Teivon raviraportti 7.10.2017

Teivon raviraportti 7.10.2017

Teivon Kriterium-raveissa nähtiin tuttuun tyyliin lukuisia upeita esityksiä. Ravien väkevimmän näytöksen tarjosi lämminveristen Kriteriumissa rapaisissa olosuhteissa johtavan rinnalta ylivoimavoittoon marssinut Run For Royalty. Suomenhevosten Kriteriumissa Vixus oli keulapaikalta täysin murskaava. Erilo-juoksussa Välähdys hallitsi keulapaikalta tapahtumia alusta loppuun ja suomenhevostammojen taistossa Carmela hyvästeli kaviourat voitokkaasti. Muissa Toto76-kohteissa voittoihin ravasivat Aisha Simoni sekä yllättäjät Tir Du Caux ja Victor Quo Vadis.


Callela Everest rankaisi kirivaiheessa

Teivon Kriterium-lauantai käynnistyi enintään 10 000 euroa tienanneiden lämminveristen koitoksella. Ykkösrahat kuittasi Hannu Lindströmin ohjastama yllättäjä Callela Everest. Ruuna juoksi 3. ulkona, mistä se kohottautui 600 jäljellä kolmannen kiertoon. Loppua Callela Everest liikkui parhaalla otteella ja jyräsi maalisuoralla 14,5-lopetuksessa väkisin ykköseksi. Voitto oli Lindströmin suojatille uran kolmas ja se jatkaa kauttaan jo tulevana keskiviikkona Vermon kaviouralla.

Keulassa väliajoin 13,5 – 16,0 – 17,5 kellottanut Reason To Believe jaksoi 14,5-lopetuksessa kakkoseksi, 2. sisältä maalisuoralla kiritilat saanut Like Fatal Love ehti lopussa aivan edellisen tuntumaan ja otti kolmosrahat. Maalisuoralla 2. ulkoa kirikaistoille kohottautunut Tequila Croft lopetti kolmanneksi. 1. kaarteessa nelossijalta laukannut Party Hard tuli taustajoukoista vahvasti perille ja oli viides maalissa. 3. sisällä juossut Big Mas pääsi maalisuoralla 2. sisälle, mistä ei lopussa saanut kirimahdollisuutta. Paljon peliä kerännyt Euro Boy oli 4. ulkoa kirivaiheessa lähinnä tasainen.


Cesam’s Deja Vu alusta loppuun

Ravien toisessa lähdössä Juha Utalan ohjastama ja Riitta Mäkelän valmentama Cesam’s Deja Vu hallitsi tapahtumia alusta loppuun. Ruuna kiihdytti heti kärkeen ja veti piikkipaikalla väliajoin 14,5 – 16,5 – 15,5. Lopussa kaikki oli Cesam’s Deja Vu:lle helppoa ja se lasketteli 12,5-lopetuksessa vakuuttavaan voittoon. Ykkössija oli ruunalle komeasti jo kauden kuudes. Koko uransa puitteissa Cesam’s Deja Vu on voittanut seitsemän kertaa.

Johtavan rinnalla taivalta taittanut Gold Narva oli sitkeä kakkonen, Inglorious Jam seuraili 2. sisältä kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä ulos noussut He Is Emil palasi loppukaarteessa sisäradalle, mistä hakeutui maalisuoran alussa vapaille laduille. Lopussa Antti Teivaisen ajokki punnersi asiallisella otteella neljänneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut New Grove Storm seuraili lopussa viidenneksi ja otti viimeiset rahat. Paljon pelattu Mass Attack oli 2. ulkoa oikein vaisu ja jäi ihan hännille.


Westcoast Titan spurttasi nappireissulla iloisesti ykköseksi

Ravien kolmannessa lähdössä Seppo Markkulan ohjastama Westcoast Titan kiitti lopussa nappireissusta. Ori juoksi 2. sisällä, mistä se pääsi nousemaan loppukaarteessa toiselle radalle ja jatkoi samoilla vauhdeilla kiriin kolmannelle. Maalisuoraa Westcoast Titan kiri parhaalla otteella ja nappasi helpon voiton. Ykkössija oli Olli Lähtisen valmennettavalle kauden toinen ja uran kuudes. Voittotulos 15,0ake sivuaa oriin omaa täyden matkan ennätystä.

