Teivon raviraportti 5.2.2018

Teivon raviraportti 5.2.2018

Maanantai-iltana ravattiin Teivon historian ensimmäiset Magic Monday -ravit. Illan hahmoiksi nousivat Mika Forss & Tapio Mäki-Tulokas, kun voittoihin ravasivat tappioton Didi Hoss sekä lujaa lopettanut Burnhill’s Luck. Yhdessä Oulun kanssa ajetun Toto65-kierroksen voittajia olivat Teivon osalta Didi Hossin lisäksi Eeti sekä Excalibur It. Muissa lähdöissä voittoihin ravasivat Morison ja Better Boss.


Morison paikkasi vahvasti laukkansa

Maaginen maanantai käynnistyi Tapio Perttusen ohjastaman Morisonin komennossa. Ruuna kiersi 1. kaarteen kolmatta rataa ja laskeutui 1. takasuoran avautuessa 2. ulos. Etusuoralla Morison laukkasi ja putosi aivan pääjoukon hännille. Raville selvittyään Siru Juutisen suojatti tykitti ulkoratoja pitkin vauhdikkaasti kohti kärkeä ja eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä kolmanneksi. Loppukaarteessa Morison nousi toiseksi ja jyräsi maalisuoralla niukkaan, mutta hallittuun voittoon. Vahva esitys toi 7-vuotiaalle uran neljännen voiton. Tänä vuonna Morison on kilpaillut kahdesti ja voittanut molemmat kisat.

Etusuoralla johtavan rinnalta keulaan marssinut Onnetööri oli varma kakkonen, muut jäivät kauas. 1. kurvissa keulaan edennyt Veto-Vauhti jatkoi etusuoralla 2. sisälle. Maalisuoralla ankkurinköysi kärkipariin nähden venyi ja Jarmo Saarelan ajokki otti taustalla kolmosrahat. Etusuoran alussa 5. ulkoa kiriin lähtenyt Beretta laukkasi hetkeä myöhemmin ja menetti asemiaan tuntuvasti. Jatkossa Arto Laaksosen ajokki tuli hyvin perille ja kiri lopussa ulkoratoja pitkin nelosrahoille. 3. ulkona ravannut Tuulik menetti etusuoralla vetoapunsa ja siirtyi viimeisellä takasuoralla sisäradalle. Lopussa tamma taisteli tasaisesta rintamasta viidenneksi. Viimeisen takasuoran alussa 4. sisältä toiselle radalle pujotellut Iranpepi riitti viimeisille rahoille. Santamaan Meeri pyrki edellisten kanssa lopussa taistoon jäännösrahoista, mutta jäi seitsemänneksi ja oli samalla viimeinen hyväksytyn juoksun tehnyt hevonen. Suurimpien suosikkien takana hieman pelieuroja kerännyt Tulisin taipui onnistuneella sisäratareissulla varhain keskeytyskuntoon.


Didi Hoss edelleen tappioton

Teivon ensimmäisessä Toto65-kohteessa megasuosikki Didi Hoss oli luottamuksen arvoinen ja jatkoi tappiotonta taivaltaan. Mika Forss otti tammalla 1. kaarteessa asemat 2. ulkoa. 1700 metriä ennen maalia Forss teki ratkaisun ja hyökkäsi parijonosta kolmannen kiertoon, edeten takakaarteeseen tultaessa piikkipaikalle. Jatkossa kaikki oli tammalle oikein helppoa ja se irtosi 16-lopetuksesa hyvällä tyylillä ylivoimaiseen voittoon. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentaman 4-vuotiaan tamman uran alkutaival on ollut komeaa katseltavaa, sillä se on neljän kisan jälkeen edelleen tappioton. Hevonen vaikuttaa sellaiselta aloittelijalta, jolta voi odottaa vielä komeaa harppausta kehityksessä.

