Close

Teivon raviraportti 25.9.2018

Teivon Kriterium-karsinnat menivät keulahevosten komennossa. Suomenhevosten puolella voittoihin ravasivat Ypäjä Luotsi sekä Jostois. Lämminveristen karsintavoittajia olivat Bosses Lady, Lewis Ale, Marrakesh sekä Graceful Swamp. Oikean Toto5-rivin täydensi hurjavireinen Cash No Limit.

Joe’s Monkey Man paras 2-vuotias

Tiistai-illan kilpailutapahtumat käynnistyivät 2-vuotiaiden lämminveristen taistolla. Lähdön voittokaumppailusta muodostui lopulta Erkki-Pekka Mäkisen valmennettavien välinen, kun tallipäällikön keulassa juossut Lush Life ja sen takaa kiriin iskenyt Joe’s Monkey Man iskivät maalisuoralla yhteen. Voittoon puristi etusuoran alussa paikan 2. sisältä ottanut ja loppukaarteessa kirinsä aloittanut Joe’s Monkey Man, ohjissaan Oiva Käsnänen. Uran debyytissä syntyi voittotulos 18,8ke.

Etusuoran alussa keulaan marssinut Lush Life oli varmasti toinen. Sisärataa pitkin kolmantena juossut MAS Divine tuli pirteällä otteella perille ja oli kolmas. 4. sisällä ravannut Meadows Hanover hävisi selvästi kärkitriolle ja ylitti maalilinjan neljäntenä. Alkumatkasta laukanneet Bee Snipes ja Bollinger A.F. jäivät lopussa kauas kulisseihin.

Ypäjä Luotsi hallitsi keulapaikalta Kriterium-karsintaa

Suomenhevosten ensimmäinen Kriterium-karsinta meni Hannu Torvisen ohjastaman Ypäjä Luotsin nimiin. Jouni Miettisen valmennettava sai asiallisen startin ja eteni ensimmäisessä kaarteessa keulaan. 25-avauksen jälkeen Ypäjä Luotsi sai rauhoittaa tahtia ja kellotti kierroksen väliajaksi 31,5. Päätöskierroksella kisaan tuli jälleen uutta tempoa ja kolmannen puolikkaan väliajaksi saatiin 31,0. Maalisuoralla Ypäjä Luotsi hallitsi varmaan tyyliin tapahtumia ja otti 26-lopetuksessa kolmannen peräkkäisen voittonsa tuloksella 30,0.

Johtavan takana juossut Eskolan Jyräys sai maalisuoran avautuessa kiritilat. Lopussa Pauli Raivion valmennettava eteni puolittain keulahevosen rinnalle ja oli varmasti toinen. Alun laukassaan tuntuvasti metrejä menettänyt Vixeli juoksi jatkossa toista rataa pitkin poppoon perällä. Loppukaarteessa Antti Teivaisen ajokki syöksyi 3. ulkoa kirikaistoille ja lopetti kolmanneksi. Ensimmäisessä kaarteessa laukannut Kansainvälinen juoksi jatkossa 3. sisällä, mistä se nousi viimeisellä takasuoralla 2. ulos. Loppukaarteessa Esa Holopaisen ajokki nousi kolmannelle radalle ja kiri maalisuoralla neljänneksi.

Alussa laukannut Peli-Pekka juoksi 3. sisällä, mistä oli kiertelemättä viides. 3. ulkona loppukaarteessa otetta pääryhmään menettänyt Kaappi sai maalisuoralla pykälää uudestaan silmään ja lopetti ulkoratoja pitkin kuudenneksi. Kiri tuotti viimeisen finaalipaikan. Johtavan rinnalla ravannut Heporix taipui lopussa hännille. Kevinin Tähdelle tuli jälleen laukkoja ja Tuomas Pakkasen ajokki jäi viimeiseksi.

Jostois kontrolloi piikkipaikalta toista Kriterium-karsintaa

Toinen Kriterium-karsinta meni Antti Ojanperän ja Jostoisin nimiin. Ori kiertyi ensimmäisessä kaarteessa keulahevosen rinnalle ja eteni reilut 1500 jäljellä johtoon. Matkavauhti pysyi ensimmäiseen karsintaan verrattuna varsin reippaana ja Jostois kellotti 27,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen kolmannen puolikkaan 29-lukemiin. 23,5-lopetuksessa ori vastaili varmoin ottein ykköseksi. Lahjakas aloittelija on kilpaillut urallaan seitsemän kertaa, eikä ole vielä totosijojen ulkopuolelle lipsahtanut. Voitto oli Jostoisille uran viides.

