Close

Teivon raviraportti 20.7.2021

Teivon tiistai-illassa ratkottiin Martti Keskisen ajajamestaruus vuosimallia 2021. Olli-Pekka Holopainen oli kahdessa osalähdössä ykkönen, voitot tulivat BWT Edenillä ja Boss Birdlandilla. Finaalissakin Holopainen oli tiukasti kiinni voitossa, mutta Patri Filatoff kannusti Capercaillie Cockin terävän kirin päätteeksi ykköseksi. Kriterium-kokeessa paras oli Janita Antti-Roikon Zolorino. Hannu Hietanen oli Toto5-kierroksen kaksoisvoittaja, kun Tuutinki ja Pitska veivät voitot. Oikean Toto5-rivin täydensi Seppo Markkulan ohjastama yllättäjä Erna’s King.

Helmerina jyräsi ykköseksi

Ravien ensimmäisessä lähdössä paras oli Tapio Perttusen ohjastama Helmerina. Tamma sai takamatkalta hyvän startin ja nousi jo lähtösuoralla kolmanneksi. Etusuoralla Helmerina nousi 2. ulos, mistä jatkoi lähes välittömästi kolmannelle radalle. Viimeisellä takasuoralla tamma eteni johtoon siirtyneen Kukkarosuon Kurkon rinnalle, mutta kohtasi loppukaarteessa hieman hankaluuksia ja menetti otetta kärkihevosesta. Maalisuoralla Nora Palosen valmennettava innostui uudestaan ja jyräsi lopulta vielä varmasti kärkeen. Voitto oli Helmerinalle uran toinen.

Etusuoralla 5. sisältä ulos noussut Kultaposti seuraili viimeisellä takasuoralla Helmerinaa, mutta otti reilut 600 jäljellä laukan ja menetti asemiaan. Jatkossa Pauli Luoman ajokki pinkoi positiivisella otteella perille ja nousi vielä toiseksi. Kierros jäljellä 2. sisältä johtavan rinnalle vaihtanut Kukkarosuon Kurko eteni viimeisellä takasuoralla johtoon ja jaksoi lopussa kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla johtopaikan menettänyt Hiekan Lilian nousi maalisuoralla toiselle radalle ja kiri edellisen tuntumaan neljänneksi. Taustalla Korsu-Tuisku seuraili tasaisesti kuudenneksi.

Etusuoralla kaukaa taustalta kolmannelle radalle noussut Myrskis laukkasi vajaa kierros ennen maalia. Jatkossa Olli Koivusen ajokki teki hyvän esityksen ja tuli varsinkin loppusuoraa oikein pirteällä otteella, ehtien vielä rahoille. Etusuoralla 4. sisältä toiselle radalle noussut Hiekkamäen Otto siirtyi viimeisellä takasuoralla takaisin sisäradalle ja otti tasaisen esityksen päätteeksi viimeiset rahat. Pelihevosista Briima eteni viimeisellä takasuoralla mukaan pääryhmään ja taistoon rahasijoista, mutta putosi maalisuoralla parhaiden kelkasta ja jäi lopulta yhdeksänneksi.

Zara Avenger hallitsi alusta loppuun

Toisessa lähdössä paras oli Juha Utalan ohjastama ja valmentama Zara Avenger. Tamma kiihdytti kärkipaikalle ja kellotti väliajoin 16,0 – 17,5 – 19,0. Maalisuoralla Zara Avenger sai tiukkaa haastetta Stoneisle Rocketilta, mutta piti 14-lopetuksessa varsin hallittuun voittoon. Ykkössija oli ennätystuloksensa 16,8ake pinkoneelle tammalle uran ensimmäinen.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kiriin lähtenyt Stoneisle Rocket kiertyi jatkossa keulahevosen rinnalle ja kamppaili siitä hyvin kakkoseksi. Loppukurvissa 2. sisältä 2. ulos vaihtanut Hayley kiri maalisuoralla kolmatta rataa pitkin kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa reissuun lähtenyt Lights Out Alice kiri neljänneksi. Piece Of Precious kiri taustalla sisäratajuoksun päätteeksi viidenneksi ja kuittasi viimeiset rahat.

