Close

Ravihevosen hyvinvointi Teivon Ravikeskuksessa

Hevosten hyvinvointi on kaikkein tärkeintä raviurheilussa. Suhtaudumme lajissa kaikkiin lieveilmiöihin vakavasti. Jos Teivon Ravikeskuksessa huomaamme hevosen hyvinvointiin liittyviä epäkohtia, on meidän velvollisuutemme raportoida tästä eteenpäin viranomaisille.

Teivon kaikissa raveissa on paikalla kilpailueläinlääkäri avustajineen. Kilpailueläinlääkäri on ravikilpailun ylin eläinsuojeluvalvoja, jolla on mm. oikeus keskeyttää ravikilpailut. Kilpailueläinlääkäri avustajineen tarkkailee jokaista ravilähtöön osallistuvaa hevosta. Meillä Teivossa kilpailueläinlääkärin vastuulla ovat myös hyvinvointitarkastukset, joita tehdään jokaisissa raveissa satunnaisotannalla valituille hevosille. Tarkastuksessa tutkitaan myös hevosen suu mahdollisen vaurioiden varalta ja tarvittaessa eläinlääkäri ohjeistaa hevosen jatkotutkimuksiin.

Teivon Ravikeskuksen vieressä palvelee yksi Suomen parhaista hevosklinikoista, Tampereen Hevosklinikka. Klinikka on Teivon ravien aikaan auki ja tarvittaessa ravien kilpailueläinlääkäri voi ohjeistaa hevosen jatkotutkimuksiin klinikan asiantuntijoiden luokse, mikäli tarvetta ilmenee. 

Myös tuomaristolla on ravikilpailuissa suuri vastuu. Tuomaristo tarkkailee kameroin, kiikarein ja silmäparein radan tapahtumia. Tuomariston tehtävänä on varmistaa, että jokainen kilpailija noudattaa ravikilpailusääntöjä. Tarvittaessa tuomaristo määrää rangaistuksia, mikäli sääntöjä ei noudateta. Tuomaristo tekee vahvaa yhteistyötä kilpailueläinlääkärin kanssa.

Teivon Ravikeskuksen kaviouraa hoidetaan läpi vuoden. Jokaisena kilpailupäivänä ratamestarimme tekee parhaansa, jotta rata ja tallialue ovat mahdollisimman turvalliset hevosille juosta. Ravihevonen on luotu liikkumaan ja on erittäin tärkeää, että me ihmiset luomme hevoselle mahdollisimman turvallisen alustan liikkua.

Järjestämme yhteistyössä muiden tahojen kanssa luentoja mm. hevosen hyvinvoinnista. Vuosittain järjestämme mm. täydennyskoulutuspäivän hevosenhoitajille, jotka ovat painottuneet erityisesti hevosen monipuoliseen hyvinvointiin. Hevosenhoitaja on ravihevosen hyvinvoinnin näkökulmasta äärimmäisen tärkeä ammattilainen, jonka asiantuntijuuden tukeminen on meille tärkeää. 

Teivossa nuoriso- ja harrastustoiminta ohjaa jo nuoresta pitäen hevosen hyvinvointiin. On erittäin tärkeää, että lapset ja nuoret ymmärtävät eläinten hyvinvoinnin tärkeyden jo nuorena. Teivon alueen valmentajien ja myös kesällä aloittaneen Teivon Ravikoulun toiminnan kulmakivenä ovat hyvinvoivat hevoset ja ponit.

Lisätiedot:

Päivi Lehtonen, toimitusjohtaja. Puh. 040 779 5583.
Matti Mahlamäki, hallituksen puheenjohtaja. Puh. 040 707 5905.

No event found!