Close

Teivon raviraportti 28.1.2019

Magic Monday Toto65-kierros ratkottiin tällä kertaa kokonaisuudessaan Teivossa, kun Oulun ravit peruutettiin kireän pakkasen vuoksi. Oikean T65-rivin muodostivat Disain, BWT Dictator, Wind Of Victory, Dreamy Chip, Eeti sekä jo neljännen peräkkäisen voittonsa ottanut Stonecapes Quantum.

Disain kontrolloi tapahtumia piikkipaikalta

Avauskoitoksessa paras oli Jouko Tarvaisen ohjastama ja valmentama Disain. Tamma sai hyvän startin ja kiihdytti alussa keulapaikalle. 31-avauksen jälkeen Disain rauhoitti kierroksen väliajaksi 33,0 ja jatkoi kolmannen puolikkaan 33,5-lukemiin. 32-lopetuksessa Villihotin tytär hallitsi tapahtumia helppoon tyyliin ja nappasi uransa toisen täysosuman.

Etusuoralla 3. sisältä toisen radan veturiksi kohottautunut Sörkän Söör kamppaili kakkoseksi, Golda Napanderi seuraili 2. sisältä kolmanneksi. Suosikiksi luotettu Häyrilän Hero juoksi toista rataa ensimmäisenä, kunnes sai etusuoralla vetoavun eteensä ja jatkoi 2. ulkona. Viimeisellä takasuoralla Arto Hammarin suojatti sai kirimerkin ja ruuna punnersi lopussa tasaisesti neljänneksi. Sisärataa pitkin porukan hännillä juossut Apteekkari nousi loppukaarteessa ulkoradoille ja kiri taustalla viimeisille rahoille.

BWT Dictatorille uran avausvoitto

Toisen lähdön paras oli Ari Moilasen ohjastama ja Markku Niemisen valmentama BWT Dictator. Ruuna jäi alussa toiselle radalle ilman vetoapua, mutta marssi takakaarteeseen tultaessa keulaan. 19,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen BWT Dictator jatkoi kolmannen puolikkaan 19,5-lukemiin ja hallitsi 20-lopetuksessa tapahtumia varmoin ottein perille saakka. Voitto oli 4-vuotiaalle uran ensimmäinen.

Alun johtanut Silenos Speyburn jatkoi takakaarteessa 2. sisälle. Maalisuoralla Juha Utalan ajokki kiritti hyvin voittajaa, mutta ohi ei ollut mitään asiaa. Muut jäivät kauas. Ensimmäisessä kaarteessa ja ensimmäisellä takasuoralla laukannut Baron Box eteni loppukaarteessa mukaan pääjoukon häntään ja kiri lopussa taustalla vahvasti kolmanneksi. Alussa laukannut X-Fire K.A. tavoitti pääjoukon viimeisellä takasuoralla. Maalisuoralla Antti Teivainen nosteli ajokkinsa toiselle radalle ja kohtalainen loppuveto siivitti ruunan neljänneksi. 3. sisällä juossut Responsible tippui maalisuoralla kärkiparin kyydistä ja sinnitteli lopussa viimeisille rahoille. Paljon pelattu Propellant taipui keulan rinnalta varsin pahoin.

Wind Of Victory jatkaa huippuiskussa

Kolmannessa lähdössä Risto Airaksisen ohjastama ja valmentama Wind Of Victory kontrolloi tapahtumia keulapaikalta. Tamma eteni ensimmäisen takasuoran alussa johtoon ja rauhoitti jatkossa 14-avauksen jälkeen tahtia. 17-vauhtisen avauskierroksen jälkeen Wind Of Victory veti kolmannen puolikkaan 18,5-kyytiä ja oli 15,5-lopetuksessa vailla vastusta. Voitto oli tammalle uran viides, viimeisimmästä neljästä kisastaan se on voittanut kolme.

2. ulkona juossut Global Sensation havitteli 500 jäljellä kolmannen kiertoon, mutta pääsi loppukaarteessa valitsemaan vapaan toisen radan, kun vetoapu laukkasi. Maalisuoralla Antti Teivaisen ajokki puristi hyvin toiseksi. Maalisuoran alussa 3. sisältä toiselle radalle noussut Bluebird Nash kiri kolmanneksi. Loppukaarteessa 3. ulkoa kiriin heittänyt Beauty Erin lopetti tasaisesti neljänneksi. 5. sisällä matkustanut Glint Match nousi loppukaarteessa kirikaistoille ja punnersi loppumetreillä ihan asiallisesti viidenneksi. 4. sisällä ravannut Kebell Sånna nousi maalisuoran avautuessa toiselle radalle ja otti tasaisen esityksen päätteeksi kuudennet rahat.

