Close

Raviohjastajien Suomen mestaruus Jukka Torviselle

Kuusiosaisen Suomen mestaruus -kilpailun vei nimiinsä jämsäläinen Jukka Torvinen.

Torvinen keräsi tasaisen pistepotin kaikista kuudesta osalähdöstä voitten niistä kaksi. Toinen voitto tuli keskiviikkona Vermossa Luciano Brynellä ja toinen Teivossa Aurora´s Dreamillä. Teivon osalähdön voitto oli erittäin jännittävä ja voittajaa tutkittiin maalikameran kuvasta useita minuutteja. Lopulta voittajiksi julistettiin sekä Jukka Torvisen ohjastama Aurora´s Drem ja Antti Teivaisen ohjastama Leemark´s Hector. Kyseessä on tällöin tasapäävoitto, jossa hevoset ylittävät maaliviivan yhtä aikaa.

Viimeiseen osalähtöön lähdettiin jännittävistä tunnelmista ja mahdollisuus Suomen mestaruuden voittoon oli Jukka Torvisen johtoasemasta huolimatta muillakin ohjastajilla. Torvinen kuitenkin varmisti SM-tittelin itselleen napaten viimeisestä osalähdöstä kolmannen sijan.

”Näin minä tuossa laskin, että kolmossijan pitäisi Suomen mestaruuteen riittää”, kommentoi iloinen Suomen mestari Jukka Torvinen heti viimeisen osalähdön jälkeen.

”Kyllä aina kivalta tuntuu, kun puhutaan Suomen mestaruudesta. Varsinkin, kun pääsee lajin ulkopuolisille sanomaan, että on voittanut Suomen mestaruuden, niin tuntuu kovemmalta hommalta”, summasi Torvinen.

SM kakkosijan nappasi nurmijärveläinen Antti Teivainen ja kolmanneksi sijoittui juvalainen Jani Ruotsalainen. Sekä Teivainen että Ruotsalainen ohjastivat Teivossa osalähtövoitot.

Nimestään huolimatta ohjastajien SM-kilpailu ei ole vanha tuttavuus kotimaisessa ravikalenterissa. Vuonna 2021 Teivosta startannut kilpailu sai heti positiivisen vastaanoton, kun edellisen vuoden voitokkaimmat ohjastajat kohtasivat toisensa heti vuoden alussa. Tuolloin kolme osalähtöä koettiin liian pieneksi määräksi, ja kilpailun osalähtöjen määrä kaksinkertaistui vuodella 2022, kun Vermossa kilpailtiin keskiviikkona kolmen lähdön merkeissä.

No event found!