Mauri Tuurnan ajoon arvokas kiertopalkinto

Mauri Tuurnan ajoon arvokas kiertopalkinto

Tampereen Teivossa lauantain 24.3.2018 T76-kierroksen yhteydessä ensi kertaa ravattavaan Mauri Tuurnan -ajoksi nimettyyn uuteen teivolaiseen nimikilpailuun on saatu arvokas palkintolahjoitus. Kilpailun 10 000 euron ykkösestä kisaavat 2100 metrin voltissa 6-vuotiaat suomenhevoset ja sarjamääritys antaa tammoille 20 metrin hyvityksen.

Aikoinaan Johannes Frömming Rennen -ajajakisassa vuosina 1976–1989 kiertänyt intialaista antiikkia oleva arvokas hopeinen malja tulee uudelleen kilpailtavaksi arvokkaassa ympäristössä.

– Palkinnon voittajien nimilista on raviurheilun historiaa aina K.G. Fylkingistä ja Pierre Levesquesta lähtien unohtamatta meille tutumpia Korpia ja Kontiota, valottaa Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto uuden nimikisan taustoja.

Kiertopalkinnon sääntöjä on myös rukattu. Nyt ei ole enää kyse ikuisesti kiertävästä, vaan sen saa omakseen kolmesta voitosta ja vanhat kiinnitykset ovat voimassa.

– Nykyaktiiveista vahvimmilla on Ilkka Korpi, jolla on jo valmiiksi kaksi kiinnitystä. Yhden kiinnityksen ohjastajia ovat nykynimistä Pekka Korpi, Jorma Kontio ja Antti Teivainen. Toivotaan, että näille kaikille löytyy ajokit uuteen 6-vuotiskisaan, joka tarjoaa samalla polun tuleville kuningas- ja kuningatartittelin tavoittelijoille, toteaa Haavisto.