Teivon raviraportti 1.8.2017

Teivon raviraportti 1.8.2017

Teivon elokuun ensimmäinen tiistai-ilta oli karsintalähtöjen värittämä, kun finalisteja haettiin sekä Tammakriteriumiin, että Pimara Cupiin. Tammakriteriumin karsintavoittajia olivat Easy On The Eye, Ewa Cates sekä An-Maria. Pimara Cupin finaaliin omien karsintojensa voittajina selvittivät tiensä VästerboYellowDirt, M.T. Jerebko sekä Gabriella Sunsign.


Marotte hallitsi tapahtumia keulapaikalta

Illan kilpailutapahtumat käynnistyivät suomenhevosten tasoitusajolla. Lähdön ykkösrahat kuittasi uransa avausvoittoon ravannut Marotte. Risto Tupamäen ohjastama tamma eteni nopeasti keulapaikalle, missä veti väliajoin 40,5 – 36,0 – 29,5 ja vastaili 30,5-lopetuksessa todella helppoon voittoon. Marko Rautiaisen valmennettavan voittotulokseksi kirjattiin 31,4ke, joka on samalla tamman uusi ennätysnoteeraus. Niko Jokelalle voitto oli illan toinen.

Takakaarteessa 2. sisälle edennyt Nirppis nousi loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä kiritti lopussa hyvin voittajaa, muttei saanut otetta. Lähtösuoralla laukannut Taika-Tähkä ravasi jatkossa pääjoukon hännillä ja eteni sisärataa pitkin loppukaarteessa 2. sisälle. Suoralle kaarruttaessa Hannu Kamppurin ajokki nousi kiriin ulkoradoille ja lopetti kolmanneksi. 700 jäljellä 2. ulkoa 3. ulos jäänyt Anttilan Eka laukkasi lyhyesti reilut 600 metriä ennen maalia. Tamma meni loppukaarteessa sisäradalle ja seuraili lopussa tasaisesti neljänneksi. Toista rataa ilman selkää juossut Sadehelmi sai vetoapua 700 jäljellä ja nousi maalisuoran alussa kolmannelle, lopettaen tasaisesti. Kolmannen radan kautta 700 jäljellä johtavan rinnalle jyrännyt Elitloppet laukkasi 600 jäljellä ja menetti mahdollisuutensa. Ravilla se olisi taistellut totosijoista.


Wilds Bonfire montéssa tappioton

Toisena lähtönä ajettiin lämminveristen Prix Etoile -karsinta. Voiton vei Malin Kullbergin ratsastama Wilds Bonfire. Ori juoksi toista rataa pitkin ensimmäisenä ja hivuttautui hiljalleen lähemmäs keulahevosta. Loppukaarteessa Wilds Bonfire hankki yliotteen keulahevosesta ja kaartui maalisuoralle ensimmäisenä. Reippaan matkavauhdin jälkeen Wilds Bonfire irtosi 21,5-lopetuksessa oikein selvään voittoon. Viimeksi uransa voittosaldon Riihimäen montéssa avannut ori otti tässä toisen ykkössijan putkeen. Mari Kukkosen suojatti ei toistaiseksi ole montéssa kohdannut parempaansa, kaksi starttia, kaksi voittoa.

