Close

Teivoon avautuu Ravikoulu

Teivon Ravikeskukseen avautuu kesäkuussa ravikoulu. Ratsastuskouluja on Suomessa satoja, mutta ravikoulut ovat Suomessa harvassa. Ravikoulu toimii samalla periaatteella kuin ratsastuskoulu, mutta ratsastamisen sijaan harjoitellaan kärryillä ajoa.

Teivon Ravikoulua hallinnoi Tampereen Ravirata Oy ja se toimii Teivon Ravikeskuksen yhteydessä tarjoten elämyksiä kaikille hevosista ja poneista kiinnostuneille. Ravikoulu tulee tarjoamaan kursseja sekä lapsille että aikuisille ja osaamistason mukaan on mahdollista edetä aina ravi- tai poniohjastajaksi asti.

”On mahtavaa saada Pirkanmaalle oma ravikoulu! Ravikoululla kaikki innokkaat pääsevät toimimaan hevosten ja ponien kanssa oppien samalla uutta. Lisäksi ravikoulu tuo hienosti esiin upeaa lajiamme raviurheilua”, hehkuttaa Teivon nuorisotyöstä vastaava Viena Kauppi.

Ravikoulun palveluihin kuuluvat myös erilaiset elämyspalvelut, kuten ponisynttärit, talliin tutustumiset sekä erilaiset ajelutukset esimerkiksi polttareihin. Kesällä 2021 järjestetään lasten päiväleirit sekä monté- eli raviratsastuskurssi, ponisynttäreitä sekä yksittäisiä ajo-opetuksia sekä ajelutuksia.

Tampereen Ravirata sai maa- ja metsätalousministeriön rahoitusta harrastustoiminnan kehittämiseen ja myös Raviliiga Tapparan ja Raviliiga Ilveksen lahjoitusvaroja käytetään toiminnan käynnistämiseen.  ”Meillä on projektissa mukana hyviä yhteistyökumppaneita. Tavoitteenamme on saada tähän työpaikkoja, mutta myös kehittää hevosavusteista kuntoutusta ja koulutusta alalle”, taustoittaa Päivi Lehtonen.

Lue lisää Ravikoulusta.

No event found!