Close

Kriterium-palkintoja laajemmalle hevosjoukolle

Teivo tekee tänä vuonna merkittävän palkintosatsauksen Kriteriumin oheislähtöihin. Suomen Hippoksen hallituksen päätöksen mukaisesti ennakkomaksukisojen finaalien palkintoja leikataan 20% ja kyseiset rahat käytetään saman kilpailun sisällä muihin lähtöihin. Teivossa on päätetty tehdä palkintokorotukset lähinnä Kriterium-kokeisiin niin lämminveristen, suomenhevosten kuin Tammakriteriuminkin kohdalla.

Lämminveristen GLi Kriterium-kokeissa (4 kpl) ykköspalkinnot ovat 4.000 euroa ja suomenhevosten HögforsGST Kriterium-kokeissa (3 kpl) 3.000 euroa. Lisäksi suomenhevosten kokeissa starttiintuloa kannustetaan palkitsemalla kaikki osallistujat vähintään 300 eurolla. Delete Tammakriterium-koe puolestaan ajetaan 3.500 euron ykköspalkinnolla, samoin kuin lokakuussa ohjelmassa oleva Delete Tammakriterium-revanssi. Lämminveristen GLi Kriterium Consolation ajetaan loppukilpailusta karsiutuneille lauantaina 2.10. ja ensimmäinen palkinto siinä on 5.000 euroa.

”Kriterium-kokeita ajetaan vaihtelevilla sarjamäärityksillä myös vähemmän tienanneille, joten hyviä palkintorahoja saadaan tällä tavoin jaettua muillekin kuin ikäluokan huippuvarsoille”, Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto kertoo. ”Muutos on ymmärtääksemme ollut kaivattu ja luonnollisesti toivomme että pidemmällä tähtäimellä tämä näkyy entistä suurempana määränä Kriteriumeihin maksettuja. Kriteriumit toki voivat tälläkin hetkellä siinä mielessä hyvin, että tämän vuoden kilpailuihin on ikäluokista maksettu prosentuaalisesti enemmän hevosia kuin kertaakaan 2000-luvulla”, Haavisto iloitsee.

Lue lisää Kriteriumista ja katso maksuerät tästä.

No event found!