Toista rataa pitkin porukan keskijoukoissa juossut Estelle Crown lähti 500 jäljellä parantelemaan asemiaan kahdeksannelta sijalta ja nousi 300 jäljellä neljänneksi. Maalisuoralla Estelle Crown ohitti vielä kaksi ja otti hyvällä kirillä kakkosrahat. Keulassa reipasta tahtia kellottanut Victoria Beat menetti paikkansa loppusuoralle kaarruttaessa ja riitti 21,5-lopetuksessa kolmanneksi. 2./3. ulkona juossut Gilding Wall meni viimeisellä takasuoralla sisäradalle, mistä vaihtoi maalisuoralla toiselle radalle ja lopetti neljänneksi. Lassard kiri taustalla häntäjoukoista viidenneksi ja Rudolf Dynamic puolestaan riitti sisäratareissulla kuudenneksi. Aivan porukan hännillä pääasiassa sisärataa pitkin juossut Waterproof Star kiri taustalla asiallisesti viimeisille rahoille. Paljon pelattu Love Way hyökkäsi viimeisen takasuoran avautuessa 5. ulkoa, muttei kirivaiheessa pystynyt parantelemaan ja jäi lopulta rahasijojenkin ulkopuolelle. Pelihevosiin lukeutunut Xenon Pilot puolestaan laukkasi 1. kaarteessa ja pysytteli jatkossa taustalla. Model Moon laukkasi viimeisellä takasuoralla nelossijalta ja menetti hyppyynsä ainakin varman oloisen rahasijan.


Suomipoika avasi kauden voittosaldon

Illan kolmannen lähdön vei nimiinsä Harri Koivusen ohjastama ja valmentama Suomipoika. Ruuna aloitti keulassa, mistä jatkoi 1. takasuoralla 2. sisälle. Maalisuoralla Suomipoika löysi vapaat kiriladut ja hakeutui kolmannelle. Loppumetreillä ruuna spurttasi pirteällä otteella niukasti ykköseksi. Voitto oli Suomipojalle kauden ensimmäinen. Koko uransa puitteissa ruuna on tehtaillut voittoja peräti 13 kappaletta, mutta edellisestä voitosta ehti vierähtää lähes vuosi. Voittotulokseksi kirjattiin varsin asiallinen noteeraus 26,9ke.

3. sisältä takakaarteessa toisen radan veturiksi noussut Tähtisäihke runnoi johtavan rinnalta sitkeästi kakkoseksi ja 1. takasuoralla keulaan edennyt Turon Linda jaksoi kolmanneksi. Loppukaarteessa 4. sisältä ulos hakeutunut ja kiritilat löytänyt Apilan Pallosalama lopetti nelosrahoille. 3. sisällä matkustanut Viriori pääsi maalisuoralla 2. sisälle, mistä nousi lopussa toiselle ja seuraili viidenneksi. 2. ulkona juosseen Tupla-Timon ravi ei matkalla täysin hivellyt silmiä ja se kävi välillä laukankin puolella. Hannu Hietasen ajokki seuraili lopussa tasaisesti rahoille. Kuningatarkisaan valmistautuva Loisto-Piirto juoksi 3. ulkona ja kiri loppua ihan asiallisesti, vaikka sijoitus vaisuksi jäikin. Hilpetööri laukkasi maalisuoralla rahasijan.


VästerboYellowDirt reipastempoisen kisan terävin

Toto5-pelin avasi lämminveristen Pimara Cup -karsinta. Voiton vei Niko Jokelan ohjastama VästerboYellowDirt. Tamma aloitti toisella radalla ilman vetoapua, mutta juoksi kaukana kärjestä. Reilu kierros ennen maalia VästerboYellowDirt sai vetoapua ja jatkoi 2. ulkona. Maalisuoran alussa tamma nousi kolmannelle radalle ja runnoi loppumetreillä väkevästi kärkeen. Allan Palmrothin valmennettavan voittotulokseksi kirjattiin kova täyden matkan noteeraus 13,8. Voitto oli VästerboYellowDirtille toinen putkeen ja samalla jo kauden neljäs täysosuma.

1. takasuoralla 2. ulkoa kolmannen kiertoon noussut Detroit Rock Sisu leiskautti takakaarteessa keulaan ja oli kovatempoisessa koitoksessa hyvä kakkonen. Keulassa aloittanut ja lopulta johtavan takana juossut Alws Bean ei saanut lopussa kunnon mahdollisuutta. 6. sisällä juossut Racehill Victory sai loppukaarteessa tilaisuutensa nousta lähemmäs kärkeä, kun sisärata avautui. Jarmo Saarelan ajokki kiri kiertelemättä neljänneksi. 4. sisällä juossut Club Nord Star sai loppukaarteessa kiritilat ja punnersi viidenneksi, kuitaten viimeisen finaalipaikan. Etusuoralla toisen radan veturiksi kiertynyt Por Nie Rock taipui maalisuoralla ulos kärkitaistosta ja hiljensi loppumetreillä sen verran, että putosi finaalipaikkaan oikeuttavalta sijalta. Kuumimpiin suosikkeihin lukeutunut Carleman otti toivottoman lähtölaukan ja keskeytti.