Pelihevosista Stonecapes Tiffany oli kirivaiheessa taustalta tasainen kuudes. Come On Wheels laukkasi loppukaarteessa nelossijalta ja menetti mahdollisuutensa. Ensimmäisellä takasuoralla ulkoratojen kautta johtavan rinnalle kiertynyt MAS Flash taipui pahoin viimeisellä takasuoralla ja keskeytti.

Olli-Pekka Holopainen narutteli BWT Edenin ykköseksi

Martti Keskisen ajajamestaruuden ensimmäisessä osalähdössä voiton vei Olli-Pekka Holopaisen ohjastama BWT Eden. Tamma juoksi toista rataa ilman vetoapua, mistä teki oikein rehdin esityksen ja jyräsi maalisuoralla 13-lopetuksessa varmaan voittoon. Kärkisija oli Kari Lehtosen valmennettavalle kauden toinen ja koko uran kolmas.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa 2. ulos päässyt Wallis sai loppusuoran avautuessa Tino Paldanilta kirimerkin ja lopetti hyvin kakkoseksi. Niki Finnströmin ohjastama Julius Ares löysi maalisuoran avautuessa 2. sisältä kiritilat ja lopetti asiallisella otteella kolmanneksi. Etusuoran päässä 2. ulkoa kiriin lähtenyt Xantine Croft palasi viimeisen takasuoran alussa hetkeksi toiselle radalle, mistä Emma Väre kannusti ajokkinsa jatkossa uudestaan kiriin. Tamma oli lopulta tasaisen esityksen päätteeksi neljäs maalissa.

Taustalta reilun kierroksen kirin tehnyt Slick Vick jyräsi aivan asiallisella otteella perille saakka ja Oona Halmeen ajokki kuittasi viidennet rahat. Niko Riekkisen ohjastama Bongo tuli toisen radan jonon hänniltä suuremmin kiertelemättä tasaisella otteella maaliin ja kuittasi kuudennet rahat. Pelihevosista Jere Hurmeen ajama To The Action oli 4. ulkoa kirivaiheessa tasainen seitsemäs.

Olli-Pekka Holopainen palautti Boss Birdlandin voittokantaan

Myös toinen ajajamestaruus lähtö meni Olli-Pekka Holopaisen nimiin, kun Boss Birdland ravasi voittoon. Ruuna lähti viimeisen takasuoran alussa parantelemaan asemiaan aivan porukan hänniltä ja sai loppukaarteessa isoa pykälää silmään. Kiriruuti oli kuivaa vielä maalisuorallakin ja Boss Birdland liiteli hallittuun voittoon. Voitto oli Elina Oksasen valmennettavalle ensimmäinen sitten maaliskuun 2020. Tuolloin hevonen otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa, mutta sen jälkeen voitot kiersivät tähän päivään saakka.

Loppukaarteessa 2. sisältä tilat saanut Jere Hurmeen Gracelyn kiri hyvin kakkoseksi. 3. ulkona loppukaarteessa asemiaan menettänyt True Noice löysi 400 jäljellä kiritilat ja Niko Riekkisen ajokki lopetti hyvin kolmanneksi. 2. ulkona juossut Wilds Diamond sai Kaisa Mikkolalta kirimerkin viimeisellä takasuoralla ja eteni jatkossa keulan rinnalle. Loppukaarteessa Wilds Diamond hankki yliotteen johtaneesta, mutta putosi maalisuoralla neljänneksi. Riku Lehtosen ajama Lake’s Bella kellotti keulassa väliajoin 15,5 – 17,0 – 17,0 ja jaksoi 15-lopetuksessa viidenneksi.

Reilu kierros jäljellä 4. ulkoa reissuun lähtenyt Will Daisy Beat ei jaksanut pitkällä kirillä nousta mukaan kärkitaistoon, mutta Emma Väreen ajokki riitti taustalla kuudenneksi. Niki Finnströmin ohjastama Explosive Diablo lopetti sisäkautta ihan asiallisesti ja oli seitsemäs. Janita Antti-Roikon ajama Rose Stahl kiertyi alkumatkasta johtavan rinnalle, mistä oli paljon pelattuna selkeä pettymys ja taipui aivan viimeiseksi.

