Close

Teivossa palkittiin vuoden 2021 liigamenestyjiä

Ohjastajaliiga 2021

Valtakunnallisen ajajaliigan ylivoimaiseen tyyliin voittanut Santtu Raitala oli 36:lla täysosumallaan etevin myös Teivon ohjastajaliigassa. Ykkössija tuli kahden voiton marginaalilla Olli Koivuseen. Santtu onnistui Teivossa erityisen hyvin Sahara Flamesin rattailla, joka mm. Tammakriteriumin kakkosen ja Kriterium-finaalin kolmossijan myötä keräsi lähes 50.000 euron tienestit. Thai Profitin Santtu Raitala kannusti helmikuussa 20.000 euron arvoiseen voittoon Kavioliiga Grand Prix’ssä.

Ohjastajaliigan toinen Olli Koivunen

Ohjastajaliigan kolmas Hannu Torvinen

Valmentajaliiga 2021

Teivon valmentajaliigan kärjessä oli viime vuonna tuttu nimi. Harri Koivusen valmennustalli otti kauden aikana Teivosta 25 voittoa, eli yli tuplasti liigakakkoseen Markku Niemiseen verrattuna. Valmennettavista kunnostautui erityisesti Teivon lämminveriliigan viidellä ykkössijallaan voittanut Rarity Red. Teivon valmentajaliigan voitto oli Harri Koivusen tallille jo kuudes perättäinen.

Valmentajaliigan toinen Markku Nieminen

Valmentajaliigan kolmas Tapio Mäki-Tulokas

Lämminveriliiga 2021

Tammikuusta saakka ilman pidempiä taukoja kilpaillut Rarity Red oli vuoden 2021 Teivon voitokkain lämminverinen. Yhdeksästä Teivon kilpailusta Harri Koivusen valmennettava nappasi viisi ykkössijaa, johon lukemaan pääsivät myös Midnight Prince ja Dusktodawn Boogie. Kaksi hopeasijaa ratkaisi kuitenkin liigavoiton Rarity Redin hyväksi. Gruppo di Pressionen omistama ruuna otti viime kaudella yhteensä 11 täysosumaa ja on ehtinyt voittajaesittelyyn jo tämänkin vuoden puolella.

Suomenhevosliiga 2021

Humu-Liisa oli viime kaudella tuttu näky Teivon kaviouralla ja aherrus palkittiin suomenhevosliigan voitolla. Petri ja Aino Myllymäen omistama ja kasvattama tamma starttasi kotiradallaan 19 kertaa, joista saaliina oli kolme voittoa, neljä kakkosta ja neljä kolmossijaa. Ykkössijojen arvoa korostaa se, että kaikki tulivat väkivahvoilla esityksillä joko kiertelemällä tai johtavan ulkopuolelta. Tänään Humu-Liisa hakee menestystä iltapäivän seitsemännessä lähdössä, Seppo Sarkolan Muistoajossa.

Black Horse amatööri-kokelasliiga 2021

Black Horse amatööri-kokelasliigan 2021 selvästi parhaaksi osoittautui Kim Åkerlund. Kim keräsi kilpailusarjassa 64 pistettä ja jätti toiseksi sijoittuneen Tuukka Variksen 14 pisteen päähän. Osalähdöistä irtosi kaksi voittoa Pancake Rocksin ja Come on Wheelsin rattailla. Täksi vuodeksi Black Horse amatööri-kokelasliiga muuttuu Black Horse Junioriliigaksi, johon osallistumisoikeus on v. 1997 tai myöhemmin syntyneillä ohjastajilla.

Toinen Tuukka Varis

Kolmas Olli-Pekka Holopainen

Ponivalmentajaliiga 2021

Teivon ponivalmentajaliigassa 2021 oli kolme valmentajaa tasoissa kahdella voitolla, mutta yhden kolmossijan turvin voittajaksi kruunattiin Elna Vaittinen. Molemmat täysosumat Elnalle toi Ponikujan Patruuna, jonka ura on käynnistynyt upeasti viidellä voitolla ja yhdellä kakkossijalla. Elna Vaittisen toinen valmennettava on 14-vuoden ikään ehtinyt Lennartson.

Toinen Henna Koivisto

Kolmas Sanni Kuusisto

Hoitajaliiga

Toista kertaa Teivossa järjestetyn Finn-Tack Hoitajaliigan ykkösnimeksi nousi Terri Lehtonen. Harri Koivusen valmennustallissa työskennelleen Terrin menestyksekkäin hoitohevonen oli Teivon lämminveriliigan voiton viidellä täysosumallaan vienyt Rarity Red. Kaksi ykkössijaa hoitajaliigassa Terri Lehtoselle toi niinikään voitokas Minecraft.

Toinen Päivi Pihlgren 6 voittoa

Kolmas Elli Haulivuori, Marika Tiensuu ja Annika Aalto 5 voittoa

Hämeen hevosjalostusliitto ja Teivon Ravikeskus palkitsevat vuosittain näyttelykauden parhaan 1-vuotiaan lämminverivarsan ja parhaan 1-vuotiaan juoksijasuunnan suomenhevosvarsan. Varsa tulee olla arvosteltu Hämeen alueen näyttelyssä ja omistajan tulee olla Hämeen hevosjalostusliiton alueelta. Molemmat saavat Hämeen hevosjalostusliiton loimen sekä Teivon lahjoittaman ilmaisen osallistumisoikeuden Kriteriumiin.

Vuonna 2021 paras 1-vuotias juoksijasuunnan suomenhevonen oli orivarsa Christer (Kartier – Charliina – Cameron). Erittäin hyväliikkeinen varsa palkittiin II palkinnolla Ypäjän syysnäyttelyssä.Christerin kasvattaja on Paula Jakonen Laukaasta ja sen omistaa Mikko Huttunen Ypäjältä.

Paras 1-vuotias lämminverivarsa oli ori Crazy For You (Love You – Arctic Madonna – Express It). Hienoravinen varsa palkittiin II+ palkinnolla Teivon syysnäyttelyssä, ori oli myös koko näyttelyn paras varsa.  Kasvattaja on Big Dream Team Ylöjärveltä, omistaja Crazy Group Tampereelta.

No event found!