Teivoon uusia suurkilpailuja

Teivoon uusia suurkilpailuja

Teivon ravirata järjestää lauantain 24.3. Toto76-raveissa kaksi uutta suuripalkintoista kilpailua. Enintään 30 000 euroa voittaneille lämminverisille on kehitetty ennakkomaksullinen Teivo Grand Prix ja suomenhevosille järjestetään 6-vuotiaiden Mauri Tuurnan ajo.

Teivo Grand Prix on Yhdysvalloissa suosittu ”late closer” –tyyppinen kilpailu, joihin ennakkomaksut maksetaan muutamia kuukausia tai viikkoja ennen tapahtumaa. Teivo Grand Prix’hin on yksi 120 euron suuruinen maksuerä, joka tulee suorittaa helmikuun alkuun mennessä. Kilpailun karsinnat ajetaan Teivossa tiistaina 13.3. 2.000 euron ykköspalkinnoilla. Puolitoista viikkoa myöhemmin ajettavassa finaalissa voittaja saa vähintään 12.000 euroa, mutta mikäli ennakkomaksut ylittävät 15.000 euroa, siirretään ylimenevä osa loppukilpailun palkintopottiin. Hevosen voittosumma kilpailuun katsotaan 1.2.2018 tilanteen mukaan.

”Teivo Grand Prix’n tyyppisiä kilpailuja on Suomessa ennestään pari kappaletta ja ne ovat olleet hevosväen keskuudessa erittäin suosittuja”, sanoo Teivon kilpailusihteri Heikki Haavisto. ”Teivossa sarjamääritys 30.000 euroa on muita vastaavia kisoja korkeampi. Karsinnoissa lisähoukuttimena on se, että kaikkein huonoimmille lähtöpaikoille ei ole vaaraa joutua, sillä kuhunkin karsintaan otetaan mukaan korkeintaan 10 osallistujaa.”

”Mauri Tuurnan ajo lähti ajatuksesta kunnioittaa syksyllä 85 vuotta täyttänyttä Pohjois-Hämeen Hippoksen entistä puheenjohtajaa Mauri Tuurnaa omalla nimikkolähdöllä. Hän on ollut vahvasti mukana sekä Teivon raviradan että Kriterium-kilpailun kehittämisessä ja hänen ideansa oli myös järjestää nyt käsillä oleva suurkilpailu nimenomaan kuusivuotiaille”, Haavisto kertoo.

Mauri Tuurnan ajossa ykköspalkinto on 10.000 euroa. Sarjamäärityksessä myös tammat on huomioitu siten, että ne saavat oreihin ja ruuniin nähden 20 metrin hyvityksen.

”Ikäluokkakisoissa neli- ja viisivuotiaina menestyneet eivät yleensä ole etenkään kuusivuotiskauden alussa valmiita kohtaamaan rodun huippumenijöitä, joten ne ovat olleet kilpailutarjonnassa väliinputoajan roolissa. Teivon lähtö voi olla näille hevosille sopiva kauden avaus, mikäli myöhemmin kesällä tähtäimessä ovat esimerkiksi kuninkuusravit.”

”Kaksi kevään korvalle ajoittuvaa suurkisaa nostavat maaliskuun Toto76-ravit Teivon koko vuoden kolmen merkittävimmän ravipäivän joukkoon. Jos vastaanotto on kilpailijoiden taholta hyvä, niin jatkossa sekä Teivo Grand Prix’hin että Mauri Tuurnan ajoon on tarkoitus satsata entistä enemmän resursseja”, Haavisto sanoo.

TEIVO GRAND PRIX maksutiedot:
Maksun saaja: Tampereen Ravirata Oy
Tilinumero: FI64 1584 3000 0185 29
Summa: 120 euroa
Eräpäivä: 1.2.2018
Huom! Viestikenttään hevosen nimi ja rekisterinumero