Keulassa väliajoin 13,0 – 14,5 – 16,0 vetänyt VästerboYellowDirt jaksoi 14,5-lopetuksessa toiseksi. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin lähtenyt ja loppukaarteessa johtavan kupeelle kiertynyt Wild Coltsin oli kolmas. 3. sisällä juossut Costa Blanca nousi loppukaarteessa toiselle, mistä siirtyi maalisuoralla sisäradan jonoon toiseksi, eikä löytänyt sieltä lopussa kiriluukkua. 4. sisällä matkustanut Spider Blessed oli kiertelemättä viides ja M.T.Lara Croft kiri viimeisestä ulkoa tasaisesti jäännösrahoille. Paljon peliä kerännyt Detroit Rock Sisu juoksi toista rataa ilman vetoapua, kunnes sai selän eteensä etusuoralla. Etukaarteessa Tuomas Korvenojan ajokki laukkasi ja menetti pelin. 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin lähtenyt pelisuosikki Don Corleone laukkasi maalisuoralla viidenneltä sijalta, muttei menettänyt hyppyynsä ainakaan ihan terävimmän kärjen sijoitusta.


Merran Roihu hallitsi keulapaikalta

Neljännessä lähdössä Hannu Kamppurin ohjastama ja valmentama Merran Roihu nappasi vakuuttavan keulavoiton. Se kellotti piikkipaikalla väliajoiksi 24,5 – 25,0 – 27,0 ja piti 26-lopetuksessa varmoin ottein vastustajansa kurissa. Voitto oli kyvykkäälle oriille vasta kauden ensimmäinen. Viime vuonna Merran Roihu esitti lupaavia otteita, kun se voitti 4-vuotiskaudellaan viidesti ja sijoittui Satakunta-Ajossa komeasti kolmanneksi. Lahjakkaasta 5-vuotiaasta kuullaan taatusti jatkossakin. Voittotulokseksi kirjattiin tällä kertaa mukavat lukemat 25,9ke.

2. sisällä juossut Valppaus seuraili lopussa kakkoseksi ja etusuoralla toisen radan veturiksi jäänyt Aurotar tsemppasi kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä 5. ulos vaihtanut Lover hyökkäsi reilut 500 jäljellä kolmannen kiertoon ja kiri ihan mukavalla otteella neljänneksi. Mökin Tähti seuraili 2. ulkoa viidenneksi, loppukaarteessa 4. sisältä toiselle radalle vaihtanut Salaus oli taustalla kuudes. Lähtösuoralla laukannut ja 1. takasuoralla uuden hypyn ottanut Rolling kiri kulisseissa ihan mukavalla otteella seitsemänneksi. 4. ulkona juossut Kujanpään Jyräys meni loppukaarteessa sisäradalle ja riitti lopussa viimeisille rahoille. Pelisuosikki Tahtova hyökkäsi takakaarteessa 2. ulkoa kolmannen kiertoon, mutta laukkasi hetkeä myöhemmin ja menetti pelin. Liioista laukoista hylätty Tuli-Rubiini kulki hyppyjen lomassa hyvällä otteella ja olisi ilman loppukaarteen kolmatta laukkaa taistellut ainakin totosijoista.


Robert Maguire kontrolloi keulasta tapahtumia

Ravien viidennessä lähdössä Ari Moilasen ohjastama Robert Maguire veti keulasta perille saakka. Ruuna kiihdytti lähtösuoralla piikkipaikalle ja kellotutti väliajoiksi 14,5 – 15,5 – 16,0. 15-lopetuksessa Marika Apiliston valmennettava hallitsi varsin helppoon tyyliin ykköseksi ja otti uransa toisen voiton. Ruuna on alku-urallaan ollut todella luotettava rahankerääjä, sillä sen 12 kisasta 11 on päättynyt rahasijaan, ainoastaan yksi hylkystartti on jättänyt Robert Maguiren rahoitta. Nyt onnistuminen tuli parhaaseen mahdolliseen saumaan, sillä ruuna kuittasi ykkössijallaan komeasti 4 000 euroa.

Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä toiselle radalle noussut Bohemian Rhapsody meni loppukaarteessa 3. sisälle, mistä pääsi maalisuoralla 2. sisälle, mutta jäi sinne lopulta vaille kirimahdollisuutta. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä ulos noussut ja loppukaarteessa 2. sisälle edennyt Darena nousi maalisuoran alussa toiselle radalle, punnertaen hyvin kolmanneksi. Viimeisen takasuoran alussa 3. ulkoa kiriin lähtenyt Amazing Warrior tuli kirinsä ihan sitkeästi perille saakka ja riitti nelosrahoille. Toista rataa ilman vetoapua ravannut Get Lucky jaksoi viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 2. sisältä 2. ulos vaihtanut Lucky Moose nousi loppukaarteessa kolmannelle radalle, mutta oli kirivaiheessa lähinnä tasainen. Suosikki Ranch Pop Upin startin saa unohtaa. Se jäi alun laukan myötä porukan hännille ja jäi vielä lopussa pussiinkin. Colorado Ecus laukkasi maalisuoralla hyvästä noususta ja menetti ainakin rahasijan, totosijakaan ei olisi ollut täyttä utopiaa.