Viimeisen takasuoran alussa 2. ulkoa kirinsä aloittanut Sirukasson eteni 600 jäljellä toiselle radalle ilman vetoapua, mistä nyrkkeili rehdisti toiseksi. Alun johtanut Hiioppi ei saanut johtavan takaa mahdollisuutta ja oli kolmas maalissa. Toista rataa ilman vetoapua juossut Sippimies menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla ja pudotti loppukaarteessa sisäradalle. Maalisuoralla Teemu Okkolinin suojatti seuraili neljänneksi, häviten kärkitriolle selvästi.

Viimeisellä takasuoralla sisäradan jonon hänniltä toiselle radalle noussut Tohtori kiri taustalla kolmatta rataa pitkin viidenneksi. Pete Pointti tsemppasi 3. sisältä kuudenneksi ja otti viimeisen finaalipaikan. 3. ulkona juosseen Rokkoffin kovana kohtalona oli jäädä seitsemänneksi ja ulos finaalista, vaikka noteerasi yli sekunnin paremman tuloksen kuin toisen karsinnan voittaja.

Cash No Limit jatkoi voittoputkeaan

Toto5-peli käynnistyi selkeän pelisuosikin Cash No Limitin voitolla. Viime startissaan Oulussa SE-lukemat kellottanut ruuna juoksi 2. ulkona, mistä se jäi etusuoralla ilman vetoapua. Viimeisellä takasuoralla Jorma Kontion ajokki jyräsi voimalla keulahevosen kimppuun ja eteni 500 jäljellä keulaan. Maalisuoralla Antti Ojanperän valmennettava hallitsi tapahtumia varmoin ottein. Voitto oli 4-vuotiaalle kauden seitsemäs ja samalla kolmas putkeen.

Etusuoralla keulapaikan menettänyt Capo The Eemi nousi reilut 500 jäljellä johtavan takaa toiselle radalle ja kävi maalisuoran alussa sisäradalla hakemasasa uutta uskoa. Jatkossa Tommi Kylliäisen ajokki punnersi hyvin voittajan tuntumaan. Tauolta palannut Celebration Song heitti loppukaarteessa kiriin kolmannelle ja lopetti asiallisesti kolmanneksi. Maalisuoralla 4. sisältä kirikaistoille hakeutunut Joker Photo lopetti mukavasti neljänneksi. Fast Motion seuraili 2. ulkoa tasaisesti viimeisille rahoille. Stone Capes Nanet löysi maalisuoralla 3. sisältä kiritilat ja lopetti tasaisesti. Etusuoralla keulaan marssinut Oakie menetti paikkansa 500 jäljellä ja taipui lopulta seitsemänneksi.

Bosses Lady keulasta pitelemätön

Lämminveristen ensimmäinen Kriterium-karsinta meni Tapio Perttusen valmentaman Bosses Ladyn nimiin. Antti Teivaisen ajokki eteni etusuoralla keulapaikalle ja kellotti väliajoin 14,0 – 17,0 – 14,5. Loppukaarteessa Bosses Lady ei hetkellisesti näyttänyt voittajalta, mutta suoralle kaarruttaessa se alkoikin repiä eroa muuhun porukkaan ja otti lopulta 15-lopetuksessa selvän voiton. Ykkössija oli Tammakriteriumin sankarittarelle jo neljäs putkeen. Koko uransa kymmenestä startista Bosses Lady on voittanut komeasti seitsemän.

Loppukaarteeseen tultaessa 3. sisältä ulos noussut Joyride Luxi kiri lopussa terävästi kakkoseksi, varhain keulan rinnalle kiertynyt Zogo Match taisteli kolmanneksi. Loppukaarteessa 2. ulkoa hyökännyt Hudson Web jaksoi neljänneksi. Viimeisen takasuoran alussa 4. ulkoa kiriin lähtenyt Werner Ors pudotti jatkossa toiselle radalle ja kiri lopussa ihan mukavasti viidenneksi. Alussa laukannut Cavalier juoksi jatkossa viimeisessä sisällä, mistä kiri asiallisesti kuudenneksi.

2. sisällä juosseelle Count Fortelle tarjottiin finaalipaikkaa hopealautasella, mutta Pekka Korven ajokki oli lopussa pehmeä ja jäi seitsemänneksi. Ultimate Critic ei pystynyt suuremmin parantelemaan porukan hänniltä. Smoky Cloud ei riittänyt 4. sisältä ja Carbon Crystal oli 3. ulkoa varhain pahoissa vaikeuksissa. Mister Balderinon ensimmäisen kaarteen laukka venyi pitkäksi.

Lewis Ale jatkoi keulahevosten juhlia toisessa Kriterium-karsinnassa

Myös toisessa lämminveristen karsinnassa keulavoittajien juhlat jatkuivat. Tuomas Korvenojan ohjastama Lewis Ale lähti hyvin liikkeelle ja valtasi alussa keulapaikan. Ori kellotti piikkipaikalla väliajoin 12,0 – 14,5 – 16,5 ja irtosi 13-lopetuksessa ylivoimaiseen voittoon. Sukuvarsa on voittanut kuudesta kisastaan viisi ja on taatusti yksi tiukimmista voitontavoittelijoista myös rahakkaassa finaalilähdössä.