M.T. Jerebko kiitti nappireissusta

Pimara Cupin toisessa karsinnassa paras oli Olli Koivusen ohjastama ja Sari Liitiän valmentama M.T. Jerebko. Ruuna juoksi 2. sisällä, mistä se pääsi nousemaan maalisuoran alussa toiselle radalle. 13-lopetuksessa M.T. Jerebko jyräsi niukkaan, mutta hallittuun voittoon. Koko kauden luotettavaa jälkeä ja jokaiseen kisaansa rahaa ottanut M.T. Jerebko nappasi tässä kauden, sekä myös koko uransa toisen voiton. Voittotulos 14,3ake on ruunan uusi ennätys, sekunnin parannuksella vanhaan kärkinoteeraukseen nähden.

Keulassa väliajoin 13,0 – 15,0 – 13,5 kellottanut Sign Of Secret oli 13-lopetuksessa hyvä kakkonen, muttei lopussa mahtanut mitään paremman juoksun saaneelle voittajalle. Sisärata veti lopussa ja 3. sisällä juossut Diamond Koks oli taustalla varmasti kolmas. 4. sisällä juossut Expanse’s Tornado nousi loppukaarteessa ulos ja lopetti neljänneksi. Loppukaarteessa 2. ulkoa kolmannelle hyökännyt Brain Freeze siirtyi jatkossa takaisin sisemmille radoille ja riitti lopulta viidenneksi, kuitaten viimeisen finaalipaikan. Paljon pelattu La Can Star Chip laukkasi 1. takasuoran alussa hylkyyn. 3. ulkona juossut Cool On Photos menetti vauhtiaan loppukaarteessa, mutta tuli suoraa jälleen hyvällä otteella ja otti viimeiset rahat.


Easy On The Eye keulasta vakuuttava

Toto5-pelin kolmannesta kohteesta käynnistyivät Tammakriteriumin karsinnat. 1. karsinnan paras oli Olli Koivusen ohjastama ja Harri Koivusen valmentama Easy On The Eye. Tamma lähti hyvin liikkeelle ja valtasi 1. takasuoran alussa keulapaikan. 12,5-avauksen jälkeen Easy On The Eye sai rauhoittaa tahtia ja veti kierroksen 17,5-vauhtia. 3. puolikkaalla kisaan tuli jälleen hieman lisää tempoa ja kellot seisahtuivat 16-lukemiin. 11-lopetuksessa Easy On The Eye irtosi varmaan voittoon. Ykkössija oli tammalle uran viides ja se on jäänyt ulos kaksarisijoilta vain kahdesti urallaan. Mielenkiintoinen tilastofakta tamman uralla on se, että kaikkiin kymmeneen kisaansa se on kuitannut palkintorahoja vähintään 1 000 euroa. Easy On The Eyen voiton myötä Olli Koivunen tuplasi illan voittosaldon, samoin teki myös Harri Koivunen valmentajan ominaisuudessa.

3. sisältä maalisuoran alussa tilat saanut Katie Ale lopetti lujaa kakkoseksi ja Diva Hoss seuraili 2. sisältä kolmanneksi. 4. sisällä juossut She Is Frida täydensi sisäradan hevosten juhlat ja otti viimeisen finaalipaikan. 3. ulkoa etukaarteessa kiriin noussut May Rose laukkasi reilut 600 jäljellä ja menetti kärkipään sijoituksen. Ari Moilasen ajokki lopetti raville selvittyään vielä todella lujaa, mutta jäi niukasti ulos finaalista. Viimeiset 400 metriä May Rose kulki hurjasti 08,5-vauhtia! Johtavan rinnalla juossut EL Fitzgerald taipui lopussa ulos rahoilta ja edellisen tapaan paljon peliä kerännyt Bean Dream ei pystynyt 4. ulkoa kirimään kärkitaistoon. Tehtävä oli vaikea.