Taustalla Darena ja Bernetta ottivat viimeiset rahat. Darena taipui 2. sisältä seitsemänneksi, Bernetta puolestaan kiri porukan perältä kahdeksanneksi ja tuli edellistä terävämmin perille, vaikkei ohi ehtinytkään. Leader Aria laukkasi loppukaarteessa toisen radan veturin paikalta. Hyppyyn ei palanut ainakaan voitto, muiden sijojen suhteen vaikea esittää tarkempia analyysejä.

Dreamy Chip karkasi keulasta

Myös illan neljäs lähtö mentiin keulahevosen komennossa, kun Antti Teivainen kaasutteli Dreamy Chipillä ylivoimaiseen voittoon. Ruuna painosti itsensä ensimmäisessä kaarteessa keulaan ja veti väliajoin 15,5 – 20,5 – 17,5. Reippaassa 13-lopetuksessa kaikki oli Maria Martin valmennettavalle helppoa ja se karkasi pisteeksi horisonttiin. Voitto oli ruunalle uran 14:s.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Selene Lune sai vetoapua vajaat 1800 jäljellä ja jatkoi 2. ulos. Takakaarteessa Harri Koivunen navigoi ajokillaan kolmannen kiertoon ja laskeutui reilu kierros ennen maalia jälleen toisen radan vetojuhdaksi. Jatkossa se ei mahtanut mitään voittajalle, mutta oli taustalla hyvä kakkonen. 3. ulkona juossut Moonlight Storm hyökkäsi loppukaarteeseen tultaessa kolmannelle radalle ja lopetti kolmanneksi. Edellisen takana ravannut May Rose otti taustalla nelosrahat. Loppukaarteessa 2. ulkoa 2. sisälle pudottanut Atos Palmen sinnitteli viimeisille rahoille.

Eeti kiri ylivoimavoittoon

Viidennessä kohteessa voittoon ravasi Jouni Törmäsen ohjastama ja valmentama Eeti. Viimeksi pitkältä paussilta voitokkaasti palannut ori juoksi 4. ulkona, mistä se sai kirimerkin viimeisellä takasuoralla. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Eeti leiskautti keulapaikalle saakka ja irtosi 25-lopetuksessa tyylikkääseen ylivoimavoittoon. Voitto oli Eetille uran yhdeksäs ja voittotulokseksi kirjattiin asiallinen noteeraus 28,9ake.

Viano kiri 5. ulkoa hyvin kakkoseksi. Loppukaarteeseen tultaessa 3. ulkoa kiriin noussut Humu-Liisa punnersi kolmanneksi. 2. sisällä matkaa taittanut Jasun Velho otti kiertelemättä nelosrahat. Loppukaarteessa 3. sisältä toiselle radalle vaihtanut Vilox menetti hetkellisesti hieman asemiaan ja palasi pian sisäradalle. Maalisuoran avautuessa Arto Hammarin ajokki pääsi nousemaan toiselle radalle ja lopetti jäännösrahoille. Loppukaarteessa 2. ulkona asemiaan menettänyt Vinhatuuri ei jatkossa saanut enää vauhtia päälle ja riitti kulisseissa viimeisille rahoille. Keulassa juossut Vili Kuupper menetti 500 jäljellä paikkansa ja laukkasi lähes samalla hetkellä hylkyyn.

Stonecapes Quantumille neljäs peräkkäinen ykkössija

Magic Monday -ilta päättyi suosikin juhliin, kun Juhani Tapanin ohjastama ja valmentama Stonecapes Quantum ravasi voittoon. Ruuna lähti sisäradalta verkkaisesti matkaan, mutta pääsi ensimmäisessä kaarteessa nousemaan toiselle radalle. Juoksuasemiksi muodostui lopulta 2. ulkopari, mistä Stonecapes Quantum nousi viimeisellä takasuoralla kolmannen kiertoon. Maalisuoralla ruunalla oli paras vauhti ja se piti varmaan voittoon. Ykkössija oli Stonecapes Quantumille jo kauden neljäs, vaikka eletään vasta tammikuun loppua!

Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa hyökännyt Newyorker Li kiritti hyvin voittajaa ja oli sinnikäs kakkonen. Toista rataa ilman vetoapua juossut Way To Go hankki loppukaarteessa yliotteen sisäpuolellaan ravanneesta, mutta joutui ulkoratojen hevosten ahdistellessa tyytymään kolmanteen sijaan. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. sisälle päässyt Basswood Grove nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja kiri neljänneksi. Sisäradan jonon hännillä matkustanut Västerbo Locksmith nousi maalisuoralla kirikaistoille ja lopetti viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä 3. sisälle päässyt Little Donnie kohottautui loppukaarteessa vapaille radoille ja punnersi tasaisesti kuudenneksi. 2. sisällä juossut Beretta Hoss peri viimeisellä takasuoralla johtopaikan, kun Catahecassa Zest laukkasi keulasta. Jatkossa Beretta Hoss taipui viimeisille rahoille.

Teksti & ulkoasu:

Harri Haavisto

Kuvat:

Pauli Impola / Paul’s Special

www.spesial.fi

No event found!