Carmela hyvästeli kaviourat

Toto76-pelin käynnistäneessä tasokkaassa suomenhevostammojen koitoksessa Seppo Suurosen valmentama Carmela hyvästeli kaviourat upealla tavalla, kun se kiri lopussa varmaan voittoon. Tamma nousi viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa selässä kolmannen kiertoon ja jatkoi loppukaarteessa omaan hyökkäykseensä neljännelle. Maalisuoralla Carmela liiteli lennokkaalla tyylillä komeasti ykköseksi ja kuittasi kauden toisen täysosuman. Carmelalle kisa oli suurella todennäköisyydellä koko uran viimeinen. Huippusukuinen tamma on kantavana Liisingistä ja sen tulevien varsojen saapumista kaviourille odotetaan kuin kuuta nousevaa!

Suvi Kevätön kiri viimeisestä ulkoa hyvin kakkoseksi ja keulassa ravannut Ryti-Tyttö kesti kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä toiselle radalle vaihtanut Julianne Dahlia nousi maalisuoralla tasaisen rintaman takaa kirikaistoille ja lopetti mukavasti neljänneksi. Suosikki Akaasia oli 3. ulkoa kirivaiheessa hieman tasainen ja joutui tyytymään viimeisiin rahoihin. Tähtisäihke jäi 2. sisälle pussiin. Alkulaukan jälkeen hyvin liikkunut Vilma Lyydia hieman taipui loppusuoralla johtavan rinnalta, mutta esitys oli kuitenkin oikein sitkeä. Paljon peliä kerännyt Vieskerin Virva laukkasi 1. takasuoralla ja menetti mahdollisuutensa.


Aisha Simoni jatkaa hurjassa tällissä

Toto76-pelin kakkoskohteena ajetussa lämminveritammojen taistossa suosikki Aisha Simoni oli luottamuksen arvoinen. Tapio Perttusen ajokki hyökkäsi 3. ulkoa takakaarteessa kolmannen kiertoon ja pääsi vasta reilut 600 jäljellä laskeutumaan johtavan rinnalle. Loppukaarteessa Aisha Simoni hankki yliotteen keulahevosesta ja vastaili vielä maalisuoralla umpirehdisti ulkoa kirineille haastajilleen, pitäen lopussa ykköseksi. Viime startissaan Färjestadissa SE-lukemat kellottanut Aisha Simoni on noussut aivan jäätävään iskuun ja voitto oli sille jo kauden seitsemäs. Kuluva kausi on tuottanut Pasi Tikkalan suojatille jo yli 33 000 euroa palkintorahoja, eikä tahti näytä olevan ainakaan hiipumassa.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa hyökkäykseen lähtenyt Västerbo Purse kiritti hyvin voittajaa, mutta ei saanut lopussa otetta tästä. Fury Heart punnersi 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla aloittamansa kirinsä asiallisesti perille saakka ja tsemppasi kolmanneksi. 5. ulkona juossut Tea Cake heitti viimeisellä takasuoralla kolmannen radan jonoon ja jatkoi loppukaarteessa omaan hyökkäykseensä, lopettaen vahvasti neljänneksi. Viimeisessä ulkona matkustanut Cicciolina Sisu lopetti edellisen tapaan hyvin ja ehti viidenneksi. 2. sisällä juossut In Ice Princess nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja jaksoi lopussa kuudenneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Duquesa oli seitsemäs ja Rio Rita Face taipui keulapaikalta 10-avauksen rasittamana viimeisille rahoille.


