Close

Ohjastajien SM-kisa Teivossa 16.1.

Raviohjastajien SM-titteli ratkaistaan tammikuussa Teivossa – Suomen voitokkaimmat kuskit kohtaavat toisensa

Teivon Ravikeskus ja Suomen Hippos järjestävät yhteistyössä raviohjastajien SM-kilpailun. Titteli ratkaistaan Teivossa lauantaina 16.1.2021 ja mukana nähdään vuoden 2020 voitokkaimmat ohjastajat: Santtu Raitala, Ari Moilanen, Hannu Torvinen, Antti Teivainen, Olli Koivunen, Iikka Nurmonen, Tapio Perttunen, Hannu Hietanen, Jukka Torvinen, Esa Holopainen, Henri Bollström ja Ville Pohjola.

Raviohjastajien historian ensimmäinen SM-titteli ratkaistaan tammikuun 16. päivä Tampereen Teivon raviradalla, kun vuoden 2020 kaksitoista voitokkainta ohjastajaa kohtaavat toisensa kolmessa osalähdössä.

Kilpailun isänä toimii Teivon raviradan kilpailusihteeri Heikki Haavisto, jolla idea ohjastajakilpailusta on kypsynyt mielessä jo pitkään.

”Kuuntelin erästä ruotsalaista ravipodcastia, ja siellä pohdittiin silloin, että miksi Ruotsin mestaruuksien yhteydessä ei ratkaista myös ohjastajien mestaruutta. Itsekin olen pohtinut asiaa Suomen kannalta ja tittelin ratkaisu heti vuodenvaihteen jälkeen vaikutti sopivalta ajankohdalta.”, Haavisto kommentoi.

Ohjastajakilpailu käynnistyy enintään 5000 euroa voittaneiden sekä enintään 12 000 euroa voittaneiden lämminveristen ryhmäajoilla. Viimeinen ja ratkaiseva lähtö ajetaan enintään 28 000 euroa voittaneiden lämminveristen ryhmäajona. Ryhmäajossa valjakot kiihdyttävät matkaan auton takaa.

”Kuskit arvotaan hevosille niin, että kahdessa ensimmäisessä lähdössä hevoset jaetaan rankingin avulla kilpailusuoritusten mukaan kahteen ryhmään, jotta kuskeille valikoituisi ennakkoon tasapuoliset hevoset. Se ei ole kilpailun kannalta ihanteellinen tilanne, että sama kuski ajaa ennakkosuosikkeja molemmissa lähdöissä. Viimeisessä osalähdössä edellä mainittua rankingia ei käytetä”, Haavisto valottaa.

Pisteitä annetaan osalähdöistä sijoitusten perusteella seuraavasti: 20-15-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, hylätty tai keskeytys 0 pistettä, poisjäänti 7 pistettä.

Suomen mestari palkitaan yhteistyökumppanin erikoispalkinnolla ja pokaalilla. Erikoispalkinnot jaetaan myös osalähtöjen voittajille.

Hevosten ilmoittaminen Ohjastajien SM-kisan osalähtöihin päättyy maanantaina 11.1. klo 9.00.

Lisätietoja:

Heikki Haavisto
heikki.haavisto@teivo.fi

No event found!