Säännöt lv Tammakriterium

KRITERIUM

Lämminveristen Tammakriterium
SÄÄNNÖT

1. Kilpailun järjestäjä
Pohjois-Hämeen Hippos ry. järjestää vuosittain Lämminveristen Tammakriteriumin. Kilpailu järjestetään Suomen Hippos ry:n hyväksymänä ajankohtana.

2. Kilpailuoikeus
Tammakriteriumiin ovat oikeutettuja osallistumaan 3-vuotiaat Suomessa syntyneet lämminveritammat, joiden omistajat ovat täyttäneet näiden sääntöjen määräykset.

3. Kilpailumuoto
Tammakriterium sekä mahdolliset karsintakilpailut ajetaan 2100 metrin matkalla autolähetyksellä. Mikäli ilmoittautuneita hevosia on 16 – 48, järjestää Pohjois-Hämeen Hippos ry. näille karsintakilpailun n. 1 – 3 viikkoa ennen loppukilpailua. Karsintalähtöjä ajetaan enintään neljä kappaletta. Mahdollisessa karsinnassa noudatetaan Suomen Lämminverikriteriumin karsintaa koskevia määräyksiä. Hevosten jako karsintalähtöihin, karsintalähdöistä loppukilpailuun selviävien hevosten määrä ja loppukilpailun lähtöratojen valinta tapahtuu Suomen Lämminverikriteriumin sääntöjen mukaisesti.

4. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut
Tammakriteriumiin kerätään kolme erillistä maksuerää niiltä hevosilta, joista on maksettu kolme ensimmäistä maksuerää Suomen Lämminverikriteriumiin. Kilpailun järjestäjä lähettää omistajalle esitäytetyn maksulomakkeen, jonka suorittaminen katsotaan ilmoittautumiseksi.

Osallistumismaksujen suuruus ja eräpäivät:

I maksuerä 40 euroa 15. elokuuta 2-vuotiaana

II maksuerä 70 euroa 30. huhtikuuta 3-vuotiaana

III maksuerä 70 euroa 30. kesäkuuta 3-vuotiaana

Mikäli hevosesta on jäänyt Tammakriteriumin ensimmäinen maksuerä eräpäivään mennessä suorittamatta, on se mahdollista suorittaa kaksinkertaisena viimeistään toisen erän eräpäivänä 30. huhtikuuta. Mikäli hevosesta ei ole suoritettu kolmea ensimmäistä maksuerää Suomen Lämminverikriteriumiin ja 30. huhtikuuta mennessä kahta ensimmäistä erää Tammakriteriumiin, sen osallistumisoikeus Tammakriteriumiin on menetetty. Kertyneitä osallistumismaksuja ei suoriteta takaisin omistajalle muussa kuin siinä tapauksessa, että hevonen karsitaan karsintakilpailusta. Ensimmäisen maksuerän yhteydessä on omistajan mahdollista suorittaa hevosestaan kaikki kolme maksuerää, jolloin niiden yhteissumma on 150 euroa.

5. Palkintotaso
Pohjois-Hämeen Hippos ry:n johtokunta päättää vuosittain Tammakriteriumin palkinnoista. Tammakriteriumin palkintotaso noudattaa suurkilpailujen palkintotasoa.

6. Sääntömuutokset ja -tulkinnat
Pohjois-Hämeen Hippos ry:n johtokunta on oikeutettu päättämään näiden sääntöjen muuttamisesta ja kaikista Tammakriteriumia koskevista asioista. Samoin Pohjois-Hämeen Hippos ry:n johtokunta ratkaisee kaikki näitä sääntöjä koskevat tulkintakysymykset. Muutokset on alistettava Suomen Hippos ry:n hallituksen hyväksyttäviksi. Näissä säännöissä mainitsemattomilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjä.