Close

C-ajolupakurssi elokuussa Teivossa

Ajolupakurssi peruttiin kevään osalta, joten otetaan uusi yritys elokuussa. Osallilstujia on oltava vähintään kahdeksan (8), jotta kurssi järjestetään.

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias Suomen kansalainen, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan ollessa 60 vuotta täyt­tänyt, hänen on toimitettava ravikilpailusääntöjen pykälässä 35.4. määritelty lääkärintodistus. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Perustaidot tarkistetaan pääsykokeella ennen kurssille hyväksymistä.

Mikäli C-ajoluvan hakija haluaa oikeuden ohjastaa myös montelähdöissä, tulee hänen antaa näyte ratsastustaidostaan ja montehevosen varustamisesta. Tämä koskee 1.1. 2020 alkaen suoritettavia ajolupia.

C-ajolupakurssi alkaa pääsykokeella 3.8. klo 18 ja kestää noin kuukauden. Alustava aikataulu saatavissa Hämeen hevosjalostusliitosta. Kurssilainen tarvitsee oman hevosen pääsy- ja loppukoetta sekä volttausharjoituksia varten. Loppukokeessa on kirjallinen teoriakoe (50 kysymystä) ja volttaus- ja ajokoe.

Hakulomake löytyy Hippoksen sivulta:
https://www.hippos.fi/files/2222/hakemusc-ajolupakurssille.pdf

Lomake palautetaan Hämeen hevosjalostusliittoon viimeistään 19.7. postitse (Tammelan puistokatu 24 B 28, 33100 Tampere) tai allekirjoitettuna ja skannattuna sähköpostitse hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi. mikäli haluat tehdä montenäytön, mainitse asia jo ilmoittautuessasi.

Tiedustelut 0400-454840 tai hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi

Pääsykokeen hinta on 60 euroa ja kurssin hinta 285 euroa. Lisäksi kuluja tulee lääkärintodistuksesta ja ajoluvan (48 eur) sekä lisenssin lunastamisesta.

Poniajolupakurssi järjestetään Teivossa lokakuussa, viikolla 42.

https://www.hippos.fi/raviurheilu/ohjastajat_ja_valmentajat/ajolupakurssi

No event found!