Teivon raviraportti 2.1.2018

Teivon raviraportti 2.1.2018

Teivon vuoden 2018 ensimmäiset ravit mentiin vahvasti keulapaikalla juosseiden hevosten komennossa, kun peräti seitsemään lähtöön saatiin keulavoittaja. Toto5-kohteissa johtopaikalta tapahtumia hallitsivat Double Boost, Humu-Liisa ja Pocket Matt. Oikean rivin täydensivät 3. ulkoa voittoon kirinyt Tyson Flea sekä johtavan rinnalta kärkeen marssinut Nitro Diablo, jolla Mika Forss ajoi illan toisen voittonsa.


Kipinä Rols aloitti lupaavalla esityksellä

Teivon ravivuosi 2018 käynnistyi Jukka Kauppisen ja Kipinä Rolsin voitolla. 4-vuotiaaksi varttunut ori otti alussa asemat johtavan takaa, mistä vaihtoi takakaarteessa toiselle radalle ilman vetoapua. Etusuoralla Kipinä Rols sai painetta kolmannelta radalta ja siirtyi etukaarteessa keulaan. Päätöskierroksella tahti kiristyi tuntuvasti, kun Roking löi keulan rinnalla painetta ja Kipinä Rols puolusti paikkaansa. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Roking laukkasi ja Kipinä Rolsilla oli jatkossa helppo työ hallita tapahtumia maaliin saakka. Ori oli lopulta täysin ylivoimainen. Lupaavasti 4-vuotiskautensa käynnistänyt Turon Innon poika noteerasi tuloksen 36,6ke ja sen kehittymistä seurataan suurennuslasin kanssa.

2. ulkona ravannut Bilettäjä menetti vetoapunsa 500 jäljellä ja punnersi lopussa kakkoseksi, häviten selvästi voittajalle. 2. sisällä matkustanut Villieri seuraili kolmanneksi ja 500 jäljellä johtavan kupeelta laukannut Roking otti nelosrahat. Kaukana taustalla Avanti oli viides ja vielä kauempana kulisseissa Singer otti viimeiset rahat. Pelihevosista Salaman Liisu laukkasi etukaarteessa keulapaikalta paineen alla, Piirtuli puolestaan laukkasi 1. takasuoralla hylkyyn.


Cash On Go hallitsi tapahtumia keulapaikalta

Toisen lähdön paras oli Jari Kinnusen ohjastama Cash On Go. Ruuna lähti lujaa liikkeelle ja kumarsi kiihdytyksessä helppoon tyyliin keulat. Enjoy Lavecin poika kellotti väliajoiksi 18,0 – 20,5 – 20,5 ja irtosi 15,5-lopetuksessa oikein vakuuttavaan voittoon. Ykkössija oli 4-vuotiaalle uran ensimmäinen ja voitto irtosi tuloksella 19,1ake.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Rahanja puristi kakkoseksi. Reilut 500 jäljellä 4. sisältä ulos noussut Splendid Justine jatkoi loppukaarteessa kirikaistoille ja lopetti kolmanneksi. 3. ulkona ravannut Benon Safiro oli neljäs, häviten selvästi kärkitriolle. Vielä kauempana kulisseissa Ketchup Wurst kuittasi viimeiset rahat. 2. sisällä ravannut Doncilious laukkasi loppukaarteessa hylkyyn. One Point laukkasi 1. takasuoralla ulkoradoilta kesken nousun ja otti viimeisellä takasuoralla uuden hypyn.


Beretta kamppaili keulavoittoon

Kolmannessa lähdössä voiton vei Tapio Perttusen ohjastama Beretta. Tamma ei ollut ensimetreillä nopein, mutta ehti kuitenkin 1. kaarteeseen ensimmäisenä ja pystyi puolustamaan sisäradalta keulapaikan. Jari Haikaraisen valmennettava kellotti piikkipaikalla väliajoiksi 33,5 – 33,0 – 33,0 ja kamppaili 32-lopetuksessa varmasti ykköseksi. Voitto oli tammalle uran toinen ja samalla ensimmäinen lähes kahteen vuoteen.

3. sisällä juossut Siinan Tähti nousi viimeisellä takasuoralla 2. ulos ja jäi loppukaarteessa vaille vetoapua. Maalisuoralla Kari Lehtosen ajokki kiritti mukavasti voittajaa, mutta ei kyennyt kuitenkaan heittämään vakavaa haastetta voiton suhteen. Etusuoran päässä laukannut Karlo puristi taustalta vielä viimeisille rahoille. Lähtösuoralla laukannut Elvirra otti jatkossa paikan 2. ulkoa, mistä jäi etusuoran päässä ilman vetoapua. Viimeisellä takasuoralla Niko Jokelan ajokki pudotti johtavan kantaan ja jaksoi lopussa neljänneksi. Pelihevosista Petroff laukkaili hylkyyn.