Reilut 500 jäljellä 2. ulkoa kolmannen kiertoon lähtenyt Rainbow Highlight kiertyi loppukaarteessa keulan tuntumaan, mutta menetti otteen maalisuoralla. Seppo Markkulan ajokki oli kuitenkin oikein varma kakkonen. 3. ulkona juossut Leemark’s Evelyn kiri taustalla kolmanneksi. Keulapaikan 1500 metriä ennen maalia luovuttanut Goldshoe Bonnie oli 2. sisältä tasainen neljäs, Lovely Alexander puolestaan taipui johtavan rinnalta viidenneksi. 3. sisällä ravanneelle Helga Hufflepuffille jäi jossiteltavaa, se ei koskaan päässyt kirikaistoille. Suursuosikin takana jonkinlaista huomiota peleissä osakseen saanut About Time oli 4. ulkoa kirivaiheessa tasapaksu. Alussa haparoinut ja sitä myötä kankean startin ottanut kakkossuosikki Laptop Alley juoksi jatkossa 4. ulkona, mistä se heitti reilut 1200 jäljellä kolmannen kiertoon. Etusuoralla Hannu Torvisen ajokki sekosi askelissaan ja menetti laukan myötä mahdollisuutensa.


Risto Tupamäki kannusti Eetin ykköseksi

Illan kolmannessa lähdössä paras oli Risto Tupamäen ohjastama Eeti. Ori juoksi 2. ulkona, mistä se hyökkäsi reilut 600 jäljellä kolmannen kiertoon. Loppukaarteessa Eeti leiskautti keulapaikalle saakka ja hallitsi reippaassa lopetuksessa tapahtumia varmoin ottein. Viimeiset 600 metriä Eeti kulki 26,5-vauhtia. Voitto oli Olli-Pekka Hämäläisen valmennettavalle uran kuudes ja kartutti tilin saldoa 2 000 eurolla.

Johtavan rinnalla juossut Riipinen eteni keulaan päätöspuolikkaan avautuessa, mutta menetti lähes välittömästi paikkansa. Maalisuoran alussa Hannu Torvisen ajokki nousi toiselle radalle ja runttasi vielä hyvällä otteella kakkoseksi. Suosikki Vihellys teki vahvan esityksen. Kim Åkerlundin ohjastettava laukkasi 1. kaarteessa ja menetti asemiaan. Jatkossa se juoksi sisärataa pitkin pääjoukon hännillä ja vaihtoi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle. Loppukurvissa Vihellys eteni sijalle viisi ja pudotti sisäradalle. Maalisuoraa se tuli hyvällä otteella, mutta juuttui loppumetreillä johtavan taakse vaille kiritiloja ja otti kolmannet rahat. Viimeiset 1800 metriä 28,1. 3. ulkona juossut Torpparin Sisu pääsi lopussa etenemään varsin sujuvasti kiertelemättä ja otti nelosrahat. Etukaarteessa 4. ulkoa kirinsä aloittanut Ponnen Sisu puristi viidenneksi ja kuittasi viimeiset rahat.

Paljon pelattu Ravituuli oli keulapaikalta oikein pehmeä ja taipui ihan hännille. Kommenttien mukaan hevonen menetti matkalla kengän, mikä selittää heikon esityksen. Neiti Hurmos menetti edellisen takana viimeisellä takasuoralla asemiaan ja tuli jatkossa taustalla ihan kelvollisesti perille, ollen kuudes. Tuiskuta kiri viimeisestä ulkoa seitsemänneksi.


Excalibur It jyräsi voittoon keulan rinnalta

Neljännen lähdön paras oli Antti Mäntymäen ohjastama ja valmentama Excalibur It. Ruuna pääsi alussa hyvin takarivistä läpi ja eteni 2. ulos, mutta jäi lopulta ravaamaan toista rataa ilman vetoapua. Excalibur It piti johtavan rinnalla tahdin varsin reippaana ja alkoi loppukaarteessa hankkia yliotetta keulahevosesta. Maalisuoralla ruuna mursi sisäradan hevosen vastarinnan selityksittä, mutta sai lopussa hyvää haastetta ulkoa kirineeltä Guggenheimilta. Lopussa Excalibur It kuitenkin kamppaili varmasti ykköseksi ja otti kauden toisen sekä uransa yhdeksännen täysosuman. Voitto kartutti ruunan tiliä 2 000 eurolla ja nosti saldon lukemiin 18 520 euroa. Kyvykkäällä 6-vuotiaalla lienee edelleen reilusti juoksematonta rahaa. Kausi on alkanut sen verran tyylikkäästi, että tämän trendin jatkuessa luvassa on rahallisesti uran paras vuosi.

