Close

PELIVIHJEET

Teivo 27.7.2021


4. lähtö klo 19:10 | Toto5-1

Delete Tammakriterium -karsinta 

Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 

3-v. Suom.synt. tammoille P. 3000 e


RANKING

A) 6 B) 7,5,1 C) 4,9,2,3,8


Toto5-kierroksen käynnistävästä illan toisesta Delete Tammakriteriumin karsintalähdöistä kolme valjakkoa selvittää tiensä lauantaina 7.8. ajettavaan finaaliin. Lähdön selkeäksi suosikiksi kohoava 6 DUSKTODAWN BOOGIE tulee olemaan myös tuossa finaalissa kuumimpia suosikkeja, mikäli Kenneth Danielssenin suojatti vain suorittaa omalla tasollaan ja selvittää tämän karsintalähdön kunnialla. Dusktodawn Boogie osoitti luokkansa jo 2-vuotiaana, ja tällä kaudella tamma on petrannut entisestään. Viimeksi se kiri Lahdessa Tammahambossa vahvalla loppuvedolla kakkoseksi, ja tuon myötä uran tienestit kipusivat jo yli 50.000 euron. Danielssen pääsee kaiken järjen mukana etenemään valmennettavansa kanssa johtopaikalle, mistä se ei olisi lyötävissä. B-ryhmään kipuava kolmikko lienee tiukimmin kiinni kahdessa muussa jaossa olevassa finaalipaikassa. 7 STRATTON on ainakin vielä näin uransa alkutaipaleella ”kyvykäs mutta epävarma” -kategorian hevosia. Viimeksi Lahdessa se laukkasi lähtöön, mutta teki sen jälkeen sitten todella kovan luokan esityksen. Ilman varsin konkreettista laukkariskiä Stratton olisi saanut asemat A-ryhmästä. Nyt se joutuu tyytymään paikkaan haastajaporukan kärjessä. 5 GODDESS GO teki myös hyvän suorituksen Lahdessa laukan jälkeen. Tamman rahkeet tuskin riittävät suosikkikaksikkoa näiden ravatessa haastamaan, mutta viimeisestä finaalipaikasta se pystyy taistelemaan. 1 CAITLYN avaa hyvin, ja se pystynee hyödyntämään lähtöpaikkansa. Vaikka Emma Väreen suojatti ei kahdessa alla olevassa startissa olekaan pystynyt aivan odotetulla tasolla suorittamaan, on se näistä asemista mahdollinen finaalikandidaatti.

 

5. lähtö klo 19:31 | Toto5-2

Delete Tammakriterium -karsinta 

Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 

3-v. Suom.synt. tammoille P. 3000 e


RANKING

A) 8,5 B) 1,9,4 C) 7,3,2


Toisessa Toto5-kohteessa rankingin kärkeen kipuava numero 8 MAS FOR YOU on tähänastisella urallaan saanut kyllä kelpo korvaukset kenkien riisumisesta. Tanja Goman-Niemisen suojatti on startannut kahdesti ilman kaikkia kenkiä. Ensin Vermossa 8.5. Seppele-ajossa tamma nappasi 5.500 euron arvoiset kakkosrahat ja viimeksi Lahdessa Tammahambosta puolestaan irtosi 10.000 euron ykkönen määrätietoisen aggressiivisen ajosuorituksen päätteeksi. Tuo oli samalla myös MAS For Youn uran ensimmäinen ykkönen. Suosikin kohdalla on merkki päällä heti Tammakriteriumin karsinnassa, sillä ennakkoilmoituksen mukaan tarkoitus on jatkaa ilman kaikkia kenkiä. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 AMILLE ANNABEL kipuaa suosikin kaveriksi parhaaseen A-ryhmään. Tapio Perttusen suojatti tuntuu kehittyneen kauden edetessä selkeästi, ja jatkoa seurataankin mielenkiinnolla. Toissakerralla juuri MAS For Youn keulasta voittamassa Tammahambossa Amille Annabel teki 3. ulkoa hyvän kirin ulkoa kiertäen ja viimeksi se seuraili 3. sisältä kelpo tyyliin 11-vauhtisella päätöspuolikkaalla Shackhills Twisterin keulasta voittamassa 3-vuotislähdössä. B-ryhmään kipuavat 1 TIMA’S MIRACLE, 9 BUSY COMBO ja 4 OVER MY SHOULDER taistelevat myös finaalipaikasta.


