Close

Keskustelutilaisuus hevosenomistamisesta

Paikka               Teivon ravikeskus, Velodromintie 2, Tampere, ravintola Sammio katsomolla

Aikataulu         tiistai 27.7.2021 klo 17 – 18

Teivossa kausi kiihtyy kohti syksyn merkittäviä ravikilpailuita. Tiistaina 27.7.2021 raveissa karsitaan loppukilpailuun osallistuvat sekä Delete Tammakriteriumiin että Pohjantähti Suurmestaruuteen. Yhteistyössä Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton kanssa Teivo kutsuu raveihin karsintalähtöjen hevosten omistajia sekä Teivon Tähtien -illalliselle alkuvuoden ravien voittajia, jotka ovat saaneet yleisöltä Teivon Tähti -tittelin. Ennen raveja järjestetään keskustelutilaisuus, jossa etsitään käytännön toimenpiteitä hevosen omistamisen ja hevosen­omistajien arvostuksen lisäämiseksi.

Keskustelutilaisuuteen hevosenomistamisesta ja -omistajista ovat alustajiksi lupautuneet vahvaa kokemusta ja viisautta koko toimialalta vuosien varrella kartuttanut hevosalan moniosaaja Antti Savolainen, Ruotsissa ja Suomessa valmentava ravivalmentaja ja Teivon Raviliiga Tapparan kimppahevosta hoitanut Jonna Irri, Raviliiga Ilveksen Rehabiakin hoitanut hevosenhoitaja Piia Riihuhta, jonka hoitohevoset mm. ottivat kaksoisvoiton Kriteriumissa vuonna 2019, monia huippuhevosia nyt ja vuosien varrella omistanut hevosenomistaja Martti Simonen sekä hevosenomistaja ja kimpanvetäjä Kirsi Mattila. Keskustelua johdattelee Nelly-Janiika Korpikoski.

Suomen Hippoksen strategiassa hevosenomistajat nostetaan hienosti esiin ja korostetaan hevosen­omistajien roolia koko lajin kannalta oleellisen tärkeänä. Omistajuus on keskeinen osa raviurheilun ja hevoskasvatuksen strategiaa. Omistajuuskampanja on pitkäkestoinen sarja toimenpiteitä, joilla tuetaan omistajuuden kehittymistä. Kampanjan tärkeimpänä tavoitteena on uusien hevosenomistajien saaminen, ja jo olemassa olevien omistajien arvostuksen nostaminen.

Strategia on jalkautunut arkeen kuukausittaisilla tapahtumilla. Huhtikuussa julkaistiin erilaisia hevosenomistajia esittelevä videosarja, toukokuu oli kimppakuukausi ja esiteltiin ravivalmentajia ja myynnissä olevia kimppahevosia.  Kesäkuussa maakuntaratojen raveissa omistajia huomioitiin esimerkiksi äänityöläisten toimesta tavallisia ravipäiviä enemmän ja Suomen Hippoksen sosiaalisessa mediassa julkaistiin ravien kunniatauluja, joissa voittajahevosten omistajat pääsivät esille. Raviradat tuottivat kesäkuussa esimerkiksi videoita ravipäivän hevosenomistajista. Kesäkuussa avattiin kaikille avoin ja ilmainen Heilan Hevospörssi -myyntikanava, jonne voi ilmoittaa myyntiin minkä tahansa Suomen rekisterissä olevan hevosen tai ponin. Heinäkuussa omistajuuskampanja rantautuu kesäradoille, jossa hevosenomistamiseen pääsee tutustumaan kesäradalla paikan päällä.

Teivossa heinäkuun tiistaina etsitään vastauksia siihen, mitä konkreettisia toimenpiteitä hevosenomistajat toivovat, jotta omistajuusstrategia jatkossakin jalkautuisi näkyvästi ja tuntuvasti omistajien arkeen; mitä kehityskohteita ammattilaiset pystyvät tallin ja raviradan arjessa toteuttamaan ja millaisilla resursseilla. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

No event found!