Close

Teivon raviraportti 20.9.2022

Teivon tiistai-illassa karsittiin Kriterium-finalisteja. Suomenhevosten puolella karsintavoitot menivät suosikeille, kun Lipassi ja Hentun Liisa ottivat vakuuttavaan tyyliin kärkisijat. Lämminveristen karsinnoissa suurimmasta yllätyksestä vastasi Kenneth Danielsenin Everlasting Boogie, joka selätti kovat suosikit terävällä loppukirillään. Muissa lämminveristen karsinnoissa voittoihin ravasivat Corazon Combo, Trailblazer, Yuvarajah, Crepe Match ja Massimo Hoist. Lämminveristen avoimen taiston vei nimiinsä Hotshot Luca.

Lipassi vakuuttava suomenhevosten Kriterium-karsinnassa

Ensimmäinen suomenhevosten Kriterium-karsinta oli Heikki Hoffrenin ja Lipassin vakuuttavaa näytöstä. Ori avasi kärkeen ja kellotti väliajoin 29,0 – 28,5 – 27,0. Maalisuoralla 27,5-lopetuksessa Lipassi pinkoi karkuun vastustajiltaan ja otti ylivoimaisen voiton. Ykkössija oli huippulahjakkaalle nelivuotiaalle jo kolmas putkeen.

Valtaosan matkasta toista rataa ilman vetoapua juossut Dalton Buugi oli hyvä kakkonen. Etukaarteessa 2. ulkoa 2. sisälle pudottanut Huikero seuraili varmoin ottein kolmanneksi. Topin Muisto lähti viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirikaistoille ja kipusi loppukaarteessa neljänneksi. Sijoitus pysyi perille saakka samana. Kakkossuosikin esityksestä jäi hieman tasapaksu kuva, mutta toisaalta Oulu Express -karsinnassa kriittisellä hetkellä yllättänyt laukka saattoi lisätä Teemu Okkolinin ajotaktiikkaan pienen lisävarovaisuuden. Suuret setelit jaetaan vasta finaalissa.

Viimeisen takasuoran alussa 4. ulkoa 3. ulos päässyt Harjan Coria kiri lopussa asiallisesti Topin Muiston tuntumaan ja riitti viidenneksi. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla 2. ulos päässyt Kojolan Costi meni jatkossa sisäradalle, mistä kamppaili äärimmäisen niukalla marginaalilla viimeiselle finaalipaikalle. Loppusuoraa ihan asiallisesti pinkonut I.P. Ruuti jäi todella niukasti seitsemänneksi ja putosi finaalista. Farak tuli edellisten tuntumassa maaliin, muttei aivan pystynyt kamppailemaan viimeisestä finaalipaikasta. Viimeisellä takasuoralla taustalla sisäradalta toiselle noussut Säihkeen Liekki oli loppukaarteessa taistelussa viimeisistä finaalipaikoista, mutta kohtasi jatkossa vaikeuksia ja jäi lopulta yhdeksänneksi.

Karsinnan kolmossuosikki Ypäjä Pormestari oli 2. sisältä oikein kesy ja jäi kymmenenneksi, kaikki ei voinut olla kunnossa. Itte Juakalas ei riittänyt lainkaan ja tuli kaukana taustalla oikein vaisusti maaliin.

Hentun Liisa kiri selvään voittoon

Toisessa suomenhevosten Kriterium-karsinnassa voiton nappasi Teemu Okkolinin ohjastama ja valmentama Hentun Liisa. Tamma lähti etusuoralla 3. ulkoa kirikaistoille ja eteni viimeisen takasuoran avautuessa toisen radan veturiksi. Maalisuoran avautuessa Hentun Liisa hankki yliotteen johtaneesta ja irtosi maalisuoralla varsin selvään voittoon. Täysosuma oli tammatalentille jo uran kymmenes. Koko matkan ravatessaan Hentun Liisa ei ole vielä hävinnyt kertaakaan.