Mr Big Star suoritti 4. ulkoa vahvan kirin ja nousi lopussa kakkoseksi. Loppukaarteessa 3. sisältä toiselle radalle noussut Arctic Elsa jyräsi kolmanneksi ja otti kiinnityksen finaaliin. Johtavan takana juossut Capo venyi positiivisesti kovassa tehtävässä, mutta palkinto sinnikkyydestä jäi saamatta, kun Henri Bollströmin ajokki putosi lopussa neljänneksi. 2. ulkona juossut Club Nord Easy ohitti loppukaarteessa väsyvän hevosen kolmannen radan kautta ja sinnitteli jatkossa tasaisesti viidenneksi.

Big Sexy Deli riitti 4. sisältä kuudenneksi. Toisen radan jonon hännillä juossut Tornapull oli seitsemäs. 900 jäljellä 3. ulkoa kiriin heittänyt Fox Lover taipui jatkossa pahoin. Special Present lannistui johtavan rinnalta totaalisesti ja jäi viimeiseksi. Iraklis putosi viimeisellä takasuoralla pääjoukon kelkasta ja keskeytti.

Marrakesh jatkaa tappiottomana finaaliin

Kolmas karsinta oli Timo Nurmoksen treenaaman Marrakeshin näytöstä. Ori nousi etusuoralla 2. ulkoa kolmannen kiertoon ja täräytti kaarteeseen mentäessä keulapaikalle. Jatkossa kaikki oli helppoa superlahjakkuudelle ja se irtosi 12-lopetuksessa oikein vaivattomaan voittoon. Jorma Kontion ajokki on kilpaillut urallaan viidesti, eikä ole vielä joutunut nielemään tappion karvasta kalkkia. Finaalissa Marrakesh joutuu tositestiin, kun se saa vastaansa muut kotimaisen ikäluokan kärkinimet Graceful Swampin ja Lewis Alen johdolla.

Johtavan rinnalla juossut Knows Best oli sinnikäs kakkonen. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Little Blue Angel pujotteli kolmanneksi ja otti finaalipaikan. Loppukaarteessa 2. ulkoa kirinsä aloittanut Sahara Sandstorm lopetti neljänneksi. Alun johtanut Effronte Photo riitti 2. sisältä viidenneksi, Daze kiri 3. ulkoa tasaisesti kuudenneksi. Viimeisellä takasuoralla sisäradalta ulos hakeutunut Callela Louis tuli kulisseissa kohtalaisella otteella perille ja oli seitsemäs maalissa. Alussa laukannut Hightower Comery kiri jatkossa kahdeksanneksi. Arctic Pastor ei riittänyt 4. sisältä, Keisari Kiltti puolestaan ei parannellut 4. ulkoa. Jack Fire jäi 5. ulkoa selityksittä viimeiseksi.

Graceful Swampin voittoputki jatkuu aina vaan

Viimeisen karsintalähdön vei nimiinsä Erkki-Pekka Mäkisen virittelemä ja Ari Moilasen ohjastama Graceful Swamp. Ori eteni ensimmäisessä kaarteessa keulaan ja sai rauhoittaa 11,5-avauksen jälkeen tahtia tuntuvasti. 12-lopetuksessa Graceful Swamp irtosi helppoon voittoon. Tämän myötä kaikki karsintalähdöt menivät keulahevosten nimiin, niin lämmiveristen kuin suomenhevostenkin puolella. Graceful Swampille voitto oli kauden 13:s, eikä se ole edelleenkään kokenut tappiota 3-vuotiskaudellaan. Finaalista tulee kutkuttavan mielenkiintoinen!

3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin iskenyt So Montjoy eteni jatkossa 2. ulos. Loppukaarteessa Olli Koivusen ajokki menetti vetoapunsa ja punnersi sinnikkäästi toiseksi. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Eliot Ness lopetti terävästi kolmanneksi ja kuittasi viimeisen finaalitiketin. Loppukaarteessa 5. sisältä 4. sisälle edennyt Jolly Roy hakeutui suoran avautuessa kirikaistoille ja lopetti hyvin neljänneksi.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa toisen radan veturiksi kiertynyt Double Revenge meni loppukaarteessa 2. sisälle, mistä oli lopussa hieman pehmeä ja jäi viidenneksi. Majestic Man taipui 2. sisältä kuudenneksi. Loppukaarteessa 4. sisältä ulos noussut Sahara Maldonado riitti taustalla seitsemänneksi. Feisty Savage jäi 4. ulkoa hännille, Hit The Road Jack antautui keulan rinnalta. Ambriel ja Lake’s Action pilasivat pelinsä laukkoihin.

