Close

Teivon raviraportti 2.4.2023

Teivon sunnuntairavien Toto4-kierroksen ainoasta yllätyksestä vastasi Olli Koivusen ohjastama Viimavirta. Muissa kohteissa mentiin pitkälti suosikkeihin lukeutuneiden hevosten merkeissä, kun Mountain Wolverine, Williamsburg ja Astrum pinkoivat voittoihin. Montéssa paras oli koko matkan johtanut Daddy Boy. Päivän muita voittajia olivat Greis Josefin, Jiri’s Bonfire, Bretagne ja Pretty Awesome. Kuskeista Olli Koivunen oli kolmen voiton mies, Antti Veteläiselle päivä tuotti kaksi täysosumaa.

Greis Josefin aloitti uransa voitolla

Ravipäivän avauslähtö meni Olli Koivusen ja Greis Josefinin nimiin. Tamma aloitti johtavan takana, mistä nousi takakaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua. Päätöskierroksen käynnistyessä Greis Josefin eteni kärkeen ja kellotti kolmannen puolikkaan 32-lukemiin. Maalisuoralla 32,5-lopetuksessa tamma hallitsi tapahtumia varmaan tyyliin ja aloitti uransa komealla voitolla. Markku Pasanen vastaa aloittelijan valmennuksesta.

Alkumatkan johtanut ja päätöskierroksen alussa 2. sisälle jatkanut Vuoren Usko nousi loppukaarteessa johtavan takaa toiselle radalle ja oli lopussa voittajaa uhkaamatta ihan asiallinen kakkonen. Taustalla Vetree punnersi toista rataa pitkin ihan mukavasti kolmanneksi ja Osaran Vanessa riitti sisäratareissun päätteeksi kiertelemättä neljänneksi. Kankeasti käynnistynyt Lemmetär juoksi pitkään kaukana pääporukasta, mutta eteni viimeisellä takasuoralla porukan häntään ja oli loppukaarteessa kipuamassa tototaistoon, mutta otti laukan. Raville selvittyään tamma riitti viimeisille rahoille.

Jiri’s Bonfire jyräsi ykköseksi

Toisessa lähdössä voittoon ravasi Hannu Kamppurin ohjastama Jiri’s Bonfire. Ruuna jäi ensimmäisellä takasuoralla 2. ulkoa ilman vetoapua. Loppukaarteessa Jiri’s Bonfire meni johtavan kantaan, mistä iski maalisuoran alussa uudestaan toiselle radalle ja jyräsi lopulta 20-lopetuksessa oikein hallittuun voittoon. Kärkisija oli Mari Järvensivun valmennettavalle uran toinen.

Keulassa väliajoin 22,0 – 19,0 – 15,5 kellottanut pelisuosikki Secret Shade kamppaili 20-lopetuksessa toiseksi. 2. ulkoa loppukaarteessa kiriin noussut Expensive Everwood pääsi maalisuoralla lopulta etenemään toista rataa pitkin vapaasti ja kuittasi tasaisen esityksen päätteeksi kolmosrahat. Loppukaarteessa 3. ulkoa kiriin heittänyt Summerwind Goljat riitti neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä toiselle radalle vaihtanut Margarita Luca meni maalisuoralla sisäradalle ja riitti tasaisen esityksen jälkeen viidenneksi.

Johtavan takana juossut Golda Van Halen oli tasapaksu ja jäi kuudenneksi. Paljon pelattu Buck Lane lähti taustalta varhain kirikaistoille, muttei missään vaiheessa noussut keskijoukkoja korkeammalle ja väsähti lopulta loppukaarteessa hännille.

Bretagne kiri kärkeen

Kolmannen lähdön voitti Jukka Torvisen naruttelema Bretagne. Tamma nousi ensimmäisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle radalle ilman vetoapua ja kipusi päätöskierroksen käynnistyessä kakkoseksi. Loppukaarteessa Bretagne eteni keulahevosen tuntumaan ja lähestyi tätä maalisuoralla sentti sentiltä, suorittaen lopulta niukan ohituksen. Täysosuma oli Jari Kujalan valmennettavalle uran toinen.