Double Boost kontrolloi tapahtumia keulasta

Toto5-peli käynnistyi Mika Forssin ja Double Boostin voitolla. Ori menetti kiihdytyksessä keulapaikan, mutta nousi 1. takasuoralla toiselle radalle ja haki avauspuolikkaan täyttyessä keulat. Piikkipaikan hinta oli 11,5-avaus, mutta Double Boost sai jatkossa rauhoittaa tahtia ja kellotti kierroksen väliajaksi 15,5. Viimeisellä takasuoralla kellot seisahtuivat 15,5-lukemiin ja Double Boost oli lopulta 15,5-lopetuksessa vakuuttava. Ori on ollut vahva vuoden ensimmäisissä ja viimeisissä starteissa, sillä se päätti vuoden 2016 ykkössijaan ja aloitti sekä lopetti viime kauden voitokkaasti. Nyt listaan lisättiin jatkoksi myös vuoden 2018 ensimmäisen kisan voitto! Koko uran puitteissa Kati Lindsbergin suojatti on kerännyt seitsemän ykkössijaa.

Loppukaarteessa 2. ulkoa kiriin lähtenyt Jugador kiri kakkoseksi. 3. sisällä ravannut Diesel Devoted pääsi maalisuoralla etenemään 2. sisälle ja otti kolmosrahat. Keulassa aloittanut ja 11,5-avauksessa johtavan kantaan jatkanut Arctic Madonna nousi maalisuoralla toiselle radalle, mutta taipui lopussa ulos totosta. Johtavan rinnalla ravannut Gene Touch ja viimeisessä sisällä matkustanut Man In Black nousivat loppumetreillä edellisen tuntumaan ja ottivat sijat viisi sekä kuusi.


Humu-Liisan pitkä kuiva kausi päättyi

Toto5-kakkosessa Santtu Raitala ajoi Humu-Liisan ensimmäisenä tikulle. Tamma kiihdytti sisäradalta keulaan ja veti väliajoin 33,0 – 31,5 – 31,5. Petri Myllymäen suojatti piti 30-lopetuksessa niukkaan voittoon. Ykkössija oli tammalle uran toinen ja samalla ensimmäinen sitten vuoden 2015, jolloin Humu-Liisa voitti avausstarttinsa. Väliin mahtui 40 kisaa ilman voittoa, joten voitaneen puhua todella ansaitusta onnistumisesta!

Loppukaarteessa 2. sisältä toiselle radalle noussut Viriteri punnersi kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 6. ulkoa kolmannen radan jonoon noussut Mylverin Jytky jatkoi loppukaarteeseen tultaessa omaan kiriinsä neljännelle radalle ja kurvissa aina viidennelle radalle saakka. Tero Mäenpään ajokki jyräsi väkevästi kolmanneksi. 1. kaarteessa laukannut Tuiskuta juoksi jatkossa 3. ulkona. Tamma nousi viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle ja jatkoi loppukaarteessa neljännelle. Lopussa Tuiskuta jyräsi tasaisesta rintamasta nelosrahoille. 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla kirinsä aloittanut Torpparin Sisu oli viides. Viimeisellä takasuoralla 5. ulkoa kiriin lähtenyt Mantin Unelma punnersi kuudenneksi. 4. sisältä viimeisellä takasuoralla ulos noussut Temsin Tili suoritti tasaisesti ja otti viimeiset rahat. Paljon pelattu Sadehelmi taipui johtavan rinnalta varsin pahoin ja Poika-Ramiini laukkasi hylkyyn.


Tyson Flea selätti suosikin

Kolmannessa Toto5-kohteessa ykkösrahat vei Antti Veteläisen ohjastama Tyson Flea. Ruuna juoksi 3. ulkona, mistä se nousi 700 jäljellä kolmannen kiertoon. Loppukurvissa Tyson Flea kiertyi keulan rinnalle. Maalisuoralla ruuna myllytti suursuosikista yliotteen ja karkasi 14-lopetuksessa vakuuttavaan voittoon. Ykkössija oli Sami Sistosen suojatille uran neljäs. Hyvään iskuun kohonnut ruuna noteerasi tässä tuloksen 15,5aly.