6. lähtö klo 19:52 | Toto5-3

Delete Tammakriterium -karsinta 

Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 

3-v. Suom.synt. tammoille P. 3000 e


RANKING

A) 4,2,3 B) 1,5,6,9,7

 

Kolmesta viimeisestä paikasta Delete Tammakriterium -finaaliin nähtäneen mielenkiintoinen taistelu. Rankingin kärkeen kipuava 4 SPEEDY NORWEGIAN on Kenneth Danielssenin tallin toinen suojatti näissä karkeloissa, ja tiukasti tämäkin kandidaatti on kuntonsa ja kykyjensä puolesta kiinni finaalipaikassa. Viimeksi Seinäjoella Kasvattajakruunun alkuerässä väliajat kirjattiin lukemin 15,0-17,5-13,0-12,5. Speedy Norwegian nousi etusuoralla 3. sisältä toisen radan vetojuhdaksi, mistä se sitten punnersi kiihtyvässä vauhdissa varmaan voittoon. Vakuuttava suoritus. 2 ALMA COTTER oli toissakerralla Lahdessa Tammahambossa sisäratajuoksulla hyvä kolmas. Timo Korvenheimon suojatti saa puhtaat paperit myös tuoreesta Vermon suorituksestaan. 3 PIXIE DUST omaa taatusti riittävän kapasiteetin finaaliin. Ensimmäiset startit tauon jälkeen pilaantuivat laukkoihin, mutta viimeksi ravi maistui. Jarmo Saarela panosti ajokkinsa kanssa kiihdytykseen ja Pixie Dust eteni ensimmäisessä kaarteessa keulaan. Avauspuolikas paineltiin 09,0-vauhtia, minkä jälkeen Saarela luovutti johtopaikan pois. Päätöspuolikkaan Pixie Dust tuli sitten toista rataa pitkin, eikä suoritusta voi moittia, vaikka totosijat haaveeksi jäivätkin. B-ryhmän käynnistävä 1 BIRGIT COMBO jäi toissakerralla Lahdessa Tammahambossa johtavan rinnalle, ja haastava juoksupaikka oli ymmärrettävästi liikaa. Viimeksi Pekka Korpi ajoi Kasvattajakruunun alkuerässä keulasta, mutta tamma taipui reipasvauhtisella päätöskierroksella ulos totosta.


7. lähtö klo 20:13 | Toto5-4, Duo-1, Troikka

Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajo -karsinta

Lämminveriset ryhmäajo 2100 m ´P. 3000 e.