Zolorino paras Kriterium-kokeessa

Toisena Toto5-kohteena ajettiin lämminveristen Kriterium-koe. Kolmivuotiaista parhaaksi osoittautui Janita Antti-Roikon ohjastama ja valmentama Zolorino. Ori juoksi 3. ulkona, mistä sai kirimerkin viimeisellä takasuoralla ja nousi loppukaarteessa kolmanneksi. Maalisuoralla Zolorinolla oli terävin potku ja se jyräsi 16,5-lopetuksessa varmasti ykköseksi. Voitto oli oriille uran ensimmäinen ja samalla se kellotti uuden ennätystuloksensa 16,4ke.

Toista rataa ilman vetoapua juossut American Zakke oli sinnikäs kakkonen ja ohitti keulapaikalla juosseen Where Is My Mindin loppumetreillä. Muut jäivät kauas. 3. sisältä viimeisellä takasuoralla ulos noussut Stoneisle Tamasin lopetti neljänneksi, Bassi Combo oli 2. ulkoa tasainen viides, ja 2. sisältä viimeisellä takasuoralla otteen vetoapuunsa menettänyt Nubia riitti kuudenneksi. Pelihevosista Xenia Comery ja Kiikku’s Giant laukkasivat lähtöön menettäen mahdollisuutensa.

Tuutinki vastaili niukkaan voittoon

Toto5-kolmosessa voiton vei Hannu Hietasen ohjastama Tuutinki. Tamma avasi keulapaikalle, missä kellotti avauspuolikkaan 28-vauhtia ja jatkoi täyden tonnin 29,5-lukemiin. Maalisuoralla 29-lopetuksessa Tuutinki joutui ahtaalle Kesä-Kohun puristaessa rinnalla, mutta piti tämän äärimmäisen niukalla marginaalilla kurissa ja nappasi kauden avausvoiton. Tammaa valmentaa Tuulevi Kangas.

Kesä-Kohu teki keulan rinnalta vahvan esityksen ja hävisi vain niukasti voittajalle. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kirinsä aloittanut Vappu Valkia oli hyvä kolmas. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä 2. sisälle päässyt Parenski seuraili kärkitrion takana neljänneksi. 5. ulkona juossut Vektorin Valo menetti viimeisellä takasuoralla hieman asemiaan ulkoradoilla ja laukkasi taustalla loppukaarteessa. Loppua seppo Markkulan ajokki pinkoi oikein positiivisella otteella ja sai vielä rahaa. Vilman Vilppi otti kiertelemättä tasaisen esityksen päätteeksi viimeiset rahat.

Valtaosa suosikeista jäi rahasijojen ulkopuolelle. Vexi oli sisäratareissun päätteeksi kirivaiheessa tasainen. Lumi-Pinja laukkasi loppukaarteessa kärjen rinnalta kolmannelta radalta, kurssi näytti olevan jo muutenkin laskussa. Kultakillinki puolestaan laukkasi taustalla kirikaistoilta maalisuoran alussa.

Erna’s King kiri yllätysvoittoon

Toto5-nelosessa voiton vei Seppo Markkulan ohjastama yllättäjä Erna’s King. Ruuna juoksi 3. sisällä, mistä nousi loppukaarteessa vapaille radoille. Maalisuoralla Erna’s King heitti kiriin aivan ulommaiseksi ja ehti terävällä lopetuksella niukkaan voittoon. Ykkössija oli Seija Rantalan valmennettavalle kauden ensimmäinen ja uran 11:s.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin lähtenyt pelisuosikki Pica-Pica Oak jyräsi maalisuoralla kärkeen, mutta tuli aivan loppumetreillä yllättäjän ohittamaksi. Etusuoran päässä 4. ulkoa kiriin heittänyt Hill Yes palasi etukaarteessa toiselle radalle, mistä jatkoi viimeisellä takasuoralla uudestaan ulkoradoille. Hyvä kiri nosti Juha Utalan ajokin kolmanneksi. Toista rataa vailla vetoapua ravannut Donato Hyrdehöj riitti neljänneksi. Keulassa väliajoin 14,0 – 17,0 – 15,5 kellottanut Stonecapes Thor taipui 14,5-lopetuksessa viidenneksi. BWT Crusader sinnitteli 2. ulkoa viimeisille rahoille.