Vixus murskasi vastustajansa

Suomenhevosten Kriteriumissa Vixus oli täysin omaa luokkaansa ja jatkoi ikäluokan kiistattomana kunkkuna. Janne Sorosen ohjastama ori lähti tuttuun tyyliin liukkaasti liikkeelle auton takaa ja pokkasi heti piikkipaikan haltuunsa. Vixus veti piikkipaikalla tasaisen reippaalla liekillä koko matkan ja hyvästeli vastustajansa maalisuoralla. Ylivoimavoitto irtosi tuloksella 27,7ake ja 57 000 euron palkintorahojen myötä Vixuksen koko uran voittosumma kipusi jo yli 100 000 euron. Meriittilistalta löytyy voitot Pikkupelimannista, Pikkuprinssistä, Oulu Expressistä ja nyt myös Kriteriumista, joten Katja Melkon suojatin 4-vuotiskausi on ollut kokonaisuudessaan uskomaton. Voitto oli tunnepuolella taustavoimille valtavan tärkeä, sillä kuluva viikko Lumijoella on ollut raskas, kun Team Melkko & Sorosen 3-vuotistähti Gravy Train Web jouduttiin lopettamaan.

Antti Ojanperän Herra Heinämies otti vahvan esityksen päätteeksi arvokkaat kakkosrahat. Se nousi etusuoran alussa 4. ulkoa kolmannen kiertoon ja kipusi viimeisellä takasuoralla nelossijalle. Loppukaarteessa Herra Heinämies heitti 2. ulkoa kiriin kolmannelle radalle ja tuli vahvasti perille saakka. 2. sisällä juossut Likser seuraili parhaan kykynsä mukaan kolmanneksi ja johtavan rinnalla juossut Turelius riitti neljänneksi. Etusuoralla 3. sisältä toiselle radalle noussut Perusliksa palasi viimeisellä takasuoralla sisäradalle ja otti taustalla viidennet rahat. Epätasaisessa lähdössä Onnelan Viisari oli kulisseissa kuudes, Ypäjä Kulkuri puolestaan seitsemäs. Kahdeksanneksi sijoittunut Virel hävisi näille selvästi. Vielä kauemmas kärjestä jäivät Aron Viima ja Larsman. Hambo laukkaili hylkyyn.


Välähdykselle neljäs voitto putkeen

Erilo-juoksu oli Ville Korjuksen ja Välähdyksen näytöstä. Ori lähti lujaa liikkeelle ja latasi 1. kaarteeseen mentäessä keulaan. Välähdys sai ottaa vauhtia pois 22,5-avauksen jälkeen ja kellotti kierroksen väliajaksi 26,0. 23-lopetuksessa ori hallitsi varmoin ottein maaliin saakka ja venytti voittoputkeen jo neljän onnistumisen mittaiseksi. Välähdys ei ole Vermon Kuninkuusravien jälkeen kokenut tappiota ja sen kausitienestit ovat jo hurjissa lukemissa, lähes 170 000 eurossa.

2. sisällä juossut Koskelan Akseli ei saanut lopussa kirimahdollisuutta ja oli toinen. Pyörylän Paroni jaksoi johtavan ulkopuolelta kolmanneksi. Loppukaarteessa 3. ulkoa kirinsä aloittanut Topper oli neljäs. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Tuli-Ritari riitti viidenneksi ja kuittasi viimeiset rahat.


Tir Du Caux yllätti Tammer-ajossa

Tammer-ajossa jysähti totopommi, kun Iikka Nurmonen kannusti Tir Du Caux’n yllätysvoittoon. Ranskalaisruuna liittyi reilu kierros jäljellä aivan porukan hänniltä kolmannen radan letkaan ja meni viimeisen takasuoran alussa 5. ulos. Ruuna jatkoi takasuoralla uudestaan kolmannen kiertoon ja heitti loppukaarteessa selistä omaan hyökkäykseensä, lopettaen maalisuoralla lujaa ykköseksi. Vahva loppuveto toi Antti Ojanperän suojatille arvokkaan onnistumisen, sillä kisan ykköspalkinto oli komeasti 7 000 euroa. Voitto oli hyvää kautta tekevälle Tir Du Caux’lle vuoden viides ja uran 29:s.

Keulassa väliajoin 19,5 – 19,0 – 19,5 kellottanut Sue’s Photo oli maalisuoralla jo karkumatkalla, mutta tuli lopulta 15,5-lopetuksessa kiinniajetuksi ja jäi kakkoseksi. 2. sisällä juossut Dominum seuraili kolmanneksi ja Top Of The World kiri aivan hänniltä hyvin neljänneksi. Juoksunkulku ei sujunut missään vaiheessa täysin onnellisten tähtien alla, joten jossiteltavaakin jäi. Reilu kierros jäljellä toisella radalla vetämättömän selän kohdannut Tarabuso Jet meni etukaarteessa sisäradan jonoon, mistä jatkoi viimeisellä takasuoralla kirikaistoille ja lopetti aivan ulkoa hyvin viidenneksi. Loppukaarteessa 4. sisältä ulos noussut Mystic Power kiri kuudenneksi. 4. ulkoa 1400 jäljellä kolmannen kiertoon lähtenyt suosikki D.D.’s Hitman eteni vajaa kierros jäljellä johtavan rinnalle, mistä taipui lopussa seitsemänneksi. Reilu kierros ennen maalia porukan hänniltä kirikaistoille heittänyt Bret Boko käväisi etukaarteessa toisen radan jonossa, mutta jatkoi pian uudestaan kolmannen kiertoon. Loppukaarteessa Bret Boko laskeutui sisemmille radoille ja tuli loppua tasaisesti, kuitaten viimeiset rahat. Giampaolo Poof laukkasi loppumetreillä nelossijalta hylkyyn.