Keulassa juossut selkeä pelisuosikki Callela Elmo ei mahtanut mitään voittajalle, mutta oli taustalla varmasti toinen. Toista rataa ilman selkää juossut Denny Crane oli kolmas ja viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin lähtenyt Sweet Surviver punnersi neljänneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Leonora Fortis palasi maalisuoralla sisäradalle ja jäi Callela Elmon taakse pussiin. Ville Tonttilan ajokki otti viimeiset rahat. Loppukurvissa 5. sisältä ulos noussut Coktail Venus kiri ulkoa kuudenneksi.


Nitro Diablo jatkoi voittoputkeaan

Neljäs Toto5-kohde oli suursuosikin heiniä, kun Nitro Diablo punnersi ykköseksi. Mika Forssin ajokki aloitti 3. ulkoa, mistä se lähti takakaarteessa kolmannelle radalle ja jyräsi etusuoralla keulan rinnalle. Maalisuoralla Nitro Diablo hankki varmasti yliotteen johtaneesta ja otti hallitun voiton. Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti marssii mukavassa myötätuulessa, sillä ykkössija oli ruunalle jo kolmas putkeen. Nitro Diablo on kärsinyt uusista käsistä vain yhden tappion.

Loppukaarteessa 3. sisältä 2. sisälle edennyt Classic Frido löysi maalisuoralla kiritilat ja lopetti kakkoseksi. 4. sisällä ravannut Duquesa pääsi maalisuoralla 2. sisälle, mistä vaihtoi päätössatasella toiselle radalle ja puristi kolmanneksi. Keulassa väliajoin 16,0 – 17,5 – 16,0 kellottanut Holiday Ors riitti 17-lopetuksessa neljänneksi. Viimeisestä sisältä myöhään kiritilat löytänyt Celebrity Lane lopetti asiallisella otteella viidenneksi. Loppukaarteessa 2. sisältä ulos noussut Lindalike riitti viimeisille rahoille. Pelihevosiin lukeutunut Stoneisle Jade juoksi 4. ulkona, muttei saanut mitään aikaiseksi kirivaiheessa ja jäi hännille.


Pocket Mattille uran ensimmäinen totoravivoitto

Toto5-päätöksessä oli jälleen keulavoittajan vuoro, kun Taneli Säde ohjasti Pocket Mattin voittoon. Ruuna eteni lähtösuoran päässä keulapaikalle ja rauhoitti 15-avauksen jälkeen kierroksen väliajaksi 18,5. Viimeisellä takasuoralla kellot pysähtyivät 18,5-lukemiin ja piti 17-lopetuksessa todella niukkaan voittoon. Henri Uusi-Marttilan suojatin edellisestä voitosta ehti vierähtää hyvä tovi, sillä viime kauden 21 kisaa eivät ykkössijoja tuottaneet. Vuonna 2016 ruuna voitti kaksi paikallisravikisaa, joten voitto oli ensimmäinen totoravitasolla.

Maalisuoralla 2. sisältä kiriin hakeutunut Son’s Line lopetti terävästi kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa hyökännyt Duke De Veluwe kiertyi loppukaarteessa johtavan rinnalle ja tsemppasi siitä totoon. Valiant Dream kiri 4. ulkoa neljänneksi, toista rataa ilman vetoapua juossut Power Light oli viides. Vivaldi Avenger seuraili sisäratareissun päätteeksi viimeisille rahoille.


Rainbow Highlight jatkoi kaksariputkeaan

Ravi-ilta päättyi seitsemänteen keulavoittoon, kun Rainbow Highlight piti piikkipaikalta ykköseksi. Seppo Markkulan ajokki eteni 1. takasuoralla 16-avauksessa keulaan ja rauhoitti jatkossa tahtia. 18-lopetuksessa Ismo Rintalan valmennettava irtosi helppoon voittoon. 4-vuotias on aloittanut uransa lupaavalla tyylillä, sillä se on ollut kaikissa viidessä kisassaan kahden parhaan joukossa. Illan ykkössija oli Rainbow Highlightille uran toinen.

Maalisuoralle kaarruttaessa 3. ulkoa kirikaistoille heittänyt Nanny Beyonce lopetti lujaa kakkoseksi, Goldshoe Bonnie oli johtavan takaa kolmas. Wall In Carlina jäi edellisen taakse pussiin ja otti nelosrahat. Filemon Babar jaksoi keulan rinnalta viidenneksi. Maalisuoran alussa 2. ulkoa kiriin lähtenyt Victor Hollow punnersi tasaisesti viimeisille rahoille. Question jäi lopussa 4. sisälle ilman kirilatua.

Teksti & ulkoasu:
Harri Haavisto

Kuvat:
Pauli Impola / Paul’s Special
www.spesial.fi