Close

Paikallista hevoskasvatusta Kriterium-finaaleissa

Lokakuun ensimmäisenä lauantaina Tampereen Teivossa järjestettävistä Kriteriumfinaaleista on kehkeytymässä kiivas taisto, johon sastamalalainen Häijään Oriasema sai mukaan kasvattinsa niin suomenhevosten kuin lämminveristen finaaliin. Lämminverisistä karsintalähdön voitti suuryllättäjä Everlasting Boogie, ja suomenhevosista Dalton Buugi selvitti itsensä karsinnan kakkoseksi vaikealta lähtöpaikalta.

”Meille oli kyllä myös suuri yllätys, että Everlasting Boogie, tai Vertti, kuten me sitä varsana kutsuimme, kiri voittajaksi. Dalton Buugista meillä kyllä oli pieniä odotuksia, että se selvittäisi tiensä finaaliin”, kertoo Laura Lindroos, joka yhdessä Kati Ruususen kanssa vastaa Häijään Oriaseman toiminnasta.

”Häijään Oriaseman nimissä meillä syntyi suomenhevosia vuonna 2018 vain Dalton Buugi ja lämminverisiä vuonna 2019 kolme. Yhteensä meillä on syntynyt 9 varsaa, parhaana kansainvälistä mainettakin saavuttanut Dusktodawn Boogie. Sillä on sama emä kuin Everlastingilla. Emä on meillä liisattuna taas yhdessä omistajan kanssa ja ensi vuodeksi odotetaan varsaa.  Tämän vuoden finaaleissa toivon molempien kasvattiemme ravaavan koko matkan ja selviytyvän kunnialla maaliin, sisäradan lähtöpaikat ovat ainakin eduksi”, jatkaa Laura Lindroos.

Lämminveristen voittaja palkitaan Teivossa 90 000 ja suomenhevosten 46 000 eurolla.

”Eiköhän Corazon Combo, jolla on jo mittava voittosumma ja kansainvälisiäkin meriittejä, ole selvä ykkössuosikki lämminverisistä. Ykköshaastaja on hyvältä paikalta starttaava Massimo Hoist, sen jälkeen on tasaista. Suomenhevosista eritoten Lipassi vakuutti karsinnoissa. Hentun Liisa on kova varsa, mutta sillä oli ravivaikeuksia karsinnan lopussa. Dalton Buugi oli tosi positiivinen karsinnassa ja voi yllättää”, toteaa Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto Kriteriumin ennakkoasetelmista.

Kriteriumfinaalit käynnistyvät Teivossa lauantaina 1. päivä lokakuuta kello 13.

”Paikalle kannattaa tulla ajoissa. Teivon ravikoulun Elvis-poni ottaa vieraita vastaan pääportilla. Lapsille on sisäleikkipaikka yleisöhallissa. Ravintolapaikkoja on myyty hyvin, mutta vielä löytyy tilaa ravintola Paalupaikasta. Ravintolapaketteja voi osaa Teivo shop -nettikaupasta. Toivottavasti paikallisväri innostaa lähtemään kunnon kisatunnelmaan paikan päälle raviradalle. Tervetuloa kaikki kannustamaan Lauran ja Katin kasvatteja voittoon”, toivottaa Teivon ravikeskuksen johtaja Päivi Lehtonen jo 50. kertaa ajettaviin Kriteriumfinaaleihin.

Lisätietoja       
Toimitusjohtaja Päivi Lehtonen
Teivon Ravikeskus
paivi.lehtonen@teivo.fi
p. 040 7795583

Pääsyliput Teivo Shopista 16,50 euroa, portilta 17 euroa. Alle 18-vuotiaat maksutta.

No event found!