RANKING

A) 6,3,1,9,8 B) 2,7


Ensimmäiset kuusi finaalipaikkaa tarjolla lauantaina 7.8. ajettavaan Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajoon. Tiedossa on taatusti räväkkä kiihdytys. Mikäli todella kovaa auton takaa matkaan kiihdyttävä 6 GLOBAL WITHDRAWL pääsee keulaan, saattaa se hyvinkin hallita tapahtumia maaliin saakka. Viimeksi Festivaali-ajossa kiriluukut pysyivät kiinni. 3 MAJESTIC MAN nappasi toissakerralla tuossa Festivaali-ajossa johtavan takaa kakkosrahat. Viimeksi Porissa se haki ensin keulat, luopui sitten paikastaan ja tykitti lopussa kanuunakirillä voittoon. Aika näyttää, pystyykö Olli Koivunen ajokkinsa kanssa ohittamaan sisäpuolelta kovat piipussa alkuun lataavat vastustajat. 1 AMERICAN HERO oli toissakerralla Suur-Hollola-ajossa rutkasti sijoitustaan parempi johtavan rinnalta. Mikkelissä se voitti keulasta uudella komealla ennätysajalla. Pystyykö Pekka Korpi suojattinsa kanssa torjumaan alussa ulkoa tulevan uhan? 9 ALWAYS READY voitti suoraan tauolta Suur-Hollola-ajon Viisivuotistähden aivan jäätävällä esityksellä. Jatkoa seurataan suurella mielenkiinnolla. 8 WILLOW PRIDE voitti Mikkelissä St Michel Tammatähden johtavan rinnalta varmaan tapaan. 2 EFFRONTE PHOTO tekee keulasta parhaimmillaan tosi kovia esityksiä.


8. lähtö klo 20:34 | Toto5-5, Duo-2

Pohjantähti Lämminveristen Suurmestaruusajo -karsinta

Lämminveriset ryhmäajo 2100 m ´P. 3000 e.


RANKING

A) 3 B) 9,8,2,1 C) 5,7,6,10,4


Toto5-kierroksen päätöskohteessa todella vahvaa virettä viime starteissa uhkunut 3 TITO C.A. valtaa asemat rankingin kärjestä. Juhannuksena Härmässä ruuna kiri Grainfield Aidenin voittamassa lähdössä vahvalla loppuvedolla 10.000 euron arvoisille kakkosrahoille. Toissakerralla Kaustisen Festivaali-ajosta irtosi myös kymppitonni, tällä kerralla tyylipuhtaalla keulavoitolla. Mikkelissä kiritilat eivät 3. sisältä varsinaisesti auenneet ja paukkuja jäi runsaasti varastoon. Neljän mailin jälkeen Anne Kankaan valmennettava starttaa taas täydellä matkalla. Jukka torvinen lataa ajokkinsa kanssa kovat piipussa alkuun, ja keulaan päästessään suosikki on vahvoilla voiton suhteen. B-ryhmän käynnistävät 8 HOTSHOT LUCA ja 9 LE GROS BILL ovat haastavilta lähtöpaikoiltaankin vahvoja totokandidaatteja. 2 DON WILLIAMS paikkasi Mikkelissä hyvin alun laukkansa, ja osoitti kunnon olevan edelleen kohdallaan. Lähtöpaikka valmiiksi toisella radalla lienee paras mahdollinen. Aika näyttää, minkälaiset asemat 1 STARO MOSCHINO pystyy sisäradalta puolustamaan. Viimeksi Mikkelissä tehtävä oli piippuhyllyn lähtöpaikalta kärkisijojen suhteen mahdoton. Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 KNOWS BEST on saanut tasaisesta starttirytmistä kiinni.


9. lähtö klo 20:54 | Troikka

Pimara Cup -karsinta 

Kylmäveriset ryhmäajo 2100 m 

enintään 25 000 e. P. 1500 e.


RANKING

A) 2 B) 8,11,4,3 C) 1,6,9,10,5,7


Ensimmäinen illan kolmesta Pimara Cupin karsintalähdöstä, joista jokaisesta viisi parasta selvittää tiensä lauantaina 7.8. ajettavaan finaaliin. 2 TAPSAN TOIVO on tipsimme troikkapiikiksi. Se on saanut selvästi kovimpia vastustajiaan paremman lähtöpaikan. Viime kausi päättyi Killerillä Keskisuomalainen Derbyn kuudenteen sijaan. Kyseessä on siis peruslahjakas hevonen, ja jo lähtökohtaisesti tämän kauden käynnistyessä oli selvää, että oriin kyvyt riittävät varmasti jatkossakin menestykseen näissä sarjoissa. Esitykset ovat vastanneet odotuksia, ja menestystä on luvassa jatkossakin.


Vihjeet Jani Lahikainen