Keulassa väliajoin 10,5 – 13,5 – 16,0 kellottanut Dodii riitti 19-lopetuksessa kakkoseksi, häviten vain niukasti voittajalle. Viimeisen takasuoran alussa toisen radan veturin paikalta sisäradalle pudottanut Primason otti kaukana taustalla kolmosrahat. Pelisuosikki Take Care laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja menetti reilusti asemiaan. Jatkossa tamma teki taustalla hyvän esityksen ja oli vielä neljäs maalissa. Pelihevosista Wild Mind laukkasi ensimmäisessä kaarteessa hylkyyn.

Mountain Wolverine kiri terävästi

Neljännessä lähdössä, amatööriohjastajien SM-osalähdössä paras oli Niclas Lahtisen ajama ja treenaama Mountain Wolverine. Ori nousi viimeisellä takasuoralla 5. sisältä toiselle radalle ja pääsi loppukaarteessa nousemaan 3. ulkoa kirikaistoille. Maalisuoran avautuessa Mountain Wolverine heitti kiriin aivan ulommaiseksi ja tykitti 15-lopetuksessa vahvalla otteella ykköseksi. Voitto oli oriille uran viides.

Viimeisen takasuoran alussa 4. ulkoa kolmannen radan jonoon liittynyt Piece Of Battle jatkoi loppukaarteessa neljännelle radalle ja kiri hyvin kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla toisen radan jonon hänniltä kirinsä aloittanut Vikens Ultra menetti loppukaarteessa vauhtiaan ja näytti tippuvan ulos rahataistosta, mutta löysi uuden pykälän maalisuoralla ja kiri vielä positiivisesti kolmanneksi.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Shelby Ray sinnitteli neljänneksi ja keulapaikalla taivalta taittanut Langen’s Motörhead taipui viidenneksi. Saludador kamppaili edellisten tuntumassa tasaisesti viimeisille rahoille. Pelihevosista Fraizer jäi 2. ulkoa viimeiseksi. Esitys oli lähinnä tasainen, mutta myös kirivaiheessa oli omat karikkonsa, joten ei täysin tuomita.

Viimavirta jyräsi voittoon

Ravien viidennessä lähdössä paras oli Olli Koivuselle päivän toisen voiton tuonut Viimavirta. Tamma nousi etusuoralla 2. ulkoa kolmannen radan jonoon toiseksi ja jäi viimeisellä takasuoralla ilman vetoapua. Maalisuoralla Viimavirta hankki yliotteen sisäpuolellaan juosseista ja vastaili lopussa niukkaan voittoon, vaikka Isosalon Isku lähelle tulikin. Voitto oli Riitta Virran valmennettavalle uran kahdeksas.

Loppukaarteessa 2. ulkoa kiritilat löytänyt Isosalon Isku tuli hyvin perille ja kuittasi kakkosrahat. Etusuoran avautuessa 2. ulkoa kiriin noussut Karman Jaromir eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä kärkeen, mutta joutui lopulta tyytymään kolmossijaan. Ihan sitkeä esitys kuitenkin. Beris kamppaili toisen radan veturin paikalta asiallisesti neljänneksi. Etusuoralla toisen radan jonon hänniltä kolmannen radan jonoon liittynyt Kultaposti jyräsi vauhtinsa pitäen maaliin saakka ja kuittasi viimeiset rahat. Pelihevosista Komiro laukkasi alkumatkasta pariin otteeseen ja jäi hännille.

Kuudennessa lähdössä Williamsburg viimeisteli Olli Koivusen hattutempun. Ruuna lähti lujaa matkaan ja valtasi heti alussa kärkipaikan. Matka taittui väliajoin 13,5 – 15,5 – 15,5 ja Williamsburg ja hallitsi tapahtumia helppoon tyyliin 16,5-lopetuksessa. Kärkisija oli Anna Torvisen valmennettavalle uran kuudes ja samalla toinen putkeen.

Viimeisellä takasuoralla toisen radan jonon hänniltä kiriin hakeutunut Gutsy Cobbler heitti loppukaarteessa neljännelle radalle ja tykitti vahvalla loppuvedolla toiseksi. Begin To Trust seuraili 2. sisältä kolmanneksi, selvästi kärkiparille häviten. Embossed Lemon ei saanut 3. sisältä mahdollisuutta ja seuraili neljänneksi. 4. sisällä juossut Knockout Ses työntyi sisärataa pitkin viidenneksi, voimiakin jäi luultavasti varastoon. Pelihevosista Gliding Star taipui toisen radan veturin paikalta kuudenneksi.