Pitska toi Hannu Hietaselle illan toisen täysosuman

Toto5-päätöksessä paras oli Hannu Hietaselle illan toisen voiton tuonut Pitska. Tamma eteni ensimmäisellä takasuoralla 2. ulos, mistä sai viimeisellä takasuoralla kirimerkin. Loppukaarteessa Pitska vyöryi keulahevosen kupeelle ja siirtyi maalisuoralle kaarruttaessa kärkeen. Suoran alussa tamma otti laukan ja nosti pelikansan sykettä, mutta selvitti nopeasti raville ja lipui jatkossa helppoon voittoon. Ykkössija oli Tuomo Pesosen valmennettavalle jo kauden viides.

Etusuoran päässä häntäjoukoista ulkoradoille lähtenyt Humu-Liisa rymisteli pitkällä kirillään vahvasti kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kirinsä aloittanut Konrad nousi lopussa aivan asiallisen esityksen päätteeksi kolmanneksi. Loppukurvissa 3. sisältä toiselle radalle noussut Ohikiitävä löysi vapaat kiritilat hieman liian myöhään ja lopetti aivan mukavalla otteella neljänneksi. 3. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle vaihtanut Millikka oli tasainen viides. Taipuneen keulahevosen takaa liian myöhään tilat löytänyt Lulun Lupaus kuittasi taustalla viimeiset rahat.

Pelihevosista Kalevatar laukkasi lähtösuoralla ja liikkui jatkossa aivan asiallisesti, mutta laukkasi uudestaan viimeisen takasuoran alussa. Villin Viksun vahva kiri katkesi maalisuoran laukkaan. Hyppyyn paloi todennäköinen kakkossija. Viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalta laukannut H.V. Tokka suoritti jatkossa vahvan lopetuksen ja ylitti vielä maalilinjan neljäntenä, vaikka kohtasi maalisuoralla pienen liikenneruuhkankin laukkaavan Villin Viksun myötä. Olavi Oja-Nisulan ajokki kuitenkin hylättiin pitkän laukan vuoksi.

Patri Filatoff vei nimiinsä Martti Keskisen ajajamestaruuden

Ravi-ilta päättyi Martti Keskisen ajajamestaruuden finaaliin. Voiton vei Patri Filatoffin ohjastama Capercaillie Cock. Ruuna juoksi 4. sisällä, mistä pääsi viimeisellä takasuoralla etenemään 3. sisälle ja pujottelemaan jatkossa 2. ulos. Loppukaarteessa Capercaillie Cock heitti kirikaistoille ja tykitti päätösmetreillä niukkaan voittoon. Ykkössija oli Mari Salmisen valmennettavalle kauden ensimmäinen ja koko uran kymmenes.

Ensimmäisellä takasuoralla 12,5-avauksen jälkeen keulaan edennyt Olli-Pekka Holopaisen ohjastama For A Reason oli pitkään kiinni voitossa, mutta jäi lopussa niukasti toiseksi. Alun johtanut Emma Väreen Gabriella La Renta seuraili johtavan takaa kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä toiselle radalle noussut Janita Antti-Roikon Callela Everest jaksoi neljänneksi. Loppukurvissa 3. sisälle edennyt Niki Finnströmin ajama Acorn Shell kuittasi kuudennet rahat. Taustalla Jere Hurmeen ajama Nothing Else lopetti ulkoratoja pitkin kuudenneksi. Pelihevosista Niko Riekkisen ohjastama BWT Ellospank ei pystynyt kaukaa taustalta nousemaan kärkikuvioihin.

Teksti: Harri Haavisto, kuvat: Pauli Impola / Paul’s Special

No event found!