Close

P-ajolupakurssi lokakuussa

Ponikorttikurssi on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, jotka haluavat ajaa poneilla kilpaa poniravilähdöissä. P-ajoluvan voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori omalla tai lainaponilla. Kurssille osallistuakseen täytyy osallistujalla olla ponin valjastamiseen sekä ajamiseen riittävät taidot, jotka varmistetaan pääsykokeessa.

Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla. Ponilla tulee olla voimassa oleva kilpailuoikeus. Kurssi toteutuu, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kahdeksan (8) osallistujaa.

Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

P-ajolupa, kurssimaksu 85 €.

Kurssin vetäjänä toimii Teivon nuorisovastaava Viena Kauppi. Lisätietoja https://www.hippos.fi/nuoriso/poniraviurheilu/poniajolupakurssi.

Järjestämme 11.10. ponikorttikurssiin valmistelevan kurssipäivän, jossa korttikurssin osallistujat voivat vielä kerrata kurssilla tarvittavia taitoja.

Ilmoittautumiset ja lainaponitiedustelut 1.10. mennessä viena.kauppi@teivo.fi tai puhelimitse 050 477 0450.  Ilmoittautumisen yhteydessä palauta tämä lomake täytettynä.

Ponikorttikurssin aikataulu:

PäivämääräOhjelmaPaikkaPonitarve
SU 11.10. klo 15-17Korttikurssin pääsykoe & materiaalien jakoTeivon yläkatosOma poni mukana varusteineen
MA 12.10. klo 13-17Teoria IKatsomon Madonna -kabinettiEi ponia
TI 13.10.
klo 16-20
Teoria II, tuomariluento & Teivon ravitKatsomon Mahdonna -kabinettiEi ponia
KE 14.10.
klo 13-17
Teoria III & volttaus ilman ponia ja ponin kanssaTeivonlinna + yläkatos + rataOma poni varusteineen
TO 15.10.
klo 13-17
Teoria IV & Volttaus ponin kanssaTeivonlinna + yläkatos + rataOma poni varusteineen
PE 16.10.
klo 13-16
Harjoituskoe & volttaus ponin kanssaTeivonlinna + yläkatos ja rataOma poni varusteineen
LA 17.10.
klo 14-17
Vara harjoituskertaYläkatos ja rataOma poni varusteineen
SU 18.10
klo 12-14
Teoria- ja ajokoeTeivonlinna
Yläkatos ja rata
Oma poni varusteineen
No event found!