Run For Royalty hurmasi Kriterium-finaalissa

Lämminveristen Kriteriumissa nähtiin uskomattoman upea esitys Mathias Furuhjelmin valmentaman ja Hannu Torvisen ohjastaman Run For Royaltyn toimesta. Ori juoksi rapaisissa ja raskaissa olosuhteissa toista rataa ilman vetoapua, mutta jyräsi siitä huolimatta loppukaarteessa yliotteen suosikkeihin lukeutuneesta Gloria Webistä. Maalisuoralla Run For Royalty vielä kaiken hyvän lisäksi karkasi ylivoimaiseen voittoon, ylisanat loppuvat kesken RC Royaltyn pojan esitystä kuvaillessa! Suvukas ori saapui Kriteriumin finaaliin alle 10 000 euron voittosummalla, mutta lähti kotimatkalle 112 500 euroa rikkaampana. Run For Royaltysta kuullaan taatusti jatkossakin!

Timo Nurmoksen kolmikosta paras oli Builder’s Caviar. Erik Adielssonin ajokki nousi loppukaarteessa 2. sisältä toiselle radalle ja puristi lopussa hyvin kakkoseksi. 3. sisällä matkustanut Piece Of Rock puolestaan kiri vahvasti kolmanneksi. 4. sisällä juossut Easy On The Eye nousi loppukaarteessa ulos ja lopetti neljänneksi. ME-ori Hotshot Lucalla meni kaikki alusta alkaen vaikeimman kautta ja se teki taustajoukoista voitavansa, riittäen viidenneksi. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin lähtenyt Cameron Evo puristi kuudenneksi ja keulassa juossut Gloria Web taipui lopussa seitsemänneksi. Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä ulos noussut BWT Caesar jaksoi kahdeksanneksi ja 4. ulkoa kirinsä aloittanut Callela Lisbeth riitti yhdeksänneksi. Taustalla An-Maria, Le Gros Bill sekä laukannut Ewa Cates ylittivät maalilinjan sijoilla 10, 11, ja 12.


Victor Quo Vadis kiri yllätysvoittoon

Toto76-päätöksessä Tommi Kylliäinen lisäsi oikein rivin haasteellisuutta tuntuvasti, kun mies kannusti yllätysvoittaja Victor Quo Vadisin ykköseksi. Ruuna juoksi 5. sisällä, mistä se hakeutui loppukaarteessa kirikaistoille ja pommitti lopussa aivan ulkoa vahvalla kirillään ykköseksi. Vuosina 2014 – 2016 peräti 28 kertaa voittaneelle Markus Ketolan valmennettavalle voitto oli vasta kauden toinen, mutta tuli sopivaan saumaan, kartuttaen ruunan voittosummaa 5 000 eurolla. Victor Quo Vadis jatkaa kauttaan ensi viikon perjantaina Porissa.

Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä 3. sisälle päässyt Ypäjä Hereiam löysi loppukaarteessa kiritilat ja spurttasi hyvin kakkoseksi. Etukaarteessa 4. ulkoa kiriin lähtenyt Mountain Cleaver pääsi loppukaarteessa 2. ulos, mistä punnersi maalisuoralla kolmanneksi. Etusuoralla toisen radan veturiksi kiertynyt Gambino Degato eteni loppukaarteessa keulapaikalle ja tsemppasi lopussa nelosrahoille. 3. sisällä matkustanut Black Dunnock nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja pujotteli lopussa hyvin viidenneksi. Keulassa ravannut Ida’s Owen menetti paikkansa loppukaarteessa ja sinnitteli jatkossa viimeisille rahoille.

Teksti & ulkoasu:
Harri Haavisto

Kuvat:
Pauli Impola / Paul’s Special
www.spesial.fi