Etusuoran avautuessa 6. ulkoa kiriin heittänyt Huisi Hippu laskeutui etukaarteessa 3. ulos, mistä pääsi jatkossa 2. ulos. Maalisuoralla Kim Åkerlundin ajokki seuraili hyvin Hentun Liisaa ja oli varma kakkonen. Päätöskierros sujui 27,3-vauhdilla. Keulassa väliajoin 27,0 – 29,0 – 26,0 kellottanut Rekilammen Sauli haparoi hieman maalisuoran alussa, mutta selvitti nopeasti raville ja kamppaili lopussa varmasti kolmanneksi. Ensimmäisessä kaarteessa laukannut ja rajusti asemiaan menettänyt Landen Iita eteni jatkossa sisäradan jonon häntään, mistä vaihtoi etusuoralla toiselle radalle. Loppukaarteessa Antti Tupamäen ajokki oli vielä kulisseissa sijalla yhdeksän, mutta hyvä loppukiri nosti Landen Iitan vielä nelosrahoille.

Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin lähtenyt Laurilan Jokeri tuli kulisseissa ihan kelpo otteella perille ja riitti ennätystuloksellaan viidenneksi. Etusuoralla toisen radan jonon hänniltä kiriin heittänyt N.P. Onni laskeutui jatkossa keskijoukoissa toiselle radalle. Maalisuoran laukka oli viedä finaalipaikan, mutta ravirytmi löytyi juuri ajoissa ja Tuomo Ojanperän ajokki ehti kuudenneksi. Viimeisen takasuoran alussa johtavan rinnalta sisäradalle pudottanut Villiheikki putosi jatkossa parhaiden kyydistä ja menetti aivan loppumetreillä viimeisen finaalipaikan.

Loppukurvissa nelossijalta kiriin lähtenyt Wertti laukkasi hetkeä myöhemmin ja menetti mahdollisuutensa kärkisijoihin. Uusi laukka maalisuoralla vesitti haaveet finaalipaikasta. Raville selvittyään Wertti riitti kahdeksanneksi, ilman jälkimmäistä laukkaa finaalipaikka olisi ollut hyvin lähellä. Leonard Rohkea ja Wiiru ajautuivat loppukaarteessa taustalla hakaukseen keskenään ja menettivät mahdollisuutensa. Etusuoralla 4. ulkoa 3. ulos päässyt Pihlajan Iita ei pitänyt viimeisellä takasuoralla tuntumaa vetoapuunsa ja jäi lopulta aivan hännille. Nevan Diisseli oli 2. sisältä varhain hankaluuksissa ja jäi viimeiseksi.

Corazon Combo tyylitteli keulavoittoon

Lämminveristen ensimmäinen Kriterium-karsinta meni Pekka Korven ohjastaman ja valmentaman Corazon Combon nimiin. Ori iski reilut 1800 metriä ennen maalia kiriin kolmannelle radalle ja eteni vajaat 1700 jäljellä johtopaikalle. Jatkossa kaikki oli helppoa Corazon Combolle ja se vastaili lopulta 12-lopetuksessa hallituun voittoon. Ykkössija oli vain kahdesti hävinneelle Corazon Combolle jo uran 15:s.

Alkumatkan johtanut Callela Nelson ei saanut johtavan takaa kiritiloja, mutta mahtui työntymään varmasti kakkoseksi ja kuittasi finaalitiketin. Toista rataa ilman vetoapua juossut Stoneisle Ultimate oli johtavan rinnalta hyvä kolmas, mutta jäi ilman finaalipaikkaa. Rocktown Plaintiff seuraili 3. sisältä varsin pirteällä otteella neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa 2. ulos päässyt Laxvikens Amiral oli loppukaarteessa hieman hankaluuksissa vauhdin kiihtyessä, mutta pinkoi jatkossa maalisuoraa varsin pirteästi ja oli viides maalissa.

Edwin Orden tyytyi seurailemaan taustalla sisäratareissun päätteeksi kuudenneksi. Stabbers Star ohitti sisäratajuoksun päätteeksi toisen radan jonon hännillä juosseen Amazing Playerin, kaksikolle sijat seitsemän ja kahdeksan. Show Your Guts laukkasi alussa hylkyyn ja Sahara Dangerous puolestaan otti viimeisellä takasuoralla laukan 2. ulkoa. Finaalipaikka olisi ollut ainakin joissain määrin vielä mahdollinen, toki haalarihommia se olisi reippaassa lopetuksessa vaatinut.

Everlasting Boogie kiri yllätysvoittoon

Toisessa lämminveristen Kriterium-karsinnassa nähtiin jättiyllätys, kun Kenneth Danielsenin ohjastama ja valmentama Everlasting Boogie yllätti suosikkikaksikon. Ruuna juoksi 2. ulkona, mistä heitti maalisuoran avautuessa kiriin. Superkovan kärkiparin haastaminen tuntui tässä vaiheessa utopistiselta unelmalta, mutta maalin lähestyessä Everlasting Boogien vauhti kiihtyi ja ruuna ehti vielä niukkaan voittoon. Dusktodawn Boogien pikkuveli lähti kisaan vaatimattomalla 1 600 euron voittosummalla, mutta jälleen nähtiin hieno osoitus siitä, että hevoset eivät voittosummaansa tiedä.

Reilut kaksi kierrosta ennen maalia 2. ulkoa kiriin lähtenyt Halley Wania eteni 1900 jäljellä toisen radan veturiksi ja oli siitä oikein sitkeä kakkonen. Keulassa väliajoin 14,0 – 18,0 – 14,5 kellottanut EL Kickoff jäi 15-lopetuksessa kolmanneksi ja oli supertasaisesta kärkitriosta ainoa, joka jäi ilman finaalitikettiä. Johtavan takana juossut Xenon Leader tyytyi seurailemaan neljänneksi. Positiivinen esitys, vaikka finaalipaikka jäikin haaveeksi.

Loppukaarteessa 4. sisältä toiselle radalle vaihtanut Mighty Real lopetti taustalla tasaisesti viidenneksi. Callela Vipdeal puolestaan riitti 3. sisältä kiertelemättä kuudenneksi. Rose Orden ei taustalta pystynyt suuremmin parantelemaan ja riitti seitsemänneksi. Second Act ja Highlight Bogeyman menettivät mahdollisuutensa alkulaukkoihin. Aegir puolestaan haparoi matkalla pariinkin otteeseen lyhyesti. Loppusuoran alussa Jukka Torvisen peli sinetöityi laukkaan. Ilman loppukaarteen hapuilua ja maalisuoran laukkaa Aegir olisi saattanut taistella sijoista 5-6.

Trailblazer avasi voittotilinsä juuri oikealla hetkellä

Kolmannen lämminveristen Kriterium-karsinnan voitti Iikka Nurmosen ohjastama ja Juuso Holttisen valmentama Trailblazer. Ori juoksi 3. sisällä, mistä pääsi viimeisellä takasuoralla nousemaan 2. ulos. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Trailblazer heitti kiriin kolmannelle radalle ja kiertyi loppukaarteessa johtavan rinnalle. Maalisuoralla ori hankki varmasti yliotteen johtaneesta, mutta joutui vielä tiukille ulkoa kirineen haastajan kanssa. Ote piti kuitenkin perille saakka ja Trailblazer otti hienoon saumaan uransa avausvoiton.

Loppukaarteessa 3. ulkoa kiriin hakeutunut ja 2. ulos päässyt Sands Gangster iski maalisuoralla Trailblazerin takaa kiriin ja lopetti hyvin kakkoseksi. Alussa keulapaikasta kamppaillut Stonehard juoksi jatkossa sisäradan jonon hännillä, mistä hakeutui loppukaarteessa vapaille laduille ja lopetti hyvin kolmanneksi. Keulassa väliajoin 13,0 – 16,5 – 14,5 kellottanut Rock Vice jäi maalisuoralla alakynteen, mutta sinnitteli jatkossa ihan kohtalaisesti neljänneksi. Blackbeard riitti toisen radan veturin paikalta viidenneksi ja oli ainakin pelikannatukseensa nähden pettymys.

Reilut 500 jäljellä 4. ulkoa laukannut Silent Starlight tuli jatkossa raville selvittyään vielä pirteästi perille ja oli kuudes maalissa. Edward Snipes kiri taustalla sisäratareissun päätteeksi tasaisesti seitsemänneksi. God Knows taipui 2. sisältä varhain ja oli kahdeksas. Pelisuosikki Irondanger kadotti raviaan ja laukkasi vajaat 900 metriä ennen maalia, menettäen samalla mahdollisuutensa.

Yuvarajah kiri terävästi

Lämminveristen neljäs Kriterium-karsinta meni Emma Väreen ohjastaman ja valmentaman Yuvarajahin nimiin. Ruuna juoksi 3. ulkona, mistä nousi päätöskierroksen käynnistyessä kiriin kolmannelle radalle. Viimeisen takasuoran alussa Yuvarajah palasi toiselle radalle ja otti jälleen paikan 3. ulkoa. Loppukurvissa Yuvarajah hakeutui kirikaistoille ja tykitti maalisuoralla terävällä lopetuksella hallittuun voittoon. Ykkössija oli ruunalle toinen putkeen.