Ruotsalaisvieras kiri parhaiten loppua

Toisen Tammakriterium-karsinnan voittaja saapui länsinaapurista, kun Timo Nurmoksen valmentama Ewa Cates haki ykkösrahat. Tamma hyökkäsi viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa selässä kolmannelle ja heitti loppukaarteessa omaan kiriinsä neljännelle. Maalisuoralla Ewa Catesilla oli paras vauhti ja se liiteli helppoon voittoon. Viimeiset 600 metriä sujui 12,5-vauhdilla. Ykkössija oli Jorma Kontion ohjastamalle tammalle uran toinen ja irtosi ennätystuloksella 15,3ake.

Keulassa väliajoin 14,5 – 16,5 – 14,0 vetänyt Secret Angel riitti 14,5-lopetuksessa kakkoseksi ja Club Nord Elit tsemppasi johtavan ulkopuolelta kolmanneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Marilyn Dillon kiri neljänneksi ja otti viimeisen finaalipaikan. Porukan hännillä toista rataa pitkin juossut Vitesse hakeutui loppukaarteessa kiriin ja lopetti taustalta hyvin viidenneksi. Loppukaarteessa 4. sisältä 3. sisälle päässyt Midsummer Love nousi maalisuoralla toiselle radalle ja kuittasi viimeiset rahat. Selkeä pelisuosikki Nefertiti Frido aloitti viimeisellä takasuoralla kirinsä 3. ulkoa, mutta hetkeä myöhemmin oli täysin selvää, että tamma ei tänään menesty. Kiri jäi oikein vaisuksi.


An-Maria jyräsi väkevästi ykköseksi

Toto5-peli päättyi kolmanteen Tammakriterium-karsintaan. Viimeisen karsinnan terävin oli Antti Teivaisen ohjastama An-Maria. Reino Palomäen suojatti jäi ravaamaan toista rataa ilman vetoapua ja eteni takakaarteessa aivan johtohevosen välittömään tuntumaan. Viimeisellä takasuoralla An-Maria myllytti keulahevosta ja hankki tästä päätöspuolikkaan käynnistyessä yliotteen ja marssi keulaan. Maalisuoralla An-Maria karkasi todella helppoon voittoon, oikein vahvan esityksen päätteeksi. Ykkössija oli tammalle uran ensimmäinen, mutta tällaisten esitysten jatkuessa myös voittoja on luvassa tulevaisuudessakin. Voittotulos 14,6ake on tamman uusi ennätys.

2. sisällä juossut Ride pääsi vajaat 600 jäljellä vaihtamaan toiselle radalle ja punnersi hyvin kakkoseksi. Todella pahoin lähtöön laukannut Gloria Web teki taustalta häijyn esityksen. Se tavoitti pääjoukon vasta viimeisellä takasuoralla, mutta ehti silti vielä kirimään kolmanneksi. Viimeiset 1800 metriä tamma kulki alle 13-vauhtia. 2. ulkona juossut Proud Ms Cantab menetti 500 jäljellä vetoapunsa ja siirtyi hetkeä myöhemmin 2. sisälle. Maalisuoralla tamma tyytyi seurailemaan tasaisesti ja lunasti viimeisen finaalipaikan. 3. ulkona juossut Grainfield Emily meni maalisuoralla sisäradalle ja seuraili lopussa viidenneksi. 5. sisältä vasta maalisuoran avautuessa kirikaistat löytänyt Sahara Hot Mama lopetti ulkoratoja pitkin hyvällä otteella viimeisille rahoille. Paljon pelattu Willow Pride veti keulassa väliajoin 12,0 – 14,5 – 15,0 ja menetti paikkansa reilut 500 jäljellä. Lopussa Ari Moilasen ajokki taipui aivan hännille.