Astrum kierteli hänniltä kärkeen

Seitsemännen lähdön kärkinimi oli Antti Veteläisen ohjastama ja valmentama Astrum. Ruuna virui viimeisellä takasuoralla pussissa toisen radan jonon hännillä ja heitti tilat saatuaan vauhdikkaaseen kiriin. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Astrum kipusi kuudenneksi ja jatkoi vauhdikasta kiriään loppukaarteessa. Maalisuoralla ruuna runttasi kärkeen ja otti tyylikkään kirin päätteeksi kauden avausvoiton.

Loppukaarteessa johtavan takaa toiselle radalle noussut Global Venture eteni maalisuoran alussa kärkeen, mutta joutui lopulta tyytymään kakkossijaan. Keulassa väliajoin 12,0 – 15,0 – 16,0 kellottanut Luxorious Lord jäi maalisuoralla voittotaiston suhteen alakynteen, mutta sinnitteli jatkossa kohtalaisesti kolmanneksi. 5. sisällä juossut Dust Collector nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja jatkoi maalisuoran avautuessa kolmannen kiertoon. Loppua Hannu Kamppurin ajokki tuli tasaisesti ja oli neljäs maalissa.

Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle radalle vaihtanut Simon Angel oli jatkossa tasainen ja kuittasi viidennet rahat. 3. sisällä juossut Erna’s King kuittasi kiertelemättä viimeisen rahasijan. Pelihevosista Mr Big Moneyn kirivaihe meni pieleen ja Tuukka Variksen ajokki tyytyi seurailemaan kaukana taustalla seitsemänneksi. Suosikki Anything For You oli toisen radan veturin paikalta vaisu ja päätyi lopulta keskeytykseen.

Daddy Boy ylivoimainen keulapaikalta

Kahdeksantena lähtönä ravatun lämminveristen montén vei nimiinsä Iida Vastamäen ratsastama Daddy Boy. Ruuna avasi kärkeen ja kellotti keulassa väliajoin 17,5 – 15,5. Viimeisellä takasuoralla Daddy Boy alkoi repiä eroa vastustajiinsa ja hallitsi lopulta 20-lopetuksessa tapahtumia helppoon tyyliin. Voitto oli Marinka Salmisen valmennettavalle uran 13:s.

Johtavan takana ravannut Donato Hyrdehöj seuraili turvallisen välimatkan päässä kakkoseksi. Viimeiselle takasuoralle neljäntenä kaartunut Redhot Tap Dancer hakeutui loppukaarteessa kirikaistoille ja lopetti ihan asiallisella otteella kolmanneksi. Pääporukan hännillä viimeiselle takasuoralle kaartunut Dreamy Chip työntyi lopussa sisärataa pitkin suuremmin kiertelemättä neljänneksi ja otti viimeiset rahat. Pelihevosista Walk Out laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja Exceptional etukaarteessa kärjen tuntumasta.

Pretty Awesome toi Veteläiselle illan toisen tolpan

Ravien päätöslähdössä paras oli Antti Veteläiselle päivän toisen voiton tuonut Pretty Awesome. Tamma lähti etusuoralla 2. ulkoa kolmannen kiertoon ja jyräsi viimeisen takasuoran alussa kärkeen. Jatkossa kaikki oli Pretty Awesomelle helppoa ja se otti 22-lopetuksessa selvän voiton. Kärkisija oli Kaisa Mikkolan valmennettavalle uran toinen.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kirimerkin saanut Feels Like Power kipusi loppukaarteessa toiseksi ja piti asemansa maaliin saakka. Etukaarteessa 3. ulkoa 3. sisälle pudottanut Allavalla nousi viimeisellä takasuoralla uudestaan toiselle radalle ja eteni loppukaarteessa kolmanneksi. Asemat säilyivät tasaisen esityksen päätteeksi samoina maaliin saakka.

Johtavan takaa viimeisellä takasuoralla 3. sisälle jäänyt Sahara Maniac oli loppukaarteessa tovin pussissa ja lopetti taustalla ihan asiallisesti tilat saatuaan neljänneksi. Loppukurvissa taustalta ulkoradoille navigoinut Prank kiri kohtalaisesti loppua ja kuittasi viimeisen rahasijan.

Teksti: Harri Haavisto
Kuvat: Maisa Hyttinen

No event found!