Loppukaarteessa 2. ulkoa kiriin lähtenyt Phantom Opera jyräsi maalisuoralla keulahevosen kimppuun ja edelle, mutta joutui lopussa tyytymään kakkossijaan, kun Yuvarajah pommitti edelle. Viimeisen takasuoran alussa johtavan rinnalta keulaan edennyt Cupido Combo jaksoi piikkipaikalta kolmanneksi. Alussa laukannut ja asemiaan menettänyt MAS Gold Rush eteni jatkossa pääjoukon häntään, mistä nousi reilut 1100 metriä ennen maalia ulkoradoille ja jyräsi viimeisen takasuoran alussa toisen radan veturiksi. Lopussa Tapio Perttusen ajokki ei enää jaksanut taistella kärkisijoista, mutta oli alkulaukka huomioiden hyvä neljäs.

Viimeisellä takasuoralla sisäradan jonon hänniltä ulos noussut Negroamaro tuli taustalla positiivisesti perille ja riitti viimeisille rahoille. Alussa lyhyesti laukannut Jenny Flex nousi päätöskierroksen alussa sisäradan jonon hänniltä toiselle radalle ja jatkoi viimeisellä takasuoralla kiriin. Loppukaarteessa tamma siirtyi sisäradalle ja seuraili tasaisesti kuudenneksi. Unforgettable Kemp ja Rosa Majalis menettivät viimeisellä takasuoralla asemiaan keulasta sammuneen MAS Granden takana, mutta kumpikaan ei enää innostunut jatkossa taustalta suuremmin parannuksiin.

Crepe Match yllätti suursuosikin

Viidennessä Kriterium-karsinnassa Crepe Match kiri johtavan takaa voittoon. Olli Koivusen ajokki johti alkumatkan, mutta laski kaksi kierrosta ennen maalia suosikki Ava Di Alessian edelleen. Loppukaarteessa Crepe Match sai johtavan takaa kiritilat ja spurttasi maalisuoralla varmoin ottein kärkeen. Voitto oli Harri Koivusen valmennettavalle uran neljäs.

Ava Di Alessia oli 12-lopetuksesa keulapaikalta hyvä toinen, muttei mahtanut mitään voittajalle. 4. ulkoa viimeisen takasuoran alussa kirinsä aloittanut Truthisoutthere tuli vahvasti maaliin saakka ja riitti kolmanneksi. Loppukurvissa 5. sisältä kirikaistoille hakeutunut Patriot Ale pinkoi terävästi perille saakka ja oli hyvä neljäs. Loppukaarteessa 2. ulkoa taipuvan takaa sisäradalle pudottanut Matteo De Veluwe nousi maalisuoralla toiselle radalle ja lopetti aivan asiallisella otteella viidenneksi.

Crystal Combo oli sisäratareissun päätteeksi tasainen kuudes. Viimeisen takasuoran alussa 3. ulkoa kiriin lähtenyt Stonecapes Violet ei jaksanut enää loppukaarteessa parannella asemiaan ja taipui lopulta seitsemänneksi. Fat Bottomed Girl riitti sisäratareissun päätteeksi kaukana taustalla kahdeksanneksi. Alkumatkasta johtavan rinnalle kiertynyt American Cooper taipui varhain ja pahoin. Archibald ei ohitellut taustalta ja jäi selvästi viimeiseksi.

Massimo Hoist kiri kärkeen

Kuudennessa ja samalla viimeisessä Kriterium-karsinnassa voittoon kiri Mika Forssin ohjastama Massimo Hoist. Ori juoksi 3. ulkona, mistä nousi viimeisellä takasuoralla hiipuvan vetoavun takaa kolmannen kiertoon. Loppukurvissa Massimo Hoist kurkotti toista rataa pitkin kolmanneksi ja kipusi maalisuoran avautuessa kakkoseksi. Lopussa ori lähestyi keulassa juossutta Carla Comboa sentti sentiltä, suorittaen lopulta varmoin ottein ohituksen. Voitto oli Jukka Hakkaraisen valmennettavalle uran viides.