Gabriella Sunsign tapahtumarikkaan troikkalähdön paras

Illan yhdeksäntenä lähtönä ajettiin kolmas Pimara Cup -karsinta. Lähdöstä ei puuttunut dramatiikkaa, sillä maalisuoran alussa kärkipari Quick Petrol – Nelson Hilly jäi kärryistään hakaukseen ja molemmat menettivät mahdollisuutensa. Rysään ajoi myös 2. sisällä juossut Doolin Dalton. Tilanteen hyödynsi parhaiten Mikko Valtosen ohjastama Gabriella Sunsign. Tamma vaihtoi viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle radalle ja pujotteli loppukaarteessa kirikaistoille. Maalisuoralla Gabriella Sunsignilla oli paras vauhti päällä ja se kiri loppumetreillä kauden avausvoittoon. Ismo Korhosen suojatti on tehnyt jatkuvasti luotettavaa jälkeä ja sijoittunut yhtä lukuun ottamatta kaikissa kauden kisoissaan rahoille, mutta voitot ovat kiertäneet. Nyt oli kuitenkin ykkössijan, joskin hieman onnekkaankin sellaisen vuoro.

Viimeisellä takasuoralla toista rataa pitkin 3. ulos edennyt Exploding Alice löysi loppukaarteessa kiritilat ja lopetti hyvin kakkoseksi. 1. takasuoralla 3. ulkoa hyökännyt Tim Hannibal ei päässyt parijonoon ja pakitteli jatkossa taustalle. Se vaihtoi viimeisellä takasuoralla sisäradalta toiselle ja hakeutui loppukaarteessa kiriin. Maalisuoraa Tim Hannibal liikkui hyvällä otteella ja ehti vielä kolmanneksi. 4. ulkona juossut Grainfield Fanny pääsi viimeisellä takasuoralla etenemään kiertelemättä 2. ulos ja onnistui maalisuoran alussa välttämään kärkiparin rytäkän. Maalisuoralla Grainfield Fanny jaksoi neljänneksi. Nelson Hilly otti kolarista selvittyään viidennet rahat. Ilman ylimääräistä draamaa ja rytinää Petri Mäkisen ajokki olisi otellut voitosta. Selene Lunen kiri katkesi loppukaarteen laukkaan, ilman hyppyä se olisi otellut ainakin rahasijoista. Quick Petrolin mahdollisuudet keulavoittoon vesittyivät loppusuoran alun rytäkkään ja laukkaan, jossiteltavaa jäi todella paljon.


Proserpine piikkipaikalta paras

Ravien päätöslähdössä Niko Jokelan ohjastama Proserpine otti helpon voiton. Se nousi 1. takasuoran alussa 2. sisältä johtavan rinnalle ja haki 11,5-avauksessa keulat. Jatkossa Kari Lehtosen valmennettava sai rauhoittaa tahtia lähes hölkkälukemiin ja vastaili 12-lopetuksessa varmasti ykköseksi. Voitto oli 3-vuotiaalle tammalle uran toinen ja voittotulos 16,5ake kirjataan sen uudeksi ennätykseksi.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Rob Red tsemppasi kakkoseksi ja 2. sisältä loppukaarteessa ulos noussut Love You Forever seuraili totoon. Loppukaarteessa 3. sisältä 2. sisälle päässyt Johnny Flame seuraili lopussa neljänneksi, Lady Grasshopper riitti 3. ulkoa viidenneksi ja loppukaarteessa 2. ulkoa kolmannella radalla käynyt Son’s Line seuraili lopussa tasaisesti viimeisille rahoille.


Teksti & ulkoasu:
Harri Haavisto

Kuvat:
Pauli Impola / Paul’s Special
www.spesial.fi