Freelancer jälleen paras

Illan yhdeksännessä lähdössä voittoon ravasi Olli Koivusen ohjastama Freelancer. Ruuna otti alussa helposti keulapaikan ja rauhoitti 13,5-avauksen jälkeen kierroksen väliajaksi 17,0. Päätöskierroksella kisaan tuli uudestaan vauhtia ja kolmannen puolikkaan Freelancer veti 15-vauhtia. 12-lopetuksessa Freelancer sai tiukkaa haastetta EL Fitzgeraldilta, mutta piti tämän maaliin saakka kurissa ja nuhteessa. Harri Koivusen suojatille voitto oli jo kauden seitsemäs. Freelancerin mitaliputki alkaa olla jo massiivisissa mitoissa, sillä kyseessä oli 12:s peräkkäinen totosija.

EL Fitzgerald oli johtavan rinnalta tosi sitkeä kakkonen, eikä hävinnyt voittajallekaan paljoa. 5. ulkona juossut Mystic Power lähti viimeisellä takasuoralla kirikaistoille ja puski vahvalla otteella kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle radalle noussut M.T.Lara Croft pääsi loppukaarteessa etenemään sujuvasti toista rataa pitkin ja puristi maalisuoralla nelosrahoille. April Sisun viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa aloittama kiri kantoi viidenneksi. Loppukaarteessa sisäradan jonon hänniltä toiselle radalle noussut Bestseller tuikkasi maalisuoralla sisäradalle ja otti viimeiset rahat. 2. ulkona juossut Crystal Bay laukkasi loppukaarteessa kolmossijalta. Hyppyyn paloi ainakin todennäköinen rahasija.

Crossfire Bonfire ylivoimainen

Kymmenennessä lähdössä paras oli Niko Jokelan ohjastama Crossfire Bonfire. Ruuna juoksi toista rataa ilman vetoapua, kunnes sai etusuoran alussa selän eteensä ja jatkoi 2. ulkona. 700 jäljellä Crossfire Bonfire hyökkäsi kolmannen kiertoon ja marssi päätöspuolikkaan käynnistyessä keulaan. Maalisuoralla Mia Kjellmanin suojatti karisti muut kannoiltaan ja oli lopulta täysin ylivoimainen. Viidestä viimeisimmästä kisastaan Crossfire Bonfire on voittanut kolme ja sijoittunut kahdesti toiseksi.

Toisen radan jonon hännillä juossut Darena hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kolmannen kiertoon ja eteni loppukaarteeseen tultaessa 3. ulos. Maalisuoralle kaarruttaessa Ville Grönstrandin ajokki heitti uudestaan ulkoradoille ja lopetti hyvin kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirinsä aloittanut Nelson Avenger laskeutui loppukaarteessa 2. ulos. Maalisuoran alussa Teemu Toroska nosti suojattinsa uudestaan kolmannelle ja ruuna lopetti kolmanneksi. Keulassa väliajoin 13,0 – 16,0 – 17,5 kellottanut Sahara Ayanna menetti loppukaarteessa keulapaikan ja jaksoi lopulta neljänneksi. Etusuoralla 3. sisältä toisen radan veturiksi nostanut Inflammable Jam punnersi viidenneksi. M.J.’s Pearl jäi lopussa sisäradalle vaille kiritiloja. Taustalla Rahanja lopetti asiallisesti, muttei ehtinyt rahataistoon mukaan.

Ghiotti hallitsi keulasta

Ravi-ilta päättyi Ghiottin keulavoittoon. Hannu Torvisen ajokki oli kiihdytysvaiheessa nopein ja valtasi alussa piikkipaikan. Ori kellotti keulassa väliajoin 15,0 – 16,5 – 19,5 ja karkasi 15-lopetuksessa todella helppoon voittoon. Ykkössija oli Jukka Kinnusen valmennettavalle toinen putkeen ja samalla koko uran puitteissa viides.

3. sisällä juossut Salty Fairytale pääsi maalisuoran alussa 2. sisälle ja seuraili kakkoseksi. 5. ulkona juossut Runner Wili nousi loppukaarteessa ulkoradoille ja lopetti hyvin kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin lähtenyt Excellent Secret jaksoi neljänneksi, Hila’s Manolite kiri 4. ulkoa viidenneksi. 4. sisällä juossut See His Glory seuraili sisärataa pitkin lopussa viimeisille rahoille. Loppukaarteessa 2. sisältä ulos noussut Oilsheik laukkasi suoran avautuessa ja menetti kärkipään sijoituksen.

Teksti & ulkoasu:

Harri Haavisto

Kuvat:

Pauli Impola / Paul’s Special

www.spesial.fi

No event found!