1800 metriä ennen maalia kärkeen edennyt Carla Combo näytti maalisuoran avautuessa irtoavan selvään voittoon, mutta joutui lopulta Massimo Hoistin kirin alla tyytymään kakkossijaan. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin lähtenyt Careless Guy käväisi loppukaarteessa 2. ulkona, mistä kiri lopussa hyvin kolmanneksi. 2. ulkona viimeisellä takasuoralla hankaluuksia kohdannut Dorea Frido sai jatkossa uudestaan juonesta kiinni ja punnersi lopulta ihan asiallisesti nelosrahoille. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. ulos vaihtanut Fortunewheelgarden oli kohtalainen viides. Sisäradan jonon hännillä viimeisellä takasuoralla hieman asemiaan menettänyt Callela Alfa tuli jatkossa taustalta juosten perille ja riitti kuudenneksi. Too Fit For You taipui toisen radan veturin paikalta seitsemänneksi. Iron Queen ei parannellut toisen radan jonon hänniltä. Alkumatkasta tovin kärkipaikalla viilettänyt La Can France taipui johtavan takaa varhain ja jäi aivan hännille. 4. sisällä juossut Crown Heights taipui viimeisellä takasuoralla keskeytyskuntoon.

Let’s Get It Up kiri väkevästi

Illan yhdeksännessä lähdössä paras oli Hannu Torvisen ajama Let’s Get It Up. Ruuna juoksi 3. ulkona, mistä sai etukaarteessa kirimerkin ja eteni viimeisellä takasuoralla 2. ulos. Loppukaarteessa Let’s Get It Up jäi toiselle radalle ilman vetoapua, mistä jyräsi maalisuoralla oikein selvään voittoon. Ykkössija oli Christa Packalénin valmennettavalle jo kauden kuudes.

Viimeisen takasuoran avautuessa 2. ulkoa kolmannen kiertoon noussut Infinito eteni jatkossa toiselle radalle ilman vetoapua, mistä jyräsi loppukaarteessa kärkeen. Maalisuoralla Infinito ei mahtanut mitään voittajalle, mutta oli selvä kakkonen. 2. sisällä juossut On Track Rockstar nousi loppukaarteessa taipuvan takaa toiselle radalle ja palasi jatkossa takaisin sisäradalle, mitä pitkin seuraili varmasti kolmanneksi, selvästi kärkiparille häviten. Valtaosan matkasta toista rataa ilman vetoapua juossut Perfect Storm oli taustalla tasainen neljäs.

Alussa laukannut Calista juoksi jatkossa sisäradan jonon hännillä, mistä nousi viimeisellä takasuoralla kirikaistoille ja tuli taustalla kohtalaisesti perille, riittäen viidenneksi. Toisen radan jonon hänniltä viimeisellä takasuoralla kiriin lähtenyt Let Her Go oli taustalla tasainen kuudes ja kuittasi viimeiset rahat. Loppukaarteessa ahtaasti sisäradalta ulos noussut Eko Laconda lopetti hyvin ja oli neljäs maalissa, mutta hylättiin. Paljon peliä kerännyt Cameron Wake veti keulassa väliajoin 10,5 – 12,0 – 17,0 ja menetti loppukaarteessa paikkansa. Hetkeä myöhemmin Jukka Torvisen ajokki laukkasi lyödyn oloisena hylkyyn.

Hotshot Luca hallitsi lämminveristen avointa koitosta

Lämminveristen avoimessa lähdössä voitto meni Pekka Korven ohjastamalle ja valmentamalle Hotshot Lucalle. Ori kiihdytti heti kärkeen ja kellotti keulapaikalla väliajoin 13,5 – 15,5 – 13,5. Maalisuoralla 13-lopetuksessa Hotshot Luca heilutteli tahtipuikkoa maaliin saakka ja otti oikein hallitun voiton. Ykkössija oli oriille kauden ensimmäinen, edellisestä voitosta ehti vierähtää reilu vuosi.

Vasta aivan loppumetreillä 2. sisältä toiselle radalle noussut Hazelhen Hermes oli varma kakkonen. 3. sisällä juossut Shadow Of Brisbane ei saanut kirimahdollisuutta, mutta pääsi aivan loppumetreillä työntymään niukasti kolmanneksi. Grainfield Aiden jaksoi toisen radan veturin paikalta ihan asiallisesti neljänneksi. 5. sisällä juossut T.Rex hakeutui maalisuoran avautuessa kirikaistoille ja lopetti terävällä otteella viimeisille rahoille.

Grainfield Aidenin taakse vaille kiritiloja jäänyt Raskolnikov Frido oli kuudes ja 4. ulkoa aivan asiallisesti kirinyt Sahara Sandstorm riitti seitsemänneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä ulos noussut Conny Sisu jatkoi loppukaarteessa kirikaistoille ja lopetti tasaisesti, ollen viimeinen maalissa.

