjastaa kaksi kilpailijaa. Jos valjastuskatoksesi on jaettu, pyrithän vapauttamaan katoksen mahdollisimman nopeasti startin jälkeen. Teivoon tullessa tallialueen portin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat katospaikkasi sijainnin. Katoslistat päivitetään omalla sivulleen myös kilpailupäivän aamuna ja löydät ne täältä.

Saapuminen Teivoon: Meistä ja kanssakilpailijoista on mukavaa, kun saavut kilpailupaikalle ajoissa.  Pysäköi autosi niin, että katoksille jää riittävästi tilaa hevosille, tuleville ja lähteville hevosautoille sekä mahdollisesti pelastuskalustolle liikkua alueella. 

Sisäänkirjoitus: Sisäänkirjoitus sijaitsee ravintola Teivonlinnassa. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä. Sisäänkirjoituksessa ilmoittaudut saapuneeksi, annat kengitys- ja kärrytiedot, saat kilpailunumeron. Maksathan osallistumismaksun ennakkoon osallistumismaksu.fi. Mikäli hevosesi on arvottu päivän hyvinvointitarkastukseen, saat siitä tiedon sisäänkirjoituksessa. Myös ohjastajien puhallutus tapahtumaa sisäänkirjoituksessa. Sisäänkirjoituksesta saat ravipäivän käsiohjelman, josta löydät ravipäivän tärkeät tiedot, sekä lipukkeen, jolla kaikki päivän hoitajat saavat maksuttoman kahvin ja pullan. Tallialueemme henkilökunta auttaa sinua mahdollisissa kysymyksissäsi.

Tallikahvila: Ravintola Teivonlinna palvelee hevosten taustajoukkoja koko ravipäivän ajan. Teivonlinnasta saat herkullista ruokaa, sämpylöitä, pullaa sekä kahvia ja virvokkeita. 

Pukutilat: Pukuhuoneet sijaitsevat Teivonlinnassa ja lisää sosiaalitiloja löytyy valjastushallin päästä. Muista, että pukutilat on tarkoitettu vain vaatteiden vaihtoa varten eikä siellä saa oleskella!

Hevosten tunnistaminen: Ratamme henkilökunta käy tunnistamassa tunnistettavat hevoset katoksilla ennen lähtöä. Muistathan pitää hevosesi passin mukana aina, kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Myös hyvinvointitarkastukset tehdään katoksilla joko ennen tai jälkeen lämmityksen.

Pakolliset varusteet: Turvaliivi on pakollinen varuste kaikille radalla hevosta ohjastaville henkilöille. Kypärän käyttö on pakollista myös, kun ajat hevosta radalla tai tallialueella. Suosittelemme kypärän käyttöä aina, kun käsittelet hevosta kilpailupaikalla.

Kengittäjä ja näytteenotto: Kengittäjä päivystää Teivonlinnan alakerran konehallissa. Tarvittaessa tavoitat kengittäjän tai eläinlääkärin sisäänkirjoituksen tai tallialueen henkilökuntamme kautta. Näytteenotto sijaitsee valjastushallissa. Ratamme henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta ja ohjeistaa asiasta tarkemmin.

Ensiapu: Ravien ajan ambulanssi päivystää katsomolla. Saat tarvittaessa yhteyden ensiapuun tallialueen henkilökunnan kautta. Tunnistat tallialueen henkilökunnan punaisista liiveistä.

Ponit: Poneille pyrimme järjestämään katospaikan, mutta mikäli kilpailevia hevosia on paljon, emme välttämättä voi tarjota poneille katospaikkaa. Osina päivinä ponivarikko siirretään Tampereen Hevosklinikan pysäköintialueelle. Näin haluamme turvata ponivaljakoille oman rauhan ja kilpailijoille lyhyen matkan esittelyyn radalle.

Pesupaikat: Hevosten pesupaikat sijaitsevat valjastushallissa ja vierastallissa (kolmas talli mäkeä noustessa) ja ovat avoinna koko ravien ajan. Kesällä vettä tulee myös katosten päissä sijaitseviin pesupaikkoihin. Pesethän hevosesi viivyttelemättä ja kanssakilpailijasi huomioiden. Voilokit voi pestä sisäänkirjoituksessa ja kärryt valjastushallin edessä olevassa ulkopesupaikassa.

Jotta kaikilla kilpailijoilla olisi mukavaa, siivoathan katoksen jäljiltäsi. Käytettävissäsi ovat roskakorit, kottikärryjä, lapioita ja luutia. Huomioithan kanssakilpailijasi ja tyhjennät täydet kottikärryt lantalaan. Pidetään yhdessä huolta siisteydestä! Pyydämme palauttamaan voilokkisi sisäänkirjoitukseen tai sisäänkirjoituksen edessä oleviin laatikoihin viimeistään lähtiessäsi raveista. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaasi. Sisäänkirjoitus on auki puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.

Tervetuloa kilpailemaan Teivoon

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.