2. sisällä juossut Guggenheim löysi maalisuoran avautuessa vapaat kiriladut ja sivakoi loppua terävällä otteella, ehtien kakkoseksi. 4. ulkona juossut Guido Di Quattro teki sitkeän, reilun kierroksen mittaisen kirin ja oli hyvä kolmas. Keulassa väliajoin 15,0 – 16,5 – 16,5 kellottanut Millcape’s Devil riitti 16-lopetuksessa neljänneksi. 3. sisällä juossut Life Of Rose seuraili lopussa kiertelemättä viidenneksi. Reilut 700 jäljellä 4. ulkoa kolmannen radan jonoon noussut T.M. Chagall kohtasi kirissään vetämättömän selän ja pääsi vasta loppukaarteessa etenemään vapaata rataa pitkin. Maalisuoraa Jarmo Saarelan ajokki tuli hyvää kyytiä ja otti viimeiset rahat. Rosemary Yankee sai porukan perältä myöhään kiritilat ja lopetti hyvin. Pelihevosista BWT Bayern oli 2. ulkoa tahmea ja etusuoralla sisäradalta kolmannelle hakeutunut Our White Star ei saanut kirissään mitään aikaiseksi ja jäi viimeiseksi.


Better Boss lasketteli helppoon voittoon

Viidennen lähdön paras oli Joni-Petteri Irrin ohjastama ja Tuija Irrin valmentama Better Boss. Ruuna juoksi 2. ulkona, mistä se hyökkäsi viimeisen takasuoran alussa kolmannen kiertoon. 600 metriä ennen maalia Better Boss latasi keulapaikalla saakka ja irtosi 16-lopetuksessa helppoon voittoon. Ykkössija oli 4-vuotiaalle uran neljäs. Better Boss on menestynyt käytännössä aina, kun on pysynyt askelillaan. Lahjakkaasta ruunasta kuullaan taatusti jatkossakin, sillä voittosumma on toistaiseksi kykyihin nähden varsin vaatimattomissa lukemissa.

Etukaarteessa 4. ulkoa kolmannen kiertoon lähtenyt Drifting Apart eteni loppukaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua ja käänsi lopussa tasaisen kakkostaiston edukseen. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa Better Bossin peesiin kolmannelle radalle lähtenyt Catahecassa Zest eteni loppukaarteessa 2. sisälle. Maalisuoralla Mika Forssin ajokki kävi tiukan kakkostaiston Drifting Apartin kanssa, mutta jäi kolmanneksi. Keulassa väliajoin 14,0 – 18,5 – 19,5 kellottanut Confident Chip menetti paikkansa viimeislelä takasuoralla ja riitti jatkossa taustalla neljänneksi. Edellisen takana juossut Pelas Bourbon nousi loppusuoran alussa toiselle radalle ja puristi tasaisesta rintamasta viidenneksi. 2. ulkona ravannut La Conte nousi loppukaarteessa taustalta kolmannen kiertoon ja lopetti viimeisille rahoille. Tonnerre d’Inverne haparoi ja laukkasi loppukaarteessa kesken lupaavan kirin.


Forss & Mäki-Tulokas toisen kerran

Teivon Magic Monday päättyi Mika Forssin ohjastaman Burnhill’s Luckin voittoon. Ruuna juoksi 4. sisällä, mistä vaihtoi viimeisellä takasuoralla 3. ulos. Maalisuoran alussa Forss käänteli ajokkinsa jyrkästi kirikaistoille, mutta tehtävä näytti kärkisijojen suhteen vielä siinä vaiheessa varsin vaikealta. Lopussa Burnhill’s Luck sai siivet selkäänsä ja kiri terävällä otteella niukkaan voittoon. Ykkössija oli Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalle uran kuudes. Voiton myötä Forss & Mäki-Tulokas -yhdistelmä teki täydellistä työtä, kaksi kisaa, kaksi voittoa.

Maalisuoran alussa 2. sisältä ulos noussut Speak Of The Devil kiri kakkoseksi ja keulassa väliajoin 17,0 – 18,0 – 17,5 kellottanut Kat’s Commander oli kolmas. Johtavan rinnalla ravannut Quattro Tilly kesti neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin lähtenyt Dance the Night In jatkoi loppukaarteessa neljännelle ja punnersi lopussa viidenneksi. 2. ulkona ravannut Sun Vincent otti tasaisella esityksellä viimeisen rahasijan ja 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kolmannen radan letkaa vetämään lähtenyt Angelico punnersi sen tuntumassa seitsemänneksi.

Teksti & ulkoasu:
Harri Haavisto

Kuvat:
Pauli Impola / Paul’s Special
www.spesial.fi