Fast Flash vakuuttava voittaja

Ravien yhdestoista lähtö oli Jukka Torvisen ohjastaman Fast Flashin heiniä. Ruuna juoksi 5. ulkona, mistä nousi etukaarteessa kolmannen kiertoon. Tapio Leväsen valmennettava punnersi sinnikkäällä otteella perille saakka ja irtosi maalisuoralla selvään voittoon. Kärkisija oli ruunalle kauden viides. Voitot ovat peräisin viimeisimmistä seitsemästä kilpailusta, joten vire on ollut viime kuukausina erinomaisella tolalla.

Maalisuoran alussa 3. sisältä kirikaistoille hakeutunut Leonore Adams lopetti pirteästi kakkoseksi. Etukaarteessa 3. ulkoa kiriin heittänyt Bossaround eteni jatkossa johtavan rinnalle, mistä kamppaili lopussa kohtalaisesti kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa 2. sisälle pudottanut Redskin Do hakeutui maalisuoralla kirikaistoille ja lopetti tasaisesti neljänneksi. Keulassa väliajoin 13,0 – 15,5 – 16,5 kellottanut Spin Eight riitti 15,5-lopetuksessa viidenneksi. Toisen radan jonon hännillä matkustanut Juliane De Veluwe tuli aivan asiallisella otteella perille ja riitti taustalla viimeisille rahoille.

Pelihvosista Business School haparoi alussa ja eteni jatkossa johtavan rinnalle. Hannu Torvisen ajokki menetti varhain otteen kärkisijoista ja riitti lopulta taustalla seitsemänneksi. Million Lightyears puolestaan laukkasi ensimmäisellä takasuoralla 4. ulkoa hylkyyn. Wildrose Sala kurkotti viimeisellä takasuoralla kolmanneksi, mutta otti päätöspuolikkaan käynnistyessä laukan. Uusi laukka maalisuoralla taustajoukoissa.

Siirin Farssi kierteli kaukaa kulisseista kärkeen

Illan päätöslähdössä terävin oli Arto Hammarin ohjastama Siirin Farssi. Ruuna juoksi kaukana kulisseissa, mutta lähestyi viimeisellä takasuoralla kärkeä ja kurkotti loppukaarteessa kolmatta rataa pitkin kärkiryhmään. Loppukaarteessa Siirin Farssi heitti neljännelle radalle ja liiteli maalisuoralla oikein selvään voittoon. Ykkössija oli Matti Lautamäen valmennettavalle kauden ensimmäinen ja koko uran kuudes.

Keskijoukoissa toista rataa pitkin juossut Kilun Poika lähestyi viimeisellä takasuoralla kärkiryhmää ja kipusi loppukaarteeseen tultaessa jo kolmanneksi. Maalisuoralla Henri Bollströmin ajokki tsemppasi asiallisesti kakkoseksi, häviten toki selvästi voittajalle. Ensimmäisellä takasuoralla kulisseissa laukannut Heilis teki jatkossa oikein positiivisen juoksun ja nousi lopussa vielä kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua juossut Suvelan Roihu meni viimeisellä takasuoralla 3. sisälle, mistä pääsi pian 2. sisälle. Loppukaarteessa Jarmo Saarelan ajokki nousi jälleen toiselle radalle ja punnersi kohtalaisesti perille, riittäen neljänneksi.

Alussa haparoinut Saran Salsa juoksi jatkossa keskijoukoissa, mistä pääsi etenemään loppukaarteessa sujuvasti suuremmin kiertelemättä 2. sisälle. Maalisuoralla Saran Salsa löysi kiritilat ja lopetti kohtalaisesti viidenneksi. Vietävän Ekotar ja Apteekkari kirivät tasaisesti seuraaville sijoille ja kuittasivat viimeiset rahat. Alkumatkan johtanut ja viimeisellä takasuoralla laukanneen keulahevosen takaa uudestaan johtopaikan perinyt Ilon Muisto taipui maalisuoralla kahdeksanneksi. Ravi ei varsinaisesti hivellyt silmiä varsinkaan päätöspuolikkaalla. Etusuoralle kaarruttaessa keulaan edennyt Laurilan Helmi laukkasi viimeisellä takasuoralla. Laukkaan saattoi palaa aivan kärkisija.

Teksti: Harri Haavisto
Kuvat: Pauli Impola / Paul’s Special

No event found!