Close

Ravihevonen, Stonecapes Violet hankittiin Teivon kimppahevoseksi vuonna 2021. Ravikimppa oli poikkeuksellisen suuri ja siihen mahtui mukaan 800 osakasta. Hyväntekeväisyyskimpan tarkoituksena oli, että hevosen voittamat rahapalkinnot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen ja alusta asti oli mukana Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry pääkohteena. Kimppa päättyi lähes kolmen vuoden päätteeksi vuoteen 2023 ja lahjoitus summa kohosi hieman yli 20 000 euron. Lahjoitukset luovutetaan tulevana lauantaina 20.1. Teivon Gaalaravien yhteydessä.

Stonecapes Violet

Teivon ravikeskuksessa perustettiin vuonna 2021 lähes kolme vuotinen hevoskimppa Charité Violet Teivo, jonka tarkoituksena oli tarjota ihmisille matalankynnyksen hevosenomistamismahdollisuus ja samalla tehdä hyväntekeväisyyttä. Kimppahevoseksi tuolloin valikoitui huippusukuinen 2-vuotias tamma Stonecapes Violet. Hevonen hankittiin leasing-sopimuksella. Sopimus tarkoittaa sitä, että hevosen kilpailuoikeus vuokrattiin kimpalle hevosen 4-vuotiskauden loppuun saakka. Sen jälkeen (31.12.2023) hevonen palautui takaisin kasvattajilleen, Maini ja Saku Mikkolalle.

Hyväntekeväisyyskimppaan mahtui mukaan 800 osakasta. Mukaan omistajaksi pääsi 100 eurolla ja muita kuluja koko komivuotisen taipaleen aikana omistajille ei tullut. Omistajat saivat kasan elämyksiä hevosen kilpaillessa kovissa ikäluokkakilpailuissa. Hevosen kanssa järjestettiin tapaamisia kimppalaisille sekä tiedotettiin hevosen kuulumisista Facebook-sivulla ja sähköpostitse lähes viikoittain.

Kimpan päätyttyä vuoden 2023 vaihteessa, puolet hevosen ravikilpailuissa juoksemista voittorahoista lahjoitetaan Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:lle. 

”Olemme olleet todella iloisia ja kiitollisia, kun saimme mahdollisuuden olla hyväntekeväisyyskohteena mukana Violetin kimpassa. Sen mukana sairaille lapsille ja heidän perheilleen tuli hieno mahdollisuus kurkistaa hevos- ja ravimaailmaan. Monelle perheelle kokemus oli aivan uusi. Koko Tays Lasten ja nuorten sairaala on seurannut Violetin vaiheita ja pitänyt sitä ”meidän heppana”, ja moni on käynyt Violetia tervehtimässäkin”, iloitsee Lastenklinikan Tuki Ry:n toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi.

Stonecapes Violetin fanitapaaminen.

Kimpan sääntöihin oli kirjattu, että toinen puoli hevosen voittamista rahoista tilitetään takaisin osakkaille, mikäli palautettava summa on vähintään 40€/osakas. Tässä tapauksessa palautettava summa kuitenkin jäi pienemmäksi, joten jokainen kimppalainen sai valita lahjoittaako oman osuutensa Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:n pottiin vai Teivon Ravinuorille.

Tampereen Lastenklinikan Tuki Ry:n lahjoitussummaksi tuli lopulta 16 043,24 euroa ja Teivon Ravinuorille lahjoitetaan 4 446,21 euroa.

”Violetin palkintosumma oli meille merkittävä lahjoitus, ja se on ajateltu kohdistaa pitkäaikaissairaiden lasten hevosavusteiseen toimintaan, josta meillä on jo kokemustakin. Hevostoiminta on saanut aina erityisen hyvän palautteen myös potilailta ja heidän läheisiltään, ja nyt voimme sitä tällä lahjoituksella toteuttaa”, Lohiniemi kertoo.

Hyväntekeväisyysshekkien lahjoitustilaisuus järjestetään tulevana lauantaina 20. tammikuuta Teivon raviradalla järjestettävien Gaalaravien yhteydessä noin klo 13.40, ravien 2. lähdön jälkeen.

Teivon ravirata oli erittäin tyytyväinen hyväntekeväisyyskimpan onnistumiseen, joten uusi kimppa on jo käynnistynyt. Vuoden alusta käynnistynyt Teivon Tonni-hyväntekeväisyyskimppa omistaa hevosen nimeltä Midas Match. Tällä kertaa mukaan mahtuu 1000 osakasta ja osuuksia on vielä myynnissä samaan 100 euron hintaan muutama kymmenen. Hyväntekeväisyyskohde on jälleen Lastenklinikka Tuki Ry.

”Yhteistyö Teivon ravikoulun ja koko ravikeskuksen kanssa on meille tärkeää ja kiitämme lämpimästi myös uuden kimpan perustamisesta. Odotukset Midaksen suhteen ovat tietystikin korkealla, ja niinhän niiden pitääkin. Tulemme jälleen isolla porukalla jännityksellä seuraamaan pojan matkaa”, Lohiemi kehuu.