Säännöt Poni-Kriterium

KRITERIUM

Suomen A-kategorian Poni-Kriterium SÄÄNNÖT

1. Kilpailun järjestäjä

Suomen Poni-Kriterium -kilpailun (jäljempänä Kriterium) järjestää vuosittain Pohjois-Hämeen Hippos ry.

2. Kilpailuoikeus

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 4-vuotiaat Suomessa syntyneet A-kategorian shetlanninponit. Ponilla täytyy olla kilpailuvuonna vähintään yksi hyväksytty kilpailusuoritus.

3. Kilpailumuoto

Kriterium ajetaan 1600 metrin matkalla autolähtönä. Kilpailuun otetaan mukaan enintään 12 ponia. Karsintaperusteena käytetään kilpailuvuonna kilpailun ilmoittamispäivään mennessä virallisessa kilpailussa saavutettua parasta kilometriaikaa. Mikäli kilometriaika on sama, karsitaan ensisijaisesti poni, jolla on pienempi kilpailuvuoden voittosumma. Mikäli myös voittosumma on sama, ratkaistaan mukaanpääsy arpomalla.

4. Palkinnot

Kilpailun ykköspalkinto noudattaa ponien suurkilpailujen palkintotasoa. Suomen Poniraviyhdistys lahjoittaa kolmen parhaan omistajalle muistopalkinnot, kuten myös voittajaponin kasvattajalle. Pohjois-Hämeen Hippos ry päättää muista palkinnoista vuosittain ja on oikeutettu hankkimaan kilpailuun yhteistyökumppaneita.

5. Sääntömuutokset ja -tulkinnat

Pohjois-Hämeen Hippos ry on oikeutettu tekemään muutoksia kilpailun sääntöihin ja päättämään kaikista Kriteriumia koskevista asioista kuultuaan Suomen Poniraviyhdistystä. Samoin Pohjois-Hämeen Hippoksen hallitus ratkaisee kaikki näitä sääntöjä koskevat tulkintakysymykset ja päättää vuosittain seuraavasta Kriteriumista. Muilta osin noudatetaan kulloinkin